Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

Februari | Januari

16-02-2020
"Adoptie op afstand" iets voor u?

Heeft één van onze FIV- en/of zorgenkatjes een speciaal plekje in jouw hart?
Trekt hij/zij altijd jouw aandacht wanneer je een foto ziet verschijnen?
Maar… je hebt helaas zelf niet de mogelijkheid om je hartendief fysiek in huis te halen?

Wist je dat je onze Buddy Katten ook op afstand kan adopteren?
Onze Buddy Katten zijn “speciale zorgenkatten”… Ook al zijn ze perfect plaatsbaar, een dier met een chronische ziekte, handicap of kwetsbaarheid heeft het nu eenmaal moeilijker om een eigen thuis te vinden. De juiste match bestaat voor élke kat, daar zijn we van overtuigd, maar soms duurt het even voor ze elkaar gevonden hebben…
In tussentijd zijn wij er! ;) Wij bieden hen graag een tijdelijke thuis en helpen hen bij hun zoektocht naar een eigen voor-altijd-thuis. Maar de maandenlange verzorging is natuurlijk niet gratis. Naast de gewone kosten (voer, kattengrit, sterilisatie, ontworming, vaccinatie, chip,…) gebeurt het wel dat een speciaal zorgenkatje ook nog extra dierenartsbezoeken en/of medicatie nodig heeft, zeker wanneer ze zeer gehavend bij ons toekomen.
We doen dat alles met veel plezier, maar…… helaas vallen de centjes niet uit de lucht.
De vzw krijgt € 0 subsidiegelden en draait volledig op vrijwilligers die de handen uit de mouwen steken naast de het eigen werk- en gezinsleven. De materiële benodigdheden en medische kosten steunen enkel en alleen op donaties.. Je hoort het wel… elke euro is meer dan welkom!
En nu komt het…
Jij kan onze Buddy Katten helpen! Ja… echt waar: door jouw hartendief op afstand te adopteren!!
Wat is nu mooier dan een kat die je aanspreekt te adopteren voor maar €5 per maand!
Je krijgt van ons een adoptiecertificaat met foto thuis gestuurd. Uiteraard kan je op afspraak altijd jouw lieveling komen bezoeken!
Wil je graag een van onze katjes op afstand adopteren?
Neem dan snel een kijkje op onze website en vul het formulier in…
https://www.buddykat.be/index.php?DocID=11#.XkVqf2hKi71


10-02-2020
Update Ben

Onlangs toonden we jullie onze nieuwe opvanger Ben. Hij zat onder de klitten en was behoorlijk onder de indruk.
Ondertussen is hij bij onze dierenarts geweest en helaas kwam het verdict: Leucose positief...
Dat was een flinke domper voor hem en voor ons, want deze ziekte kunnen wij niet aanpakken.
Gelukkig laat Ben het niet aan zijn hartje komen en is hij ondergebracht bij onze opvangmama. Hij ziet er heel goed uit, dus qua gezondheid mogen we niet klagen :-)
Kijk nou eens wat een knapperd hij is. Hallo jongen!


10-02-2020
Valentijn knuffelmiddag ♥

Nog een paar dagen en dan is het zover...kom je knuffelen?
Dit jaar organiseren wij op Valentijnsdag wederom een gezellige knuffelmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur.
Onder het genot van een kopje koffie of thee met gebak, mag je naar hartenlust door onze kamers wandelen, knuffelen met de katjes (uiteraard alleen de katjes die dit op prijs stellen) en desgewenst krijg je alle info over onze doelstelling en werking.
Dus...heb je nog geen date op vrijdag 14 februari? Noteer deze dan maar zeker in je agenda! Ware liefde gegarandeerd 🥰


09-02-2020
Katje in the spotlight!!!

Don zoekt een huisje

De nacht viel. De donkere vlekken smolten samen, terwijl Don troosteloos het schouwspel met zijn droevige oogjes volgde.
Zijn bekje deed pijn, hij kon de slaap niet vatten. Katjes tellen werkte al niet meer, daarom bracht hij de nacht gelaten door. De jaren op straat eiste zijn tol, de gure wind deed hem al niet zoveel meer.
Maar toen werd het langzaam licht.. en die dag zou alles voor hem veranderen.
Er kwam hulp uit onverwachtse hoek. Hij was gezien en werd gevangen...
Hij zag door de tralies van de kooi nog zijn laatste slaapplek en zijn hart maakte een klein sprongetje. Zou het leven gaan veranderen voor mij? Zou ik hier nooit meer naar terug moeten?
Hij voelde blijdschap, maar net zoals zijn buitenleven, kent elke onbekendheid een zeker gevaar.
Hij werd bekeken door grote handen. Een stem zei dat hij toch zeker al een jaar of 10 was. Hij had nog maar een paar tanden, maar deze waren helemaal niet goed!
Dat wist Don, want hij leefde al lang met een slecht gebit, maar zijn dappere hart negeerde de pijn.
Don mocht weer verhuizen.
Hij kwam bij Zwerfkat in Nood/ Villa Vagebond... daar werd de pijn heel snel bij hem weggehaald. De zere tanden gingen eruit, Don mocht eindelijk de pijnloosheid van het leven gaan ervaren.
Alhoewel...
De lichamelijke pijn was weg, maar Don begreep zijn nieuwe omgeving niet zo goed.
Het was er warm, dat was een feit. Er was eten, dat kon hij niet ontkennen. De mensen waren goed voor hem, dat kon hij beamen.
Maar een soort eenzaamheid overviel hem. Zijn hart was omheind door een hekje. Een hekje waar je niet zomaar doorheen mocht.
Er waren zoveel katten, er was zoveel leven in het asiel. Het was teveel.
Hij zocht een mooi plekje in de kast, dat werd zijn hutje. Daar woont Don nu.

'Niet te gehaast, benader mij met rustige stapjes,' fluistert hij, wanneer er een hand te snel wordt uitgestoken. 'Kom bij me zitten en praat met me, dat vind ik zo fijn. Dan voel ik de lente in mijn hart. Wat bevroren is, wordt zacht, het begint te stromen.
Neem je tijd, dan lossen mijn spanningen zachtjes op. Jouw warmte geeft mij de warmte die ik zo koester, zo hard nodig heb.'
Vervolgens deelt Don kopjes uit, dan voelt hij zich even vrij.
Daarna sluipt hij weer in zijn hutje, wachtend op die ene die alleen maar voor hem komt. Die hem wil veroveren, wil koesteren, voor altijd in zijn hart wil kruipen.
Ben jij die persoon voor hem? Zo ja, dan geef jij Don de wereld, de wereld die hij ontzettend hard nodig heeft...
Wie?


09-02-2020
Nieuws van Boshar!

Het is nu bijna 3 weken geleden dat onze beroemdheid naar zijn gouden mandje verhuisde...

Hoe het met hem gaat, vertelt hij jullie zelf wel even ;-)

"Dag lieve vriendjes en vriendinnetjes! Ik wou jullie toch laten weten hoe de eerste weken in mijn nieuwe huisje zijn verlopen!
Na de aankomst maandagavond ben ik eens rond gegaan op verkenning, ik voelde me direct thuis! Natuurlijk zag ik er naar uit om mijn nieuwe broertje en nieuwe zusjes te ontmoeten, nu keken die de kat even uit de boom, maar je wordt toch direct verliefd op zo'n knapperd als ik? Na 2 dagen waren we allemaal vriendjes, ik kreeg zelfs likjes!
Samen spelen met de kleinste poes en tv kijken met de oude rakker en samen zeuren om eten met kitty! Het vrouwtje maakt mijn blaas al vlotjes leeg hoor! s’Avonds als het bedtijd is ben ik er als de kippen bij om mee te gaan slapen in het grote bed dan kroel ik nog lekker met het vrouwtje en men baasje. Maar...wacht tot ik eten zie, dan zet ik nog steeds men liefste kopje op!
Uit het oog betekent niet uit het hart. Ik wilde jullie nog eens bedanken voor alles wat jullie voor mij gedaan hebben!
Nu moet ik snel gaan want ik hoor het zakje met snoepjes!"

Dikke poot en veel kattenkusjes
Boshar& Company


09-02-2020
Update Romy ♥

Onlangs vertelden we jullie het verhaal van ons oude dametje.
Korte herinnering: 'Romy, een heel oud poesje, liep met houterige stapjes en glazen blik te dolen bij de Olmense Zoo. Het viel de medewerkers op dat ze erg mager was en zeer moeilijk liep.
Het plaatselijke zwerfkattenproject in Balen werd gecontacteerd en hebben het oude dametje opgehaald en naar de dierenarts gebracht.
Daar werd een vermoeden uitgesproken dat ze waarschijnlijk oude breuken had. Foto's en een bloedonderzoek kon niet gedaan worden vanwege het gemeentelijk budget.
Nadat we haar verhaal aanhoorden, werd de keuze meteen gemaakt. Laat Romy maar lekker naar ons komen, we zullen haar met open armen ontvangen!'

We zijn gister met ons oude meiske bij de dierenarts geweest. Het was nodig! Er zijn foto's van haar rug gemaakt en er is bloedname gedaan. Helaas heeft ze spondylose.
Spondylose is slijtage van de wervelkolom. Als de spondylose of slijtage ernstig is, kan er druk ontstaan op de zenuwen en krijgt ze pijn. Daarom krijgt ze nu lekkere pijnstillers ;-)
Gelukkig was het bloed perfect in orde, wat een meevaller!
Maar ze zat zo enorm onder de klitten, er was geen doorkomen aan, dus dat heeft onze dierenarts dan ook meteen gefikst. Maar met zo'n kale rug, en je bent al zo mager en oud... dan moeten we haar toch wat warmte aanbieden.
En hoe mooi is het dan, om haar een lekker gebreid truitje aan te doen ♥
Het staat haar ook nog eens heel schattig.. You rock oude knappe dame Romy!!


09-02-2020
welkom Jaxx!

Jaxx is de MAX

Maar eventjes niet. Eventjes was het niet fijn. Hij zat gevangen in een houten kistje met als gewicht versteviger: de bloempot.
Jaxx werd aan ons 'geschonken'. We wisten van niets.
Nietsvermoedend was de avonddienst in ons asiel in volle gang, totdat er werd aangebeld rond 19.00 uur.
Er stond een meneer voor de deur.
Hij vroeg of we 'het' gevonden hadden. Hij wees met zijn ogen naar een plek waar we blijkbaar iets hadden moeten zien. Geen idee. We vroegen het opnieuw. Hij wees opnieuw weer met zijn ogen naar een bepaalde richting.
We begrepen het niet. Op onze vraag ter verduidelijking, liep hij naar een houten fruitmandje met een bloempot erop. O nee he... jongens toch...
Onder dat houten fruitmandje zat een lief katje.
Jaxx liep al enkele weken bij de melder rond, maar het klikte niet met zijn eigen katten.
Hij besloot hem die middag naar de villa te brengen, onder een houten kistje, met een bloempot erop. Maar hij was bang dat we hem niet zouden vinden, een nacht in dat kistje kraakte hem toch, dus besloot hij alsnog naar onze villa te rijden en schoorvoetend zijn actie te bekennen.
Natuurlijk gelukkig zo, dan zwijgen, maar we waren toch niet zo blij met deze actie. Gelukkig is het goed afgelopen!
Jaxx is een aller charmantst manneke met een blij hartje. Hij verlicht de kamer, zijn guitige oogjes, zijn liefdevolle kopstootjes.. zalig ventje!
Welkom Jaxx, je bent een leukerdje ♥


07-02-2020
welkom Romy!

Romy, een heel oud poesje, liep met houterige stapjes en glazen blik te dolen bij de Olmense Zoo.
Het viel de medewerkers op dat ze erg mager was en zeer moeilijk liep.
Het plaatselijke zwerfkattenproject in Balen werd gecontacteerd en hebben het oude dametje opgehaald en naar de dierenarts gebracht.
Daar werd een vermoeden uitgesproken dat ze waarschijnlijk oude breuken had. Foto's en een bloedonderzoek kon niet gedaan worden vanwege het gemeentelijk budget.
Nadat we haar verhaal aanhoorden, werd de keuze meteen gemaakt. Laat Romy maar lekker naar ons komen, we zullen haar met open armen ontvangen!
Vandaag kwam ze dan bij ons binnen. Haar oude versleten lijfje sprak boekdelen, haar ogen zo glazig, haar tandloos bekje zo typerend, maar ze is o zo lief en schattig.
Romy meisje, morgen zullen wij met jou naar onze dierenarts gaan. We zullen een bloedonderzoek laten doen, en we laten foto's nemen van jouw pijnlijke botjes. We gaan je helpen, beloofd...
Hopelijk kunnen we Romy nog een beetje oplappen, maar voor nu heeft ze al wat medicijntjes gekregen tegen de pijn.
Welkom lief, broos, oud meiske


07-02-2020
Welkom Ben!

Welkom Ben!

Deze imposante kater zwierf al gedurende ruime tijd bij de meldster rond. Zij voert een aantal zwervers, en Ben besloot dat hij daar een hapje mee ging eten. Hij mocht bij ons binnenkomen, maar het duurde nog een aantal weekjes eer Ben zich liet vangen. Zijn vacht zit vol met verviltingen en klitten, een deel hebben we reeds kunnen verwijderen. We vrezen voor een scheerbeurtje, want dat krijgen we er zo niet uit.
Hij heeft een goede eetlust en ondanks dat hij nog wat nerveus is, laat hij zich graag aanhalen voor een aaitje.Morgen mag hij naar onze dierenarts voor een check-up en alle nodige behandelingen en dan mag Ben zich gaan settelen in de Villa kamers.
Welkom stoere bink ♥


02-02-2020
Gastgezinnen gezocht...

...voor ons kattenasiel Villa Vagebond in Maaseik!

In Villa Vagebond vangen we de meest kwetsbare groep katten op, zwerfkatten die nergens anders terechtkunnen.
Jonge en gezonde dieren, maar ook voor angstige, zieke dieren en dieren die niet zo goed met soortgenootjes overweg kunnen, willen we een veilige plek creëren. Voor deze groep zoeken we gastzinnen.
Waarom? Omdat juist deze katjes extra zorg en aandacht nodig hebben. Het katje dat zich altijd verstopt, het katje met medicatie of dieetvoer. Kortom, katjes die het nodig hebben om meer 1 op 1 contact met mensen te hebben. Dit draagt enorm bij aan de socialisatie en herstel van een dier.

Wat vragen wij van jou? Allereerst een enorm groot hart voor dieren, je moet voeling hebben met zieke of schuwe katjes. Enige ervaring met het verzorgen van zieke of schuwe katjes is wel aangewezen, maar gaandeweg leer je ook enorm veel bij. Indien je eigen katten hebt, dienen deze gesteriliseerd/gecastreerd en in orde te zijn met vaccinaties.

Je woont in Maaseik of omstreken, bent in bezit van een auto, om naar onze dierenarts te rijden indien nodig.

Je staat achter onze visie en beleid, d.w.z. we hanteren een No Kill- beleid, wat betekent dat geen enkel dier wordt ingeslapen, omdat het bv. te oud is, te lang wacht op een baasje, te schuw is, of ziek. Enkel wanneer een katje terminaal ziek is, en het heeft pijn, dan is euthanasie wel op haar plaats.

Wil jij de wereld van een zwerfkatje mooier maken?
Mail dan naar info@vagebond.com voor meer informatie.
Samen maken wij verschil, voor hen, die ons ontzettend hard nodig hebben!


02-02-2020
Huur een m2 Villa!

Dit jaar is het vier jaar geleden dat de Villa officieel zijn deuren opende. We hebben inmiddels al heel wat katjes kunnen opvangen, verzorgen en herplaatsen, maar....er komt nog steeds niet genoeg binnen om zelfredzaam te zijn.

Mama Zwerfkat in Nood II steekt nog met regelmaat een financieel pootje toe <3
Hoe mooi zou het zijn als we al eens de gehele huur uit donaties kunnen bekostigen, zodat we het geld niet aan de huur, maar uitsluitend aan onze katjes kunnen besteden?
Dankzij jullie zijn we al een heel eind op weg!
Voor slechts €1,50 per maand huur je 1 vierkante meter van ons asieltje Doen jullie mee? Dat zouden wij supertof vinden!
Word donateur, zo wordt Villa Vagebond ook een stukje van jou!

België:
Rekeningnummer Fortis Bank
BE57 0016 9018 9735

Nederland
Rekeningnummer ING
NL67INGB0007712739

Alvast heel veel dank namens onze Vagebondjes ♥
Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg