Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

25-10-2020
Welkom Dreamer!

Deze timide jongen hebben we overgenomen van een andere kattenorganisatie.
Hij bleek aids-positief te zijn waardoor het moeilijk werd om hem op te vangen.
Gelukkig konden wij een plaatsje vrijmaken! Hij ziet er toch niet helemaal oke uit. Hij is wat mager, zijn vacht is ook niet mooi gezond en hij mankt met zijn achterpootje.
Dit was al eerder onderzocht, maar er bleek geen medische verklaring hiervoor te zijn.
Dreamer is nog een beetje onder de indruk en zoekt plekjes op waar hij onzichtbaar kan zijn. En dat mag, snappen we ook.
Strakjes zal hij waarschijnlijk makkelijk te verleiden zijn met een spelletje, hij is tenslotte nog maar 8 maanden jong ;-)
Maar voor nu? Even pas op de plek he jongen!


25-10-2020
Testament van een kat

Als mensen dood gaan
maken zij hun laatste wil op.
Zij laten huis en bezittingen na
aan degenen die zij liefhebben.
Als ik kon schrijven zou ik ook
een testament maken.

Aan een arme, treurige, eenzame (zwerf)kat laat ik mijn gelukkige thuis na.
Mijn voerbak, mijn zachte bed,
mijn lekkere stoel, mijn speeltje.
De geliefde schoot, de zachte handen,
De lieve stem, de plek in een mensenhart.
De liefde die mij hielp naar een vredig, pijnloos einde.
In liefdevolle armen....

Als ik dood ga, zeg dan niet,
geen huisdier meer,...geen pijn meer bij zijn dood.
Maar zoek een eenzame kat
die geen liefde heeft gekend
en geef hem mijn plek.
Dit is mijn nalatenschap,
Dit laat ik achter,
Het is alles wat ik te bieden heb.

Denk eens aan een asielkatje die wacht op een thuis...
Klaar om zoveel liefde te geven en te ontvangen. Het gevoel dat ze er toe doen. Dat is het mooiste eerbetoon aan alle zieltjes waar we ooit afscheid van moesten nemen


17-10-2020
Gerommel in de Villa...

In letterlijke zin, onze katjes hebben het zitten.... In de Villa heerst momenteel Giardia, een hardnekkige darmparasiet. Gelukkig geen dodelijke ziekte, maar wel heel hinderlijk voor de katjes die ermee besmet zijn. We mogen even geen katjes plaatsen, dat is dan maar zo, maar ook de opname van hulpbehoevende katjes ligt volledig stop en dat vinden wij wel heel akelig, dus we willen er liefst zo snel mogelijk vanaf. We kregen een protocol van onze dierenarts, behalve heel erg veel poetsen, stomen en wassen, betekent dit ook dat alle katjes die nu in de Villa verblijven, een dieet van lichtverteerbare voeding en medicatie moeten krijgen.
35! katjes op speciale voeding en dan nog eens 14 dagen medicatie. Oef, dat is weer even slikken. De voeding kost ons al ruim 800 euro en dan komen daar nog de testen en antibioticakuren voor alle katjes bij. Dit komt nog eens extra bovenop de hoge medische kosten die we al doorlopend maken. We zetten onze schouders eronder en moeten er uiteraard het beste van maken, maar we kunnen wel wat financiële hulp gebruiken....
Zou jij ons en onze katjes willen helpen met een donatie? Ieder bedragje is welkom om deze rommelende kostenpost op te kunnen vangen. Dan zijn onze katjes hopelijk snel verlost van dit akelige beestje en kunnen wij ook weer op korte termijn katjes verwelkomen.
Namens onze Vagebondjes en toekomstige Vagebondjes zeggen wij alvast dank je wel ❤

https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html...

België:
Rekeningnummer Fortis Bank
BE57 0016 9018 9735

Nederland
Rekeningnummer ING
NL67INGB0007712739 


13-10-2020
Welkom Lize!

Op kinderboerderij Pietersheim in Lanaken liep dit jonge, sociale katje opeens tussen de groep zwerfkatten. Ze worden daar door een mevrouw gevoerd en Lize pikte sinds een aantal weken een hapje mee. Ze was er niet altijd, soms een paar weken niet, dan weer iedere dag. We besloten haar binnen te nemen, omdat ze heel mager zou zijn, maar ze ziet er op het eerste oog heel gezond uit. Ze is niet gechipt, maar we doen toch een poging om een eventueel baasje te vinden.
Onze moederorganisatie Zwerfkat in Nood zette haar reeds op facebook, in de hoop haar baasje te vinden...
We kregen reacties van mensen die dachten dat het hun kat was, maar helaas bleek het iedere keer om een andere kat te gaan.
Ze zit nu veilig bij ons binnen, maar nog mooier zou het zijn als we haar eventuele baasje zouden vinden.
Word Lize gemist? Voor nu in elk geval.. welkom lief meisje ❤

12-10-2020
Welkom Tigo!

Via een collega, zagen we een noodkreet op facebook. Het ging om Tigo. Zijn baasje zat met de handen in het haar. Sinds enkele jaren zat Tigo niet meer goed in zijn velletje. Het begon met af en aan uithalen, klauwen en bijten, daarna werd hij onzindelijk. Een verhuizing, hele drukke kinderen, een hond erbij. Al deze factoren zorgden ervoor dat Tigo bang en onzeker werd. Na allerlei dierenartsbezoeken was de conclusie dat Tigo enorm veel last had van stress. Iets wat in het huishouden niet te ondervangen was. Om te voorkomen dat hij op een verkeerde plek zou belanden, namen wij hem over. Zijn oogjes staan triest en hij is enorm op zijn hoede. We hebben zo met hem te doen. Tigo zal tijd nodig hebben om zichzelf terug te vinden. Om zijn zorgvuldig opgebouwde muur langzaam af te breken. Uiteraard gaan wij hem daarbij helpen. Met rust en kleine stapjes, mag hij weer Tigo zijn. De hoofdrolspeler in zijn eigen verhaal. Voor nu moet nog even helemaal niets. Rust in zijn hoofdje, dat heeft hij nu het hardst nodig. En als hij het toelaat, staan wij voor hem klaar met alle liefde die we hem kunnen geven.
Welkom lieve Tigo, alles komt goed nu

12-10-2020
Welkom Yoepi!

Dit kleine manneke verbleef bij een andere organisatie, maar kampte met darmontstekingen en moeilijkheden met stoelgang. Hij verliest wel eens een beetje stoelgang, omdat zijn sluitspier ook rood geïrriteerd en wat vergroot is. Hij is inmiddels al wat opgeknapt, maar kent ook mindere dagen. Ook met deze klachten hebben we inmiddels al behoorlijk wat ervaring opgedaan, dus we gaan Yoepi behandelen met goeie probiotica, medicatie en eventueel nog aangepaste voeding. Yoepi is een heerlijk vrolijke jongen. Hij laat zijn probleempjes niet in de weg staan om er op los te spelen. Hij is dan ook nog behoorlijk jong, net vijf maanden.
Tussen de grote jongens in de Villa valt zo'n klein huppel dan wel op, maar een aantal Vagebondjes vinden zo'n kleine speelvogel eigenlijk stiekem wel leuk. Duvel nam meteen de vaderlijke rol op zich, met hier en daar een corrigerend tikje als Yoepi een beetje te enthousiast wordt 😉
Zo jong en dan al zoveel meegemaakt. We gaan zorgen dat hij zich op en top gaat voelen...gewoon kitten kan zijn. Geen nare probleempjes meer.
Welkom in de Villa lieve Yoepi
 

08-10-2020
Werelddierendag herfstwandeling!

De Werelddierendag herfstwandeling was een groot succes!
Regen en wind stonden in de ochtend op het programma. De tent waaide onmiddellijk stuk, maar gelukkig konden we de vrachtwagen van een van onze vrijwilligers lenen. Dus werd de vrachtwagen ter plaatse omgetoverd tot foodtruck 🙂
In de ochtend enkele wandelaars en in de middag was het wat drukker.
Wandelen, een hapje en drankje en een bezichtiging van onze buitenrennen, waar ondanks het slechte weer, een aantal katjes altijd graag vertoeven. Een mooie dag, met een mooie opbrengst voor onze Vagebondjes. Dank aan de organisatoren, de hulptroepen ter plekke en natuurlijk aan alle wandelaars, want het een kan niet zonder het ander ❤

Hou onze pagina maar in de gaten, want we zullen op korte termijn zeker nog enkele "coronaproof" evenementjes organiseren. Hopelijk zien we jullie dan (weer) 🙂


08-10-2020
Welkom Karel!

We kregen een melding van een dame die iedere dag 20 zwerfkatten voert. Karel was afgelopen zomer al heel ziek geweest. Hij kampte met longontsteking. Na een bezoek aan de dierenarts en de nodige zorg door de meldster, knapte hij gelukkig weer op.
Recentelijk kreeg hij weer een piepende ademhaling en werd besloten dat het buitenleven geen optie meer voor hem was.
In de regio van het katje ligt een groot asiel, maar daar was Karel niet welkom, omdat hij niet tam genoeg was...
Logisch toch? Dat je als gesubsidieerd asiel alleen maar gezonde, tamme katten aanneemt. Het zou eens teveel geld en inspanning kosten, daar moet je toch niet aan denken zeg...
Karel mocht uiteraard wel bij ons binnenkomen. En gelukkig maar...
De snap test wees uit dat hij mogelijk fiv positief is en zijn gebitje was een ravage. De western Blot test is aangevraagd en zijn tandjes zijn inmiddels getrokken. Dat zal een opluchting zijn. Verlost van de pijn.
Karel is nog heel erg onder de indruk, bang...alle veranderingen die hij nu moet doormaken zijn geen kleinigheidje. We gaan hem de beste zorg geven en hopelijk voelt hij snel dat we het beste met hem voorhebben.
Welkom lieve Karel ❤


03-10-2020
Welkom Annabel!

We kregen enkele weken geleden een melding van een dierenarts uit Rekem. Op camping Zonnevijver in Rekem voert een meneer een oudere kat. Hij heeft voor dat katje speciaal een voerhuisje gemaakt. Sinds kort kwam onze Annabel daar ook een hapje mee eten. De oudere kat was echter bang voor Annabel en durfde niet meer te komen eten. De man dacht dat hij de perfect oplossing gevonden had, door Annabel te vangen en haar naar de dierenarts te brengen voor euthanasie....
Gelukkig ging de dierenarts hier absoluut niet mee akkoord en belde ons.
Annabel mocht uiteraard binnenkomen. Het gaat om een sociale, jongere kat, reeds gesteriliseerd, niet gechipt. Misschien mist iemand haar?
Inmiddels is ze uiteraard wettelijk volledig in orde. Ze wilde enkel een hapje eten. Nu krijgt ze bij ons zoveel hapjes als ze maar wil.
Welkom lieve meid!

03-10-2020
Welkom Mirthe!

Mirthe werd gevonden met haar kittens. Een andere opvang nam wel de kittens mee en Mirthe ging naar de dierenarts voor de nodige ingrepen, omdat ze schuw zou zijn. Daarna zou Mirthe weer uitgezet worden. Ze bleek met de snaptest fiv positief te zijn....oeps...dat veranderde het verhaal. Niet uitzetten dus, maar doodspuiten. Hier konden we gelukkig een stokje voor steken. We probeerden de opvang te overtuigen om mama te herenigen met de kittens. Dat gebeurde uiteindelijk dan ook, maar mama keek niet naar haar kleintjes om. De omstandigheden waarin dit gebeurde waren ook gewoonweg niet goed. We hebben nog een poging ondernomen om Mirthe en haar kindjes samen naar ons te halen, maar helaas...
Afgelopen zaterdag werd Mirthe pardoes bij ons afgezet, zo dan...probleem opgelost. Het maakt voor ons niet uit, we ontvangen haar met open armen, geen dodelijke spuit of andere rare dingen. Het blijft wel altijd wrang als je weet dat er nog kittens zijn die hun mama nodig hebben, maar we hebben de kans niet gekregen om ze te herenigen, of in ieder geval een poging tot, dus we zullen het nooit weten.
En Mirthe? Ze is helemaal niet zo schuw, hooguit enorm onder de indruk.
Niet zo vreemd na alle consternatie. Welkom lieve Mirthe, we kunnen niet alles goedmaken, maar we gaan er in ieder geval voor zorgen dat je je veilig voelt. Ontspan nu maar en rust wat uit!

30-09-2020
Een bijzondere gift van Teddi...

Agelopen week kregen we opeens een enorme donatie op onze rekening, maar liefst 800 euro....er stond echt als mededeling bij dat het voor onze katjes was, maar we waren er wel behoorlijk ondersteboven van...

Gelukkig nam de donateur contact met ons op, zodat we haar konden bedanken. Er bleek een verhaal achter te zitten, een verdrietig verhaal...
Twee meiden waren op rondreis en vonden in de straten van Vietnam, vlakbij de vleesmarkt, een piepklein kittentje. Ze noemden hem Teddi. Teddi reisde met hen mee. Ze moesten hem constant verborgen houden, want de bevolking daar is niet opgezet met katten en geloven dat een reizende kat ongeluk brengt. Ze vonden een opvang, een 1000 km verderop. In etappes reisden ze met Teddi naar deze opvang. Inmiddels waren ze zo verliefd op dit kleine spruitje, dat ze besloten dat ze alles op alles gingen zetten om hem naar Nederland te laten komen.
Een ingewikkeld en duur proces.
De dames startten een inzamelingsactie voor Teddi, om alles te kunnen bekostigen. Ondertussen zou hij in de opvang verzorgd worden en tegen de tijd dat hij reisklaar was, mocht hij dan naar Nederland komen.
Het lot besliste anders, Teddi stierf aan "fading kitten syndroom" en eigenlijk betekent dit gewoon een onbekende doodsoorzaak.
De ontberingen in zijn jonge leventje zijn hem waarschijnlijk fataal geworden, in een land waar de zorg voor dieren nog lang niet op de prioriteitenlijst staat...
Lieve Teddi, wij hebben jou nooit gekend, maar we zijn dankbaar dat jij nog zoveel liefde gekend hebt. We zullen iedere euro uit naam van jou besteden aan onze Vagebondjes, die stuk voor stuk, ook allemaal een zwaar verleden achter de rug hebben.
Dank lieve dames voor jullie goede zorgen voor Teddi en dank voor het vertrouwen in ons.
Rust zacht, kleine knul  

 Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg