Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

27-03-2020
U tekent toch ook de petitie?!

Dierenartsen en dierenhulpverleners moeten in Nederland op de lijst van vitale beroepen komen!

In ons België zijn wij gelukkig opgenomen, maar in Nederland is dit nog niet het geval.
Hoe is dit toch mogelijk? Dit kan en mag toch zeker niet gebeuren in deze moeilijke tijd van crisis! Worden hier de dieren nu echt de dupe van?

Teken jij ook deze ZEER belangrijke petitie? Delen zou ook fantastisch zijn!

https://dierenzorgookvitaal.petities.nl/…


27-03-2020
Geen paniek!

NIEUWS ivm de kat die corona zou hebben gekregen van het baasje die besmet was met corona

Het gaat over een kat die samenleeft met een zwaar besmette coronavirus patiënt. De kat heeft op een bepaald moment darmproblemen gehad inclusief braken. De eigenaar heeft ontlasting en braaksel verzameld en op laten sturen naar de Faculteit Diergeneeskunde in Luik. Via een PCR test, kwam daar positief op corona uit. Dit is nog geen sluitend bewijs dat er een echte infectie gebeurd is. Deze stalen kunnen op een andere manier besmet zijn geraakt, bv. via contact baasje ( slijm van bv hoesten).
Verder onderzoek zal dit nog moeten uitsluiten, dus er is GEEN sluitend bewijs tot nu toe!

En voor de duidelijkheid: een kat kan een mens NIET besmetten!


26-03-2020
Welkom Noedels!

We kregen een melding van een aangereden katje. Hij lag met een open wond aan zijn pootje op de veranda van de melder. Er lopen daar in de omgeving wat zwerfkatjes rond, dus het is heel goed mogelijk dat Noedels een van hen is. Hij was absoluut niet van plan om zich zomaar te laten vangen, dus werd de vangkooi op scherp gezet...Gelukkig kon hij het eten niet weerstaan en zat hij vliegensvlug in de kooi.
Zijn pootje wordt nu goed verzorgd, hij heeft er nog behoorlijk last van, maar hij is in ieder geval veilig binnen.
Noedels is maar wat onder de indruk van het hele gebeuren, maar desondanks voelt hij zich thuis in de Villa.
Welkom lieve Noedels, je hoeft nu niet meer rond te zwerven.
Wij zorgen voor jou ♥


22-03-2020
Mededeling verzorging dieren en adopties

Lieve mensen. We hebben eindelijk nieuws gekregen van onze minister van dierenwelzijn Ben Weyts. Ik kopieer een deel:

"Weyts kan nu na overleg met het crisiscentrum bevestigen dat het verzorgen van dieren die voor hun welzijn en gezondheid afhankelijk zijn van de mens een essentiële activiteit is. Het gaat dan om alle gehouden dieren, maar ook om zwerfdieren. Dat betekent dat de dierenasielen kunnen doorwerken. Dieren afstaan of adopteren kan wel alleen nog op afspraak. Iedereen moet altijd rekening blijven houden met de voorschriften rond hygiëne, afstand en voorzichtigheid.
“De terechte aandacht voor de gezondheid van de mens mag er niet toe leiden dat we de gezondheid van dieren uit het oog verliezen”, zegt Weyts. “We kunnen in de dierenasielen gelukkig rekenen op gemotiveerde vrijwilligers, die zelfs in moeilijke tijden blijven instaan voor dierenwelzijn. In woord en in daad."

Dit betekent voor ons concreet, dat we enkel in ons kattenasiel Villa Vagebond de adopties laten doorgaan (dus niet bij de gastgezinnen), mits volgens onze afspraken en genomen maatregelen.
- We werken enkel op afspraak.
- De adopties vinden plaats in onze buitenrennen, waar gepaste afstand genomen kan worden van elkaar.
- Er kan steeds maar 1 persoon terecht voor een eventuele adoptie. We bespreken onderling hoe we de overige gezinsleden kunnen betrekken bij de adoptie.
- We ontvangen geen cash geld, adoptiegelden worden per plaatse overgeboekt via uw gsm.
- We willen ondanks deze uitzonderlijke situatie benadrukken, dat we onze tijd zullen nemen bij elke adoptie en we samen een goede match zullen vinden tussen u/ uw gezin en onze dieren. Want dat is een mooi moment, en die mooie momenten neemt niemand ons af, zelfs het coronavirus niet!


22-03-2020
Toespraak Koning Willem-Alexander!

De toespraak van de Nederlandse koning werd ook aandachtig beluisterd door onze Vagebondjes.
Als grensgevalletjes moeten we het nieuws van omringende landen ook heel nauwlettend in de gaten houden 😉


22-03-2020
Welkom Simor!

Dit lieve seniorkatje kwam bij ons binnen, nadat zijn baasje naar het rusthuis ging. Aangezien niemand in de gelegenheid was om verder zorg te dragen voor hem, kwam hij bij ons binnen. Simor is nog enorm onder de indruk, logisch natuurlijk...hij leefde 12 jaar zijn leventje met zijn baasje en nu is zijn veilige, bekende leventje overhoop gehaald. Dat is helemaal niet leuk.
We zien het vaak gebeuren, de dieren vallen tussen wal en schip en kunnen vaak nergens terecht, omwille van leeftijd of schuwheid. Maar veel mensen vergeten dat ze jarenlang het beste maatje van iemand zijn geweest en dat ook zij recht hebben op een waardig leven, als het baasje sterft of niet meer voor hen kan zorgen. We kunnen het niet over ons hart verkrijgen om deze, toch al verwarde diertjes, in de kou te laten staan.
Dus....welkom lieve jongen, wij gaan nieuwe herinneringen met jou maken en jouw toekomstdromen laten uitkomen ♥ 


19-03-2020
Corona-Crisis!

Ook wij zitten in nu even in een moeilijke situatie. De Villa is behoorlijk volgelopen de laatste paar weken en vanwege ieders veiligheid mogen er nu geen bezoekjes aan onze katjes plaatsvinden. De katjes ontbreekt het aan niets, want ook wij gaan door, door met de zorg voor deze kwetsbare groep.
Maar geen katjes plaatsen, betekent ook dat er geen plekjes vrijkomen en we enkel nog een plek hebben voor uiterste spoedgevallen.
Geen plaatsingen, geen evenementen, dat betekent een drastische vermindering van onze inkomsten, inkomsten die we wel heel hard nodig hebben om de bestaande groep van medische zorg te voorzien.
We gaan hier doorheen komen. Achter de schermen werken we aan wat ideetjes om toch iets te kunnen doen.
We weten dat met ons, heel veel bedrijven, asielen, maar ook de mensen een moeilijke tijd tegemoet gaan. Samen komen we hier doorheen.
De liefde voor onze katjes helpt ons, om het hoofd boven water te houden.
Help elkaar in deze tijd... je medemens, een dier in nood, laten we het beste in onszelf naar boven halen, terug naar de basis... ♥

ps We hebben een bescheiden betaalverzoekje aangemaakt voor onze dieren in lockdown ♥
https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=nFamF4xdEdP8u7r574MAbvrNClPa8YFb&fbclid=IwAR0V3Vu8nHt2s2KqDQs9e46n3vdl1Y2Z_ueAip4Khkkc1icjT9eDwFnF_Ro


18-03-2020
Beste Ben Weyts...

 Wij zijn een kattenasiel, ook tijdens de corona.
Wij redden levens, zieltjes die van ons afhankelijk zijn.
We krijgen spoedmeldingen van aangereden katten in levensbedreigende situaties. Moederloze kittens die sterven als wij niet ingrijpen. Doodzieke zwerfkatten die geen enkele zorg krijgen. Er is niemand die voor deze dieren zorgt, daarom moeten wij rijden om hen van de straat te halen en de eerste essentiële zorg te bieden. Dat is onze plicht.
Er worden allerlei maatregelen genomen, we hebben de persconferentie gezien van gisteravond. En het is heel goed, dat er zoveel maatregelen genomen worden. Alles om onze medemens en onszelf te beschermen. Dit kunnen wij enkel toejuichen.
Maar hoe zit het nu met de dieren, beste Minister van Dierenwelzijn. Nergens worden zij benoemd, zij tellen niet mee? Waar staan ZIJ beschreven?
Het klinkt misschien heel stom, maar... als we allemaal binnen blijven, wat gebeurt er dan met alle hulpeloze dieren. Worden noodlijdende dieren gesignaleerd. Worden zij gezien, en MAG er ingegrepen worden?
Alle dieren die buiten leven. Mogen zij eten krijgen? Mag daar zorg aan worden verleend.
Wij verzorgen katten in ons asiel. De nodige maatregelen zijn genomen, maar mogen de verzorgers straks niet meer komen? Is dit niet essentieel of moeten we de dieren een zelfredzaamheidstraining gaan geven?

We staan aan de vooravond van het seizoen van de kittens. Moederloze kittens die sterven als wij niet ingrijpen.
Mogen wij uitrukken, of krijgen wij bij elke rit een boete omdat het geen essentiële rit is. Wij weten het niet.
Wij zullen altijd paraat staan, maar wij weten niet wat er boven ons hoofd hangt.
Wij willen ondanks alle ernstige situaties toch een boodschap meegeven aan publiek voor de dieren, zij die ons nodig hebben..
Hou jouw omgeving in de gaten. Ondanks de crisis blijven wij doorgaan, we worden beroerd bij de gedachten dat wij hen niet meer kunnen helpen.
Ga je wandelen? Kijk om je heen.
Zie je dierenleed vanuit jouw huis? Bel ons!
Zorg voor jezelf, voor je geliefden, maar vergeet de dieren niet.
Wij lijden financieel ook groot verlies, want onze evenementen zijn allemaal afgelast. Maar weet je? Geld speelt nu geen rol, de levens van de dieren tellen nu mee.
Wij hebben geen idee welke boetes we gaan krijgen als we uitrukken voor een dier in nood. Maar denk maar niet dat we hen in de steek laten, wij blijven doorgaan, altijd.
Wees niet alleen zorgzaam voor je medemens, blijf alert en zorgzaam voor alle levende wezens, vergeet de dieren niet. Alsjeblieft...


18-03-2020
Wij recycleren!

Vanaf vandaag hebben we 2 boxen in de Villa staan, een voor klein ICT materiaal en een voor lege A-merk cartridges.

Voor deze materialen krijgen wij een vergoeding van het bedrijf RECYCA.
Dussss...heb je oude, lege cartridges en/of klein onbruikbaar ICT materiaal, dan kan je op deze hele simpele manier onze Vagebondjes steunen. Opgeruimd staat netjes!
Goed voor het milieu en voor onze katjes.
Wat willen we nog meer!
Help jij ons mee?


18-03-2020
Welkom Jonas!

Dit jonge katertje werd door zijn baasjes achtergelaten, toen ze besloten te verhuizen. Behalve Jonas bleven er nog twee katjes achter, mamapoes Liekie en vermoedelijk het zusje van Jonas. Ook zij zijn Gelukkig veilig bij ons binnen. Deze mensen waren van mening dat de katjes zich best konden redden....
Hoe triest is het toch gesteld met de compassie voor onze viervoetige vriendjes. Ze kunnen zich absoluut niet zelf redden...wij mensen moeten de zorg voor hen dragen, wie zorgt er anders voor hen?
Jonas is nog een beetje bang, maar de nieuwsgierigheid overwint het gelukkig wel regelmatig van zijn angst. Etenstijd is wel een reden om tevoorschijn te komen en ook bewegende speeltjes zijn maar moeilijk te weerstaan voor dit knappe pluizebolletje :-)
Ach weet je Jonas, misschien is het maar beter zo.
Wie weet wat voor een leven jullie anders te wachten stond, als mensen jullie al zo makkelijk achterlaten. Je bent nu veilig bij ons, met je familie om je heen. Maak het maar gezellig en neem je tijd om ons te vertrouwen.
Welkom liefje ♥


16-03-2020
welkom Lotte!

Hallo poezenmeisje! Ook jij bent nieuw in onze opvang.
Onlangs werden we gebeld door een mevrouw uit Dilsen-Stokkem. Sinds een week liep er een katje bij haar rond, en ze besloot haar van eten te voorzien. Echter, daarna ging het poesje niet meer weg ( waar de voedselbron is...).
Toen het katje ziek begon te worden, bracht de meldster haar naar de dierenarts waar ze alle verzorging kreeg.
Lotte is een jong katje, ongeveer een half jaartje oud en niet gechipt. Maar ja, wat nu...
Gelukkig konden we plek maken voor Lotte en zit ze nu veilig en wel bij ons in de opvang.
Lotte is een heel tevreden lief jong meiske, zo lekker relaxt en knuffelig. Komt helemaal goed ♥

 


15-03-2020
Welkom Gust!

En we zijn weer een opvangertje rijker. Nu, de afgelopen weken zijn er behoorlijk wat diertjes binnengekomen, maar nu tonen we jullie onze nieuwe vriend Gust!
Gust komt uit Bekkevoort en was achtergelaten, nadat zijn baasje naar het rusthuis ging. Gelukkig had iemand hem in de smiezen en werd hij dagelijks van een bakje eten voorzien. Het was natuurlijk heel belangrijk dat hij gecastreerd moest worden, dus besloot ze Gust te vangen voor een ritje dierenarts. Echter... daar kwam men erachter dat hij aids-positief was. Hmm... terug de straat op ging nu niet meer. Hij kreeg nog de bevestigingstest die ook helaas positief uitwees, dus werden wij benaderd.
Gust is een behoorlijk bang diertje, maar in de loop der tijd kreeg hij toch vertrouwen in de persoon die hem voedde.
Nu is Gust bij ons, even een terugslag natuurlijk wat we heel goed snappen, maar hij krijgt alle tijd. Alle tijd om te wennen aan nieuwe mensen/dingen en vreemde geuren. Komt wel goed met dat vertrouwen, geduld is de schoonste zaak, nietwaar ;o)


12-03-2020
Welkom Bizley!

We werden geattendeerd op een oproep voor deze lieve fiv positieve kater. Hij was als zwerfkater komen aanlopen en er werd al meer dan een jaar goed voor hem gezorgd. Vanwege gebeurtenissen in privésfeer moest er voor hem een thuis gezocht worden en dat bleek nog niet zo makkelijk te zijn. Een wat oudere kater, fiv positief, daar staan geen dringende rijen voor...Wij wilden hem heel graag bij ons opnemen.
Zo gezegd, zo gedaan, met wat hulptroepen konden we hem ophalen en overbrengen naar ons. En hier is hij dan, Bizley!
Een superlieve kater, met hier en daar nog wat snotterbelletjes, zijn vachtje staat wat dof en waarschijnlijk moeten zijn tandjes eruit,
maar wat een lieverd....
Zodra hij je ziet, hunkert hij naar knuffels en beginnen zijn pootjes gelukzalig te trappelen. Deze week gaat hij naar onze dierenarts voor een check-up en uiteraard de Western Blot, want hij heeft enkel de snaptest gehad en deze kan nogal eens een vals positieve uitslag laten zien.
Wat er ook uitkomt, we zijn enorm blij om hem te mogen verwelkomen.
Bizley, maak het je lekker comfortabel in ons Villaatje.
Eten al la carte, een snoezelig mandje, knuffels te over, it's all yours ;-)
Voel je maar thuis ♥


12-03-2020
Welkom Lynn, Liekie en Jonas

In de steek gelaten, maar hey, waar bemoei je je mee

Drie levende wezens, ja, drie diertjes hadden een eigenaar. We raden het einde van het verhaal al, het komt iets te vaak voor, maar wennen? Nee...
Jonas, Liekie en Lynn (foto). Hun baasjes waren aan het inpakken. De grote verhuis stond voor de deur. Nadat alles gereed was, en men wilde vertrekken, liepen er nog drie gezinsleden op straat. Huh, hoe kan dat nou?
De buurman vond dat een vreemde zaak en besloot poolshoogte te nemen. Even een praatje maken met de buren.
Oja, en de terloopse vraag: Nemen jullie de katten ook nog mee, of...
Ben je helemaal gek!! Waar bemoei je je mee, nee die nemen wij niet mee, kom op zeg.
Ow.
Nou, oke, dus... zij redden zich wel.
De buurman nam de verantwoording op zijn schouders en besloot het drietal buiten eten te geven. Ondertussen hulp zoeken natuurlijk en toen werden wij gebeld.
We vonden het alweer een staaltje treurigheid, dus kom maar.
Lynn is de mama van de twee, een lief meiske met prachtige zachte oogjes. Haar oudere kinderen zijn erg bang, zij vertrouwen het zaakje niet. Is niet erg, neem de tijd maar die jullie nodig hebben schatjes.
Enne. Dit gaat niet meer gebeuren hoor, reken daar maar zeker op!


10-03-2020
Update Falkor ♥

Falkor heeft nog een weggetje te gaan

Falkor komt uit Bredene. Enkele maanden geleden plaatsen wij een noodoproep, vanwege het feit dat Bosbeheer de opdracht kreeg alle zwerfkatten in het natuurgebied te vangen en... te doden. Ja, laten we er maar geen doekjes omwinden, het is en was zo.
De reacties waren gigantisch, en tientallen katten vonden ondertussen een boerderij, manege of huisje.
Olivia, de dame die alles in werking bracht ( een zeer dikke chapeau voor haar enorme inzet!), zat omhoog met deze speciale jongen Falkor.
Falkor was te ziek om naar een manege te gaan, hij had duidelijk meer nodig dan dat. Dat vonden wij ook, daarom lieten we hem binnenkomen.
Falkor had niesziekte, maar tevens naar binnen gegroeide oogleden. Hij had een oogcorrectie nodig.
Zachtjes konden we zijn kopje strelen, ondanks alle ontberingen die hij gevoeld en ervaren heeft in Bredene. Zijn leven was niet makkelijk. Dat zien we ook terug in zijn doorleefde snoetje.
Falkor kreeg de belangrijke operatie en zijn oogleden werden aangepakt. Niet evident, maar wel de moeite!
Ondertussen blijft het een timide jongen met een behoorlijk getraumatiseerde achtergrond.
We willen zijn leven wat draaglijk maken, we doen wat we kunnen, maar hij bepaalt het tempo.
Lieve lieve jongen, we kunnen niet jouw hartje lezen, maar we kunnen wel een idee hebben en daar naar handelen.
We komen er samen wel, jij bent het dubbel en dwars waard ♥ 


07-03-2020
Welkom Chelle!

Chelle werd als zwerfkatje al langere tijd gevoerd door een oudere dame. Helaas moest deze naar een rusthuis en zou Chelle alleen achterblijven. De buurvrouw en de familie van de vrouw contacteerden een aantal organisaties, maar kregen overal nee op het rekest. "Geen plek voor schuwe katjes, die krijgen we niet geplaatst"
Dat zou betekenen dat Chelle haar laatste prikje kreeg... als de familie geen oplossing vond....we moeten er maar niet meer aan denken...
Gelukkig wist de buurvrouw ons te vinden en konden we Chelle redden van de dodelijke spuit. Het snijdt iedere keer weer in ons hart, waarom nou toch? Dit kan toch nooit de bedoeling zijn, waarom zou een angstiger diertje niet alle kansen mogen krijgen?
Chelle blijkt een bijzonder lief diertje te zijn, schuw? Totaal niet, als je maar even de tijd voor haar neemt. Ze kan enorm genieten van aaitjes.
Ze heeft momenteel een fikse oorontsteking, hier wordt ze voor behandeld en haar tandjes zijn inmiddels schoongemaakt, dus nog even en dan is volledig in orde. Ze is pas een jaar of 7, dus ze heeft nog vele jaren voor de boeg om door te brengen als huiskatje.
Geen zwerversbestaan of buitenleven meer voor haar. Chelle begint nu aan haar nieuwe leven, geen spuitje voor haar....
Je bent veilig, lief meisje ♥


07-03-2020
Welkom Karlijn!

Welkom lief meisje... Jij hebt wat meegemaakt, dat is duidelijk.
Deze jonge meid van ongeveer een half jaar oud, was aangereden en binnengebracht bij een dierenkliniek.
Ze had gelukkig niks gebroken, maar er waren lichte inwendige bloedingen, zo ook in de ogen.
Nadat ze was gestabiliseerd en oke leek, werden wij gebeld... Of we plek hadden voor deze jonge bloem.
Ja hoor, Karlijntje was welkom.
Ze is nog wat onder de indruk, maar het is een lief katje, zachtaardig en goed handelbaar.
Vandaag is nog eens bekeken door onze eigen dierenarts en enkel de oogjes zullen nog wat extra zorg nodig hebben. Voor de rest is ze OKE.
Komt goed Karlijntje, neem je tijd maar ♥


07-03-2020
Help jij mee onze katjes warm te houden?

In de meest letterlijke zin....de stookkosten rijzen de pan uit in ons kattenasiel Villa Vagebond.

We vermoeden een lek in de leiding van de gastank, want alles lijkt in lucht op te gaan. Er is reeds een bedrijf ingeschakeld en uiteraard is er nieuw gas besteld....
Een reparatie en een volle gastank gaat ons zeker 1500 euro kosten, terwijl we nog geen 2 maanden geleden ook al bijna 1000 euro aan gas uitgegeven hebben.
Dit geld hebben we heel hard nodig voor onze medische kosten, maar niet stoken is gewoonweg geen optie....
Vanwege onze oudere en ook veel zieke diertjes, is warmte echt een noodzaak. Ook de warmwatervoorziening is onontbeerlijk voor een asiel. Al met al een grote, onvoorziene hap uit ons budget, die we zelf moeten bekostigen.
We spenderen liefst alles aan onze katjes, maar we komen er niet omheen, daarom vragen we namens de Vagebondjes om ons te helpen, zodat onze katjes zorgeloos kunnen genieten van een aangenaam verwarmde ruimte. Zwerfkat in Nood is de moederorganisatie en zal ook bijspringen.
Wil jij ons asieltje ook helpen via een kleine donatie om ons asieltje te verwarmen? De Vagebondjes bedanken jou alvast vanuit de grond van hun warme hart <3

Villa Vagebond: o.v.v. Verwarming
BE57 0016 9018 9735 (BE)
NL67 INGB 0007 7127 39 (NL)

Of via onderstaande betalingslink:
https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html


07-03-2020
Welkom Minneke!

Deze lieve dame is sinds kort in onze opvang. Een allerliefst meiske, ooit met grote zorgen.
Ze had een prima leven, bij haar baasje en twee honden als vriendjes.
Echter... haar baasje werd ernstig ziek. Terminaal zelfs.
Daarom werd in overleg met de familie besloten nu al huisjes te zoeken voor de diertjes.
Wij besloten plek te maken voor Minneke. Een lief dier, sociaal en erg schattig.
Zo gezegd zo gedaan. MInneke is nu bij ons, veilig en wel. Onze dierenarts heeft haar al gezond verklaard en straks mag ze op zoek naar een huisje.
Het komt goed met Minneke, daar mag haar baasje nu rust in vinden....


07-03-2020
Infomiddag gastgezin of gastgezinbegeleider!

Lieve mensen.

Wil jij daadwerkelijk een katje redden, jong of oud? Heb jij interesse in het fungeren als gastgezin, maar je weet-het-nog-even-niet?
Gastgezinbegeleiders vangen niet op, maar helpen juist onze gastgezinnen, ervaring niet vereist, je leert al doende. Maar je weet het nog niet?
Wat is dat eigenlijk, wat houdt het in om kittens op te vangen. Indien je interesse elders ligt: wat houdt het in om gastgezinnen te begeleiden?
Vele vragen verdienen de juiste antwoorden. Ongedwongen, in gezellige sfeer.
Wil jij vrijblijvend info over gastgezin worden? Kom op onze infomiddag!
Wil jij meer weten over gastgezinbegeleiding? Absoluut welkom.

Wanneer:

22 maart:
1. 13.00- 14.30 uur
2. 14.30-16.00 uur

Waar:
1. Waaierhofstraat 36A, Villa Vagebond, Maaseik
2. Kraaibornstraat 49, Buddy Kat, Tongeren

Jij kiest de tijd en de plek.

Mail je aanmelding door naar: gastgezin3@zwerfkat.com

De koffie staat klaar en hmmm ook een stukje taart! dan praten we informeel samen eens over wat jij wil.
Hebben we een date?


02-03-2020
Hoe gaat het nu met Tina?

In augustus 2019 verhuisde Tina naar haar gouden mandje. Onze nazorgafdeling staat nauw in contact met de adoptanten, want we willen natuurlijk graag volgen hoe het met onze lieverds gaat :-)

Even een geheugensteuntje, Tina kwam een jaar geleden bij ons binnen, nadat haar baasje was overleden. Het duurde een hele tijd, voordat ze de klik met ons maakte, ze was zwaar getraumatiseerd. Op mannen reageerde Tina bijzonder goed....wat waren we dan ook blij dat er een man voorbijkwam die voor haar wilde gaan. De prins op het witte paard voor haar, zo blijkt....lees en kijk maar mee hoe het nu met haar gaat....

"Het gaat super goed met Mejuffrouw Tina!
Ze is helemaal veranderd, ze is heel erg lief en wordt heel graag vertroeteld met knuffels. Ze is ook heel erg aanhankelijk geworden en geniet van alle aandacht .De relatie met Emma is beter, het is wel zo dat Tina nog super speels is voor haar leeftijd en ik denk dat ze soms een beetje te wild te keer gaat voor Emma. Ze heeft ook haar eigen plekjes en geniet enorm van zonnestralen ☀️
Ik weet ondertussen wat ze graag eet en volgens mij is dat een grote hobby van haar De laatste foto heb ik net gemaakt als ik voor tv zit en ze samen bij mij liggen, Emma op mijn schoot en Tina in haar dekentje"

Lieve Tina, wat zijn we blij dat het zo goed met jou gaat! Hopelijk mogen jullie nog heel lang van elkaars gezelschap genieten ♥


02-03-2020
Update Stan!

Nu kunnen we eindelijk jouw mooie snoetje zien!

Het heeft wat weekjes geduurd, maar nu eindelijk mocht de nare mummie verpakking van zijn koppetje.

Kennen jullie hem nog?

Even een reminder:
"Stan kreeg al een tijdje eten van de meldster, maar nu begon de lieve mevrouw zich toch wel hele erge zorgen te maken.
Stan heeft akelige wonden op zijn kopje en oren, dus geregeld liet ze de dierenarts aan huis komen. Daar werd hij ingevangen, kreeg hij een spuitje en dat was het dan weer. Uiteraard genazen de wonden niet, daar is wat meer voor nodig...
Mevrouw kreeg van de dierenarts het advies om een opvang te zoeken, maar ja.... wie wil zo'n kat nu adopteren.
Ze belde naar het plaatselijke dierenasiel, maar deze weigerde hem op te nemen. Reden? Een zieke kat kunnen we niet herplaatsen, dus helaas.
Stan had niet alleen schurft op zijn kopje, er bleken ook nog eens tumoren op en in zijn oren te zitten.
De tumoren werden verwijderd en de schurft behandeld."

Onze dierenarts is zeer tevreden over de wonden op zijn kop. Tientallen draadjes zitten er nog in, maar dat is maar tijdelijk. Nu nog heel eventjes een kap om en dan ben je GENEZEN.
Onze jongen was zo bang en boos. Je zou voor minder natuurlijk. Maar weet je wat?
Hij heeft de klik gemaakt!! Hij vindt het zaaaaaalig om gestreeld te worden, prrr prrrr. Staartje fier in de lucht en genieten maar.... Wat heeft hij dit verdiend zeg!
En hey, weet je wat? Als hij straks is genezen, dan gaan we een fijn huisje voor hem zoeken. Dat is nl. waar een kattenasiel voor staat. Je doet al het mogelijke voor je dieren om hen daarna een gouden toekomst te bieden.
Ja Stan, zo is het. En wat fijn dat we nu je mooie gezichtje kunnen zien ♥ 


02-03-2020
Welkom Senna!

Er zijn weer behoorlijk wat nieuwe katjes bij ons binnengekomen. Het was eventjes rustig, maar hey.. deze kanjers zijn meer dan welkom bij ons.
Senna is 1 van onze kanjers.
Senna kwam bij ons, omdat haar baasjes gaan varen (voor beroep). Senna kon niet mee, dus daarom ging men op zoek.
Eigenlijk ging het om Plien. Plien was ons ex-opvangertje van jaren terug. Maar Senna woonde ook in het huis, dus we besloten hen beiden over te nemen.
Plien en Senna waren geen vriendinnen, en uiteindelijk besloot de buurvrouw zich over Plien te ontfermen. Heel mooi natuurlijk, maar Senna had ook nood aan een goede opvang, dus we bleven open staan voor deze lieve meid.
Ze zit nog even in onze quarantaine ruimte, omdat ze nog een testje moet ondergaan. Maar ze zal heel snel de vrijheid krijgen in ons kattenasiel :-))
Welkom lief meiske!


02-03-2020
Welkom Joshua!

Welkom Joshua

Het begint weer wat drukker te worden... gisteren kwamen er maar liefst 3 katjes binnen. Dit is Joshua, een van de katjes uit Bredene.
Hij vond een thuis, maar zaken liepen niet zoals afgesproken en dat kostte zijn vriendje het leven....
Om te zorgen dat met Joshua niet hetzelfde gebeurde, kwam hij bij ons binnen. Een zeer knappe jongen, die nog enorm op zijn hoede is.
Niet gek natuurlijk, hij heeft op een korte tijd ook enorm veel, voor hem traumatische dingen meegemaakt.
We hebben hem gesetteld en hij heeft zijn verstopplekje al gevonden. Van daaruit mag hij alles rustig gaan verkennen. Het spijt ons jongen, dat het zo moest gaan. Nu gaat het beter worden voor je, dat is een belofte!
Take your time ❤️

Wellicht overbodig om te vermelden, maar Joshua is voorlopig nog niet vrij voor adoptie...!
Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg