Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

29-01-2020
Welkom Gwen!

Gwen

We hebben een nieuw meisje in de opvang..
De meldster van Gwen, had zeven jaar geleden de hond van haar toenmalige buren overgenomen. Deze hond bracht op zijn beurt een vriendinnetje mee, nl. een katje die niet van zijn zijde week.
De meldster had hier geen moeite mee, Gwen mocht mee met de hond en gaf haar eten.
Echter, aan dit mooie sprookje kwam zeven jaar later een einde, toen de hond stierf. Daar heeft Gwen enorm onder geleden...
Ons meisje bleef daarom altijd in de buurt van het huis van de meldster rondlopen, en ze mocht zelfs 's nachts op bed aan het voeteneinde van de meldster slapen.
Maar nu ging de mevrouw zelf verhuizen naar een appartement waar Gwen geen toegang had tot een buiten, iets waar ze wel erge nood aan had.
Ze besloot enkele organisaties te bellen, maar er was geen plek, Gwen was te schuw, of men kon pas na enkele maanden helpen.
Aangezien de verhuizing al op het eind van de maand gepland was, begon de tijd te dringen.
We vonden het verhaal zo schrijnend, dat we ons hart openden voor deze zachtaardige meid.
Op dit moment is ze nog erg onder de indruk, maar in het verleden liet ze zich, mits vertrouwen, wel aaien.
We hebben haar ook al laten bekijken door onze dierenarts, en opereren voor geval ze nog niet gesteriliseerd zou zijn. En wat een toevalstreffer... er werd een kogeltje gevonden in haar buik!
Maar Gwen toch, was je ook al beschoten? Pfff....
Nu krijg je alle tijd om te wennen lieve schat. Wie weet vinden we later een huisje voor je waar ook een hond aanwezig is, wie weet.
Maar voor nu, pas op de plek, en even ademen en vertrouwen terugvinden in ons mensen


27-01-2020
FIV- positief, wat is dat eigenlijk?

Wat gebeurt er in het lichaam van een met FIV-positieve kat?

Het FIV vernietigt een deel van de witte bloedcellen, waardoor het immuunsysteem aangetast wordt. Die witte bloedcellen hebben ze nodig om tegen allerlei infecties te kunnen vechten.

Bacteriën, virussen e.d. hangen constant in de lucht, maar gezonde katten worden hier niet snel ziek van. Een FIV-kat is er gevoeliger voor. Daardoor loopt ze gemakkelijker kwalen op zoals tandvleesontsteking, huidproblemen, luchtweginfecties, enz. omdat het immuunsysteem minder weerbaar is dan bij een gezonde kat.

Is er dan niets waarmee we de gezondheid van een FIV-positieve kat kunnen ondersteunen?

Toch wel!

* Eerst en vooral is het belangrijk om katten met FIV zo weinig mogelijk stress te bezorgen. Stress verlaagt bij ieder van ons en dus ook bij katten de weerbaarheid van het immuunsysteem tijdelijk. Een stabiele, herkenbare omgeving, rekening houdend met het karakter van de kat is één van de voorbeelden.

* Ten tweede mag een FIV-positieve kat niet meer vrij naar buiten. Wel mag ze nog in een buitenren of goed afgezette tuin. De reden hiervoor is tweeërlei: een kat die vrij rondloopt komt meer in contact met ziektekiemen, dan een kat die ‘veilig’ thuis of achter afscheiding blijft. Daarnaast is het uiteraard niet aangewezen dat een FIV-positieve kat in gevechten betrokken raakt waar bloed-op-bloed contact bij kan ontstaan: een typisch risico van rivaliserende buitenkatten met territoriaal gedrag.

* Last but not least geven wij onze FIV-positieve katten dagelijks interferon. Interferon is een eiwit dat zich aan de celwand bindt en bescherming opbouwt tegen virussen. Zo beschermt het de nog niet geïnfecteerde cellen.
Je kan dit voorleggen aan je dierenarts met kennis van FIV en interferon voor meer informatie.
Opgelet! Het gaat niet om het humaan middel (bestaat ook voor mensen), maar het is een diergeneeskundig medicijn. Het humane middel AZT wordt afgeraden, vanwege het toxische neveneffect.
Interferon kan preventief dagelijks worden ingenomen. Aangezien interferon enkel wordt opgenomen via de amandelen, behoort dit oraal te worden toegediend. Geeft u de druppels via de voeding, dan wordt dit afgebroken in de maag en wordt het product teniet gedaan en is het zinloos het te gebruiken.

Daarnaast kan het curatief worden gebruikt via injecties. De interferon wordt puur toegediend ( subcutaan) met intervallen. ( 5 dagen, 2 weken niet, dan weer 5 dagen, en herhaling na 60 dagen). Dit kan soms wonderen verrichten wanneer de kat erg ziek is.

Meer info over FIV? info@buddykat.be


25-01-2020
Welkom Ares!

Vorige week arriveerde ons jongste Villa spruitje, helemaal vanuit Roemenië. Hij werd daar gevonden toen hij 3 weekjes oud was, met een ernstig trauma aan zijn ruggenwervel.
Na de goede zorgen van een dierenarts daar en haar hulpvraag aan ons, mocht hij bij ons binnenkomen. Inmiddels loopt, rent en huppelt Ares er weer vrolijk op los, maar hij heeft geen controle over zijn blaas en stoelgang.
No big deal, jongen....jij bent zo'n koddig manneke, jij komt er wel ;-)
Met zijn leeftijd van slechts 6 maandjes, heeft Ares hopelijk nog een heeeel lang leven voor de boeg. Zijn handicap hindert hem niet, hij is vriendjes met iedereen en fleurt de Villa op met zijn ongeremde aanwezigheid. Zijn grote olijke ogen zoeken de hele dag naar vertier. Heerlijk toch, dat we dit kunnen en mogen doen voor katjes die ergens anders kansloos zijn...
Welkom lieverd, je gaat vele harten veroveren


25-01-2020
Welkom Liesje!

Liesje komt van een melding helemaal uit de Ardennen. Er lopen daar een aantal katjes en kittens op een camping en de meldster zocht hulp. Onze moederorganisatie Vzw Zwerfkat in Nood nam reeds een paar kittens over en Liesje kwam bij ons. Voornaamste is nu, dat een organisatie uit die regio, de overige katten gaat neutraliseren, om verdere uitbreiding te voorkomen.

Liesje is enorm onder de indruk, op dit moment stelt ze onze aanwezigheid nog niet op prijs, maar volgens de meldster zou ze aaibaar zijn, dus met wat tijd zal ze wel weer op haar plooi komen. We laten Liesje voorlopig maar even haar weg zoeken....zo'n bang snoetje is helemaal niet fijn... Komt goed meisje


20-01-2020
Boshar geplaatst!

En dan nog een prachtige afsluiting van Blue monday....voor onze Boshar geen Blue monday, maar een liefdevol kleurenpalet โค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’š๐Ÿ’™
Vanavond mocht hij mee naar zijn nieuwe huisje. Zijn baasjes zijn goed komen oefenen met zijn blaasje en alles ging perfect.
Niets stond zijn verhuizing nog in de weg.
Van een kansloos katje uit een oorlogsgebied, naar een prins in zijn nieuwe koninkrijk.
Het leven lacht hem toe en wij kunnen alleen maar enorm blij voor hem zijn.
Het is je zo gegund, lieve levensgenieter, avonturier, eigenwijsje en hartendiefje van iedereen.
We zwaaien jou uit met een lach en een traan, maak er wat moois van xxx


19-01-2020
Katten uit Aleppo zoeken hulp!

We hebben al enkele lieve schattige diertjes overgenomen van een onbekende kattenopvang in Aleppo, Syrië, maar nu begint de tijd toch te dringen voor nog zoveel andere diertjes.

Ja we weten het. Soms horen we met pijn in ons hart 'eigen dieren eerst'. Dat wij mensen zulke termen gebruiken, daar houden we ons buiten. Maar deze dieren hebben niet gekozen voor een oorlogsgebied, zij zijn in dat gebied geboren. Houden zich niet bezig met politiek, zij willen overleven.
Jullie weten dat Aleppo zich nog altijd in woelige tijden bevindt. De oorlog is nog niet voorbij.
Er is altijd gevaar, maar wij willen de diertjes redden. Dieren, onschuldige slachtoffertjes, zij die blootgesteld worden, elke dag, aan gevaar voor eigen leven.
Er is geen elektriciteit, geen warm water, geen verwarming. In deze winter is het enorm zwaar voor hen. En de slachtoffertjes blijven dagelijks binnenkomen. De liefste, mooiste, kwetsbaarste diertjes....
Wij kunnen niet alles redden, maar misschien kun jij wel 1 leven redden.
Indien jij interesse hebt in het adopteren van een diertje uit Aleppo? Neem dan zeker contact op met Catconnect.
https://www.facebook.com/animalssyria/
Zij bespreken alles met jou en samen... maak jij verschil. Je kunt niet de hele wereld redden, maar wel de wereld van 1 kat....

En Boshar kan het weten.....


19-01-2020
Welkom Ares!

Een tijdje geleden, werden we benaderd door dezelfde instantie waar onze mascotte Dinti, vandaan kwam.

Ares, een jong guitig katertje van zo'n 6 maanden oud, liep een ernstig trauma op aan de ruggengraat toen hij drie weken oud was. Hij kan lopen, spelen en springen, maar ... hij is incontinent.
Zijn plaatsingskansen waren daar zo goed als nihil, dus ach ja, waarom niet... we zullen eens zien hoe we hem kunnen helpen.
In Roemenië is Ares een aantal maanden liefdevol opvangen, maar nu kwam het grote moment... De reis naar ons!
Het was even een geregel, maar dan heb je ook wat, nl. een zalig lief vrolijk manneke ♥
En daar istie dan! Ares, onze nieuwe beste vriend.
Binnenkort natuurlijk nog meer updates over onze man :-)


18-01-2020
Welkom thuis lieve Bertje โ™ฅ

Vandaag was de grote dag, onze troetelbeer mocht de faculteit in Luik verlaten en we mochten hem eindelijk weer in onze armen sluiten.

Vanochtend kreeg hij zijn laatste onderzoeken en nu is het aan ons om de behandeling voort te zetten. Zijn urine is weer mooi helder, zijn blaasje weer soepel. Behalve een enorme diversiteit aan bacteriën in zijn blaas, is er geen concrete oorzaak van het probleem gevonden, maar het ziet er naar uit, dat het in elk geval geen chronische aandoening is.
Na een autorit van dik een uur, konden we Bertje eindelijk weer settelen in zijn vertrouwde omgeving. Hij onderzocht de hele kamer, hij was zichtbaar blij om weer op zijn eigen stekkie te zijn. De verzorgers waren uiteraard ook enorm blij om hem weer te zien, hij werd bedolven onder de knuffels en aaitjes.
Na alle vreugde, ging Bertje weer als vanouds genieten van zijn rustplekje hoog in de toren :-)
Zijn avondmaaltje ging er gretig in, hij heeft ervan gesmuld...
En wij....wij genieten vol trots van Bertje, van zijn kracht, zijn levenslust,
want wat is hij moedig geweest al die tijd....
You did it... Bertje 

 


14-01-2020
Welkom Sigrun en Falkor!

Een aantal weken geleden plaatsten we een noodkreet met betrekking tot een groep zwerfkatten in Bredene. Als er geen plekje voor de 60 katten gevonden zou worden, zouden ze zonder pardon afgeschoten worden door Staatbosbeheer. Gelukkig kwam er een massale respons op onze oproep om hen een thuis te bieden en de katjes konden gevangen worden, zodat ze na castratie/sterilisatie naar hun nieuwe thuis konden gaan.
Sigrun en Falkor zouden ook naar een boerderij verhuizen, maar gezien hun medische toestand, hebben wij besloten om hen over te nemen.
Falkor heeft ernstige bekproblemen en de pootjes van Sigrun zitten vol met tumorachtige woekeringen. Ook zou er iets in zijn bekje zitten wat er zeker niet thuishoort. Hij stond al op de nominatie voor euthanasie, maar dat laten wij niet zomaar gebeuren. Eerst willen we weten wat er precies met hem aan de hand is en of we nog iets voor hem kunnen betekenen.
Ze zijn nog zeer angstig en voor nu nog niet benaderbaar. Vandaag komt onze dierenarts om hen eens grondig na te kijken en dan weten we hoe het ervoor staat. Arme schatjes toch....
In elk geval niet meer rondzwerven met pijn, dat is al heel wat.
Heel veel dank aan Olivia, die zich met hart en ziel voor al deze katjes heeft ingezet. Je bent een kanjer ♥


12-01-2020
Een bijzonder bezoekje โ™ฅ

Onze Anna is gereserveerd en morgen mag ze verhuizen naar haar eigen gouden mandje, maar....vanavond kreeg ze nog even een bijzonder bezoekje. De meldster en haar dochter kwamen nog even afscheid van Anna nemen. Met name dochter Emma van 12 jaar had Anna altijd voorzien van eten, ze was enorm begaan met ons Anna'ke.
Ze knuffelde vanavond nog met Anna en gaf ons een prachtig cadeau, al haar verjaardagscentjes, maar liefst 70 euro...helemaal voor onze katjes.
We zijn enorm ontroerd door dit super mooie gebaar.
Dank je wel, lieve Emma, je bent de liefste kanjer ♥


10-01-2020
Ons Lowieke!

Sorry voor de slechte kwaliteit foto links, maar dan hebben jullie een idee;-)

Deze meneer kwam op 20 december bij ons binnen. Kennen jullie het verhaal nog?
Kleine reminder:
"Lowie zwierf al jaren rond bij appartementsblokken in Leuven. Doodziek, broodmager...
Onze vrijwilligster was net verhuisd en BOEM, daar zag ze hem lopen. Meteen gingen de alarmbellen af. Hij liet zich niet benaderen, maar zijn gezichtje liet niets te raden over.
Een gehavend lijfje, zoveel doorstaan, zoveel al meegemaakt. Zijn kaakje bibberde, terwijl de snot aan alle kanten eruit liep. Zijn vachtje zo vies, zijn ogen zo treurig."
Na een korte plan de campagne, kregen we hem al snel gevangen met de vangkooi en kon hij regelrecht doorgebracht worden naar Limburg, naar onze dierenarts.
Lowie had een zeeeer ernstige tongerosie, hij mocht meteen blijven en kreeg narcose toegediend.
Er bleken naast de vreselijke tong, behoorlijk wat rotte losse tanden te zitten, waar erg veel etter onder zat. Meteen trekken die handel. Ook kreeg zijn tong allerlei inspuitingen tegen de ontsteking.

Dat was toen... Nu zijn we een paar weekjes verder en kijk eens hier wat een mooi smoeltje <3
We zouden hem zo graag willen knuffelen, maar dat zit er niet in. Hij vindt ons nog niet zo leuk, en dat laat hij klaar en duidelijk ook merken. Handjes af!
Is niet erg. De socialisatie komt daarna wel, onze eerste prior was jou beter maken Lowieke :-)
We zijn er nog niet, maar we zijn wel goed op weg, samen met deze kanjer!


10-01-2020
Welkom Duvel en Rosje!

Na enkele euforische momentjes van de laatste dagen, de landelijke tv en diverse interviews, gaan we uiteraard gewoon weer over tot de orde van de dag, met hart en ziel opvangen en verzorgen van onze binnenlandse en buitenlandse zwerfkatjes ;-)
Dit zijn Duvel en Rosje, een gezellig koppeltje....helaas kwam er na 14 jaar een einde aan hun vertrouwde bestaan.
Hun baasjes besloten uit elkaar te gaan en er was geen plek meer voor broer en zus. Gezien hun leeftijd was opvang vinden niet zo makkelijk. De meeste asielen staan niet in de rij voor katjes op deze leeftijd. Wij maakten een plekje voor hen, want ouder of niet, elk diertje heeft recht op een veilige plek.
Ze zijn onafscheidelijk, en doen het, ondanks dat alles vreemd is, bijzonder goed...
Uiteraard gaan we binnenkort op zoek naar een thuis, waar ze samen hun oude dag door mogen brengen. Een plekje waar ze voorgoed mogen blijven. Voor nu leggen wij hen met veel plezier nog even in de watjes.
Welkom lieverds ♥


10-01-2020
Bertje Update 2

Ons Bertje, ons zorgenkindje. Bij zovelen al enorm geliefd. Jullie leven allemaal zo met hem mee.

Eerst lag Bertje dagenlang aan het infuus bij onze dierenarts. Zijn blaas zat vol bloed/bloedklonters en hij was volledig geblokkeerd. Zelfs katheters hielpen niet.
Er was sprake van twee opties: Euthanasie of zijn laatste kans op de faculteit dierengeneeskunde in Luik.
Afgelopen dinsdag werd onze grote man daarom met de allergrootste spoed opgenomen binnen de muren van de universiteit dierengeneeskunde in Luik. Hij lag twee dagen op de intensive care in de grootste kritieke toestand. Niemand kon ons geruststellen, niemand wist of hij het ging halen.
Tweemaal per dag hadden we contact met de spoedarts aldaar. Hij kreeg allerlei onderzoeken en ook daar brak de katheter continu af.
Vandaag was het de grote dag. Onze verzorgster mocht bij hem op bezoek! Ook was er een uitgebreid gesprek met de arts.
Pssstt.... het gaat een heel stuk beter met hem!!
Vandaag staan zijn oogjes helder, hij heeft geen pijn, hij is de liefste kat op de afdeling en! De nierwaardes zijn spectaculair gedaald! Nog altijd zijn de waardes te hoog, de nieren zullen er de gevolgen van dragen, maar hey... als je van 1600 komt en nu 300 waarde hebt, dan is dat best GOED.
Ook zien ze op de nieuwe echo iets verbetering EN het bloed in de urine is aan het minderen <3
Bertje was zo blij met het bezoek. Zo genieten, zoveel kopjes en lieve blikken. Hij rolde op zijn rug, zodat zijn buikje gemasseerd moest worden.
Ze vinden Bertje 'the sweetest cat'. Nou... dat wisten we al hoor ;-)
Hij moet sowieso dit weekend nog in Luik blijven, daarna evalueren we opnieuw.
We blijven duimen, we denken aan hem. We genieten nog even na van het ziekenbezoekje en hopelijk Bertje ook...


09-01-2020
Kom jij ook knuffelen?

Dit jaar organiseren wij op Valentijnsdag wederom een gezellige knuffelmiddag.
Onder het genot van een kopje koffie of thee met gebak, mag je naar hartelust door onze kamers wandelen, knuffelen met de katjes (uiteraard alleen de katjes die dit op prijs stellen) en desgewenst krijg je alle info over onze doelstelling en werking.
Dus...heb je nog geen date op vrijdag 14 februari? Noteer deze dan maar zeker in je agenda! Ware liefde gegarandeerd ๐Ÿฅฐ


09-01-2020
Bertje update!

Update Bertje

Allereerst willen wij jullie allemaal enorm bedanken voor jullie financiële steun. Jullie hebben je hart laten spreken voor onze allerliefste Bertje, ons zorgenkindje, onze troetelbeer.
Jullie beseffen niet hoeveel goed dit ons doet. Naast de geldelijke steun ook zoveel hartverwarmende reacties. Dat zal Bertje wel fijn vinden ♥
Wij hadden beloofd jullie op de hoogte te houden en dat gaan wij nu dan ook doen.
Zoals jullie gisteren lazen is onze grote man met de allergrootste spoed opgenomen binnen de muren van de universiteit dierengeneeskunde in Luik. Hij ligt nog altijd op de intensive care en de gevarenzone is niet geweken, helaas.
Er is één lichtpuntje: zijn kaliumgehalte in het bloed is nu normaal, waardoor zijn hartje weer goed functioneert.
Vandaag zijn er allerlei onderzoeken geweest en er zijn kristallen, bloed/ bloedklonters gevonden in de blaas. Hij heeft een zeer ernstige blaasontsteking, waarbij ook de nieren een enorme dreun hebben gekregen.
Hij wordt nu extra goed doorgespoeld, zodat er hopelijk ook kristallen meekomen en de blaas gezuiverd wordt.
Maar die nieren... dat is nu het grote zorgenkind wat erbij is gekomen.
Morgen worden de nierwaardes weer bekeken, in de hoop dat deze gedaald zijn. Morgen is het eigenlijk een beetje D-day. De dag om opgelucht adem te halen of om een gesprek te gaan voeren.
Bertje is niet uit onze gedachten geweest. We geven hem op afstand zoveel mogelijk aaitjes en fluisteren opbeurende woorden in zijn oortjes.
Kom op lieve beer van ons, kom op...


09-01-2020
Villa Vagebond op landelijke TV!

Onze katjes uit Aleppo op de landelijke TV!

Vanavond was er een reportage over ons kattenasiel Villa Vagebond te zien op de landelijke televisie.
Op VTM kwamen onze knappe koppen voorbij, en was onze hoofdverzorgster aan het woord.
De aandacht ging uit naar onze Syrische viervoetertjes Boshar, Hope en Lucy.
Kijk maar eens even mee naar deze leuke reportage! ♥

Jullie zien eventjes een andere opvang in Aleppo in beeld, maar daar kwamen onze katten niet vandaan. Onze katten komen van een onbekend kleiner kattenasiel.

07-01-2020
Bert ligt kritiek in universiteit Luik. Help jij hem mee?

Het gaan bange uren/dagen worden. Het leven van Bertje hangt aan een zijden draadje...

Wat is er aan de hand?
Bert zit al enige tijd in onze opvang Villa Vagebond, en hij had bij binnenkomst al een blaasverlamming. Dit betekende dat wij hem enkele malen per dag handmatig de blaas moesten leegmaken. Op zich geen probleem, hij liet het makkelijk toe en hij voelde zich prima bij ons. Hij liep gewoon op zijn vier pootjes, gelukkig had hij verder geen verlammingsverschijnselen.
Maar afgelopen weekend ging het helemaal mis met ons ventje. Door een acute blaasontsteking, is zijn blaas sluitspier verkrampt en komen de plasjes er niet meer uit.
Onmiddellijk werd hij met spoed naar onze dierenarts gebracht, waar hij enkele nachten is moeten blijven.
Echter... er trad helemaal geen verbetering op, sterker nog.. hij ging achteruit. De urinekatheter raakte steeds verstopt door de bloedklonters. Onze dierenarts stond met de rug tegen de muur. Zijn trukendoos was op..
Vanmorgen kwam het verdikt: Of euthanasie, of hij moest naar de Universiteit Dierengeneeskunde. Misschien konden de specialisten meer voor hem betekenen.
We hadden geen keus, we besloten Bert absoluut nog een laatste kans te geven.
Onze vrijwilligster haalde Bert op, om vervolgens in allerijl naar de spoedafdeling te crossen van de Universiteit in Luik.
Ons lieve zachtaardige teddybeer, wat was hij beroerd zeg... Hij lag al in een semi-coma, maar toch vond de spoedarts dat hij wel degelijk de kans moest krijgen. Daar konden wij ons in vinden.
Hij werd onmiddellijk overgebracht naar de intensive care, waar hij nu elke minuut gemonitord wordt. Bloedanalyses werden gedaan, en ook zij gaan hun uiterste best doen om zijn blaas leeg te maken en te spoelen.
De kosten gaan enorm hoog oplopen, daar zijn wij ons van bewust. Minimaal 800 euro, werd ons gezegd, afhankelijk van verdere onderzoeken of ingrepen.
Even slikken en weer doorgaan, zullen we maar zeggen. ALLES voor ons manneke. "Geld speelt geen rol" riepen we nog dapper tegen de spoedarts.
Nu is onze bescheiden vraag... willen jullie ons alsjeblieft helpen met een kleine donatie?
Een kleine donatie voor Bert?
We gaan jullie zeker op de hoogte houden en we gaan verschrikkelijk hard duimen dat het leven van onze troetelbeer gered kan worden. Het moet.. hij heeft nog zo'n lang leven voor de boeg...
Wij willen jou alvast enorm hard bedanken voor elke geldelijke steun. Zet je dan ook even in de mededeling: Bertje?
Heel heel erg bedankt namens ons en Bertje ♥♥

Villa Vagebond:
BE57 0016 9018 9735 (B) of NL67INGB0007712739 (NL)

Of via deze link: http://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=CzaHnBARmDt586n6btZQQTcVVKNpPU6f&fbclid=IwAR1wX5ACIbbm6kgleWGe-8uee5SkvIWEk0B4o2DN_6CJz21Pt7BSjpbuoXg


06-01-2020
Update van Savi โ™ฅ

Savi verbleef sinds enige tijd in Buddykat. Het is daar wat rustiger, zodat ons timide manneke wat meer uit zijn schulp kon komen.
Genieten van de rust, de aandacht en aaitjes, vanuit zijn veilige plekje alles ontdekken. Helemaal goed, zou je zeggen...
Echter, afgelopen weekend zat Savi volledig in paniek in het midden van de kamer. Af en toe kwam er een angstige gil uit zijn keeltje. Dit was foute boel. Zijn opvangmama testte zijn oogreflexen en constateerde dat hij nergens op reageerde. Meteen een spoedritje naar onze dierenarts en daar bleek dat Savi plotseling volledig blind geworden was. Hij was al blind aan een oog, maar nu zag hij helemaal niets meer....vandaar zijn grote paniek.
Hij werd opgenomen bij onze dierenarts en bleef enkele dagen ter observatie bij hem. Alles werd onderzocht, zijn bloed nagekeken, bloeddruk gemeten, maar er werd geen aanwijsbare oorzaak voor zijn plotselinge blindheid gevonden. Met een bang hart ging zijn opvangmama hem halen, hoe zou hij omgaan met het plotselinge verlies van zijn zicht?
Gelukkig bleek haar angst ongegrond...Savi is zo enorm dapper!
Hij eet goed, verzorgt zichzelf op en top en gaat moedig op onderzoek uit.
Alles wordt besnuffeld, hij weet de kattenbak feilloos te vinden en geniet als vanouds van alle aaitjes en lieve woordjes.
Wat zijn we trots op hem, wat een bewonderenswaardige kracht en levenslust. Onze katjes blijven ons steeds maar weer verbazen. Geen dal te diep, geen berg te hoog...
Lieve, dappere Savi, dankzij jouw kracht en de tomeloze inzet en liefde van jouw opvangmama, gaat het helemaal goedkomen met jou. Jullie zijn een topteam ♥ 


06-01-2020
Welkom Puk!

Het eerste katje in het nieuwe jaar is alweer een feit. Enkele weken geleden dook hij opeens op in de groep zwervers die ter plaatse gevoerd worden. Een zeer mager, al ouder katje...

Hij werd geaccepteerd in de zwerversgroep, maar gaf zelf aan dat hij toch liever ergens binnen vertoefde.
Zo kwam hij dan bij ons terecht. Veilig en warm binnen...
Hij is al zeker een jaar of 14 en het is wel nodig dat er wat vlees op zijn botjes komt, want hij is graatmager. Daar zullen wij wel eens voor gaan zorgen!
Puk is superblij met de aandacht van de mensen. Hij geeft naar hartenlust kopjes aan iedereen die hem streelt of aanspreekt. Dat heeft hij zo moeten missen....
Komt helemaal goed lieverd, jij hoeft niet meer op straat te leven. Die dagen zijn voorgoed voorbij.
Welkom lieve Puk, je hoort vanaf nu bij de Vagebondjes ♥


02-01-2020
Welkom Babbe!

Welkom Babbe!

We kregen een melding via een zwerfkattenproject. Babbe verscheen daar een tijd geleden opeens in de zwerfkattengroep. Ze was ziekjes en werd verjaagd door de groep. Ze werd gevangen en verbleef voor herstel een tijdje bij een van de mensen van het project, maar de situatie was niet ideaal. We kregen de vraag of we haar over wilden nemen. Het was op dat moment redelijk rustig, dus Babbe mocht uiteraard bij ons binnenkomen.
Ze heeft door het calicivirus ernstige tongerosie, maar hier wordt ze voor behandeld. Ze is zwaar onder de indruk, aanrakingen zijn vooralsnog een no-go. Ze heeft ook heel wat meegemaakt, ziek, verjaagd, van de ene vreemde plek naar de andere. Niets is vertrouwd en zeker voor haar.
Haar angstige oogjes spreken boekdelen....
Maar weet je Babbe, jouw wereld gaat er mooier uitzien. 2020 is nog maar net begonnen. Je zit veilig, warm en droog, je krijgt zoveel eten als je maar wil en als jij er klaar voor bent, geven wij jou al onze liefde. We hebben geduld, kleine stapjes zijn voldoende. Eerst moet jij helemaal beter worden, dat is het voor nu het belangrijkste.
En de rest? Komt goed schatje


01-01-2020
Gelukkig Nieuwjaar!

Autobranden, belaagde hulpverleners, schietpartijen, dodelijke ongelukken en gewonde mensen. Om nog maar te zwijgen over de vele dieren die slachtoffer zijn geworden op oudejaarsavond en in de weken daarvoor....
Gelukkig zaten onze katjes en schaapjes veilig voor al dit geweld en zijn ze rustig door oudejaarsnacht heen gekomen.

Dropje en Boshar neuzen met elkaar op het nieuwe jaar.
2020, een jaar van nieuw begin en nieuwe kansen ♥

Wij wensen iedereen een heel voorspoedig 2020!
Bedankt voor al jullie steun het afgelopen jaar, in welke vorm dan ook, en hopelijk mogen we dit jaar ook weer op jullie hulp rekenen.


31-12-2019
Wij zijn er klaar voor!

We zijn al goed op weg! Kom je ook even proeven?
Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg