Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

30-04-2020
Update Jesse

Hier is hij dan, onze Jesse. Na een dag en nacht bij onze dierenarts liet hij al eens goed van zich horen. Zijn bakje was mooi leeg en hij gaf een stevig blaasconcert. Hij is behoorlijk op leeftijd, absoluut geen jong katje, zoals we eerst dachten. Hij heeft nagenoeg geen tandjes meer en zijn nierwaarden zijn slecht. De komende paar dagen zijn cruciaal om te zien welke kant het op gaat. Hij wordt gespoeld met een infuus en krijgt zijn medicijntjes. Over twee dagen wordt er opnieuw bloed afgenomen om te zien wat er dan uit gaat komen. Maar toch zijn we heel voorzichtig blij. Het is een vechtertje, van bijna comateus tot zelf eten en tegensputteren. Wie zijn wij om dan niet alles op alles te zetten voor jou....
Wij blijven kaarsjes branden voor jou, want je zit al diep in ons hart. Je kan het, lieve jongen. Wij wachten op jou ♥


30-04-2020
Sigrun

In januari kwam Sigrun samen met Falkor binnen, de katjes van het Bredene drama. Ze zouden op een boerderij geplaatst worden, maar bleken te ziek hiervoor. Sigrun had granuloom aan de lippen en tumoren aan de teentjes. De tumoren werd verwijderd en de behandeling voor het granuloom aan het bekje werd opgestart. Nu zijn we al een aantal maanden verder en de genezing is goed verlopen. Dat is natuurlijk enorm fijn, maar er is meer aan de hand. Sigrun is nagenoeg onzichtbaar. Verstopt in een kast of de buitenren, weg van alle drukte, dat is wat hij doet. Als je bij hem gaat zitten, dan kan hij heus genieten van zachte streeltjes en lieve woordjes, maar hij zal er nooit om vragen. We willen dat onze katjes gelukkig zijn en de situatie in de Villa is voor hem alles behalve optimaal, dus we zijn nu in overleg om zowel Sigrun als Falkor in een van onze gastgezinnen onder te brengen. Een veilige plek, maar altijd dezelfde persoon om hen heen, gaat hen beiden enorm goed doen.

Ondanks het grote verschil bij binnenkomst en nu, is het onze taak om behalve zijn gezondheid, ook naar zijn innerlijke welzijn te kijken.Hopelijk mogen onze mannetjes vlug verhuizen naar een fijn plekje waar ze zich verder kunnen ontwikkelen.
Gezondheid, geluk en liefde voor onze diertjes staat altijd voorop, onbetwist... 


30-04-2020
Slecht nieuws voor onze Janneke...

Vorige week merkten enkele verzorgers op dat er iets met Janneke scheelde. Haar vachtje zo plukkerig, wat smalletjes geworden, kortom niet goed...

Toch maar eens een ritje naar onze dierenarts. Niet leuk, want Janneke is helemaal niet dol op mensen. Dat maakt het vaak moeilijker om ergens de vinger op te kunnen leggen. Er werd bloed afgenomen en het blijkt dat haar niertjes niet goed functioneren. Ze is pas twee jaar jong....dat kwam hard binnen bij ons. Vanaf nu krijgt ze dagelijks medicatie en nierdieetvoeding. Dat zou eigenlijk betekenen dat ze apart moet zitten of naar een gastgezin overgeplaatst moet worden, maar dat gaan we haar niet aandoen.
Weg van haar grote liefde Toby en haar vrijheid in de buitenren. Dat is een absolute no-go voor ons. We willen dat ze gelukkig is en ook al betekent dit dat we meerdere katjes op nierdieet moeten zetten, dan is het maar zo.
We willen heel graag een aantal zakken nierdieetvoeding aankopen, zodat we Janneke en haar vriendjes op deze voeding kunnen zetten. Maar...nierdieetvoeding is behoorlijk prijzig. Wil jij Janneke helpen met een kleine donatie, zodat ze samen met Toby bij ons kan blijven? We gunnen haar de wereld en haar wereld is Toby. Dat kunnen en willen we haar nooit afnemen...Janneke en Toby zeggen alvast Dank je wel <3

https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html…


30-04-2020
Onze bijzondere mannen ♥

Daar zijn ze dan, onze bijzondere mannen... hun eigen plekje in de Villa. Fatouta keek al met ons mee, vanuit het voormalige kantoor. Nu hebben Dinti en Tijs ook een vast plekje in onze Villa. De schikking van de foto's zal nog wat aangepast worden, zodat de symmetrie wat beter klopt, maar dat is niet het belangrijkst. Hun assen, hun foto, dat is wat telt voor ons. Vergeten doen we ze sowieso nooit, ze zitten diep in ons hart. Kijk maar mee over onze schouder en waak over al jullie vriendjes ♥


29-04-2020
Hoe gaat het nu met Winston?

Een aantal weken geleden mocht onze timide Winston naar zijn gouden mandje verhuizen. Hoe het inmiddels met hem gaat? Lees maar mee en geniet van de mooie plaatjes <3

Met Winston gaat het heel goed. Hij is nu ruim een maand hier. Na een reis van ruim 3 uur, die hij prima heeft doorstaan, hebben we hem de ruimte gegeven in een kamer. We hebben drie andere katten. De jongste van die drie is vanaf het begin bij hem geweest. Winston heeft een paar uur in een hoekje gezeten en liet zich dezelfde avond al zien.
Hij zat toen op een kamer op de eerste verdieping waar hij door de ramen alle kanten op kan kijken. Dat is lange tijd de plek geweest waar hij zich veilig voelde. Veel verder dan die kamer wilde hij eerst niet.
Inmiddels is hij goed op verkenning in huis. Maar Winston heeft tijd nodig, voor iedere nieuwe kamer die erbij komt neemt hij de tijd. Het duurt een poosje voordat hij zich ook daar thuis voelt.
Maar het is een nieuwsgierige en ondernemende kat, dus dat gaat wel goed komen. Het duurt nog wel even voor hij het hele huis kent. Naar ons toe gaat het goed. Hij is niet bang meer voor ons. Vlucht niet meer weg. We kunnen hem nog niet aaien maar dat hadden we ook niet verwacht. We zijn er vanuit gegaan dat dit wel eens maanden zo niet jaren kan duren. En als hij het eerder toelaat is dat prima, mag hij zelf een keuze in maken. Hij heeft een paar keer aan mijn hand geroken maar dat vind hij nog wel eng. Ik probeer hem soms wat lekkers te geven op een lepel maar dan haalt slimme Winston het er met het pootje af, scheelt weer een paar centimeter. We kunnen tot op minder dan een meter bij hem komen. En dat is al heel wat voor Winston. Met de andere twee katten heeft hij ook kennis gemaakt en dat vind hij erg interessant. Ook dat gaat goed. Hij is inmiddels heer en meester. En zo gedraagt hij zich ook.
Hij is dol op lekker eten. Als ik de bakjes vul in de keuken dan staat Winston al te wachten. Hij staat vooraan bij het eten uitdelen. De andere katten wachten op afstand want Winston gaat voor. Hij komt helemaal los, speelt met balletjes, vangt achter zijn staart aan en met 1 van onze andere katten rennen ze regelmatig achter elkaar aan en zitten elkaar uit te dagen. Hij kan ook heel rustig zijn en uren lekker liggen slapen. Vaak is hij voor het raam te vinden waar hij alles kan overzien. Hij kan uren zitten / liggen kijken. Hij eet goed. Meerdere keren per week krijgt hij vis (zalm of koolvis zonder toevoegingen). Sinds Winston er is zit het kattenluikje dicht. De twee oudste katten gaan in de tuin maar die laten we nu via de deur in en uit. Er komt een kattenren maar dat is allemaal vertraagd door het corona virus. Ook overwegen we de tuin helemaal dicht te maken, deze is wel al afgeschermd onze andere katten breken niet meer uit, maar voor Winston mogelijk niet voldoende, we willen geen risico. Winston vermaakt zich op dit moment heel goed binnen, hij is volop op ontdekkingstocht en vindt het allemaal prima. En zo kan hij ons ook goed leren kennen.
We hebben de indruk dat hij enorm geniet. Ook als ik naar hem toe loop en hij op kleine afstand naar mij zit te kijken kan hij enorm spinnen. Het is zo'n dankbare kat een echte lieverd zit er verborgen onder dat laagje angst. We hopen voor hem dat hij die angst achter zich kan laten. Hij maakt zeker stapjes vooruit. Ook als wij de andere katten aanhalen en aaien zit hij vol interesse te kijken. We kunnen aan hem merken dat hij dat ook graag wil maar nog niet durft. Wij zijn erg blij met Winston! Het is een hele lieve en leuke kat. Bij ons heet hij Sir Winston!


27-04-2020
Dineren in stijl ♥

We konden het toch niet laten 😉
De grenzen zijn dicht, maar we hebben een aantal Nederlandse verzorgers, die Koningsdag toch een beetje samen met de katjes wilden vieren. In onze Villa verblijven per slot van rekening allemaal koninkjes en koninginnetjes ;-)
Een heerlijk hapje en de rode loper horen daar helemaal bij. En wat hebben ze genoten 🤗
Vier het in stijl, maar dan thuis in de Villa ❤️


27-04-2020
Afdakje voor onze schaapjes ♥

Ook onze schaapjes moeten beschut zijn tegen tocht, vocht en warmte. En het hooi moet uiteraard droog blijven.
Daarom maakten de mannen van twee verzorgsters een heel nieuw afdak voor de schaapjes. Met flashy kleurtjes, zodat ze in stijl kunnen wonen ;-)
Bedankt mannen, namens oma Maddy, Daisy, Lilly 


27-04-2020
Soms zijn er van die momenten...

...die je intens kunnen ontroeren. Vandaag mochten wij dit mooie presentje in ontvangst nemen.
Een hart onder de riem voor alle verzorgers, die er, ondanks alle onrust in de wereld, gewoon iedere dag zijn en liefdevol zorgen voor onze katjes.
Dank je wel lief mens. Jij maakte van deze mooie dag een prachtige dag ❤️


27-04-2020
Hoe gaat het nu met Diva?

Uit het zicht is niet uit het hart. Onze ex-opvanger Diva was en is een bijzonder poesje. Een echte karakterkat die je moet kennen, waar je respect voor had, maar met fluwelen handschoentjes moest aanpakken :-)
Diva werd enkele maanden geleden geplaatst, en we kregen een leuk berichtje van de eigenaar, lees maar eens mee :-)

"Diva doet het nog steeds heel erg goed. En ze maakt nog steeds stapjes vooruit in haar ontwikkeling. Een maand geleden liet ze al heel duidelijk merken dat ze erg kon genieten van de zon. En twee weken geleden, toen het weer buiten ook een stuk mooier werd, verbaasde ze ons nog meer door duidelijk aan te geven dat ze graag naar buiten wilde.
Gelukkig hebben we een geheel omheinde achtertuin dus was het mogelijk om haar wereld nog groter te laten worden. En ze geniet er enorm van.
De eerste paar keren dat ze buiten was, was het ook heel duidelijk dat ze niet gewend was om buiten te komen, ieder geluid en vooral windvlaag was iets om even scherp op te letten. Maar Diva is geen bange poes en ze raakte al snel op haar gemak. En nu, als de zon schijnt en het niet te koud is, is ze zoveel mogelijk buiten.
Ze weet precies wanneer op welk tijdstip de beste plekken zijn om van de zon te genieten. Ze ligt dan heel ontspannen te genieten van het leven. En dat merken we ook terug in haar gedrag, ze is heel relaxed.
Een pets uitdelen doet ze niet of nauwelijks meer, maar we hebben elkaar nu dan ook goed leren ‘lezen’ en weten wanneer iets wel of niet gewenst is. Een schootpoes is het nog steeds niet en zal het misschien nooit worden, maar ze is wel heel graag samen met ons. Samen genieten we van elkaar en het leven dat we delen."


27-04-2020
Update Jesse

We vertelden jullie reeds over Jesse, het spoedkatje uit Houthalen...
We haalden hem weg bij een onkundige dierenarts en we ontfermden ons zelf over hem. Jesse mocht vanochtend meteen naar onze eigen dierenarts. Het gaat waarschijnlijk toch niet om een heel jong katje, maar hij moet daarbuiten verschrikkelijk hebben afgezien. Letterlijk nagenoeg verhongerd en uitgedroogd en dan te bedenken dat we een hele kostbare dag verloren zijn bij de dierenarts, die hem niets gegeven heeft. Geen antishock, geen dwangvoeding, helemaal niets. Een prikje antibiotica lukte nog wel, maar daar mocht hij het mee doen. Het maakt ons ongelofelijk boos en verdrietig, ieder dier telt, wij betalen immers alle kosten. Het minste wat je dan als dierenarts kan doen is heel, maar dan ook heel erg hard je best doen. Ze kreeg Carte Blanche van ons, maar blijkbaar is een zwerfkatje niet geteld....
We weten verder nog niet veel, onze dierenarts is keihard aan het werk om uit te vinden wat er aan de hand is. Met angst in ons hart gaan we vanmiddag bellen om te horen hoe het ervoor staat....Jesse heeft alle kaarsjes en duimpjes heel hard nodig nu...
Kom op lieverdje, we denken de hele tijd aan jou ♥


27-04-2020
Spoedmelding uit Houthalen

Gisteren kwam Jesse als spoedmelding binnen. Hij werd opgenomen bij een dienstdoende dierenarts. Hij wankelde op zijn pootjes, was ernstig uitgedroogd en zijn pupillen gingen alle kanten op. Uit foto's kwamen geen breuken tevoorschijn, dus een aanrijding was onwaarschijnlijk.
Jesse ging aan een standaard infuus, maar meer dan dat zat er niet in. Hij wilde niet eten, maar omdat hij schuw zou zijn (volgens de dierenarts), zat dwangvoeren er ook niet in.
Omdat dit niet de zorg is, die wij wensen voor onze katjes, besloten we hem op te halen en zelf met hem aan de slag te gaan. Hij krijgt onderhuids vocht en papjes dwangvoeding en die gaan er goed in. In onze Villa zijn we uitgerust met alle materiaal om hem te verplegen, dus nu ligt hij onder de warmtelamp. Een vol buikje, een lekker temperatuurtje en om de paar uur krijgt hij vocht toegediend. Onze verzorgster gaat de hele nacht voor hem zorgen en morgenochtend mag hij naar onze eigen dierenarts. Hopelijk blijft hij deze nacht stabiel en weten we morgen wat er precies scheelt met dit lieve jonge diertje. Duimen jullie mee voor onze Jesse... 🍀

 


27-04-2020
Welkom Kai!

Deze jongen verblijft al een aantal weken bij ons. Voorheen hoorde hij bij een groep zwervertjes en kreeg hij zijn eten in de tuin van een lieve mevrouw. Op een dag leek hij gewond te zijn, zijn kaakje stond raar en hij kwijlde veel. De meldster contacteerde ons en zo kwam hij bij ons binnen. Hij is nu weer helemaal in orde, maar mensen zijn absoluut niet zijn favoriet. Toch voelt hij zich goed in de Villa en laten we hem gewoon zijn dingetje doen. Hij heeft geen problemen met de andere katjes. We weten immers dat de bangerikjes enorm veel steun aan elkaar hebben.
En dat is mooi...
Wij hebben geduld hoor, lieve Kai. Geniet maar van je verblijf in ons Vagebond hotel ♥


22-04-2020
Hier worden we nu eens echt blij van ♥

Wederom een mooi berichtje om deze dag te kleuren. Iedereen die ons al eens bezocht heeft, weet dat onze Villa katjes in alle vrijheid leven. Ze kiezen zelf hun kamer, ligplekjes en eigen vriendjes. Alles kan en alles mag, als onze katjes maar gelukkig zijn. Op deze manier zijn er al heel wat mooie vriendschappen ontstaan. Zo nu ook tussen Boris en Liekie. Boris voelde zich ongelukkig en dat maakte ons enorm verdrietig.
We wilden zo graag dat hij eens kon gaan genieten. Sinds een paar dagen is het tij echter gekeerd, want hij vond Liekie....
Sindsdien liggen ze samen te chillen, eindelijk een maatje om zich aan op te trekken. 


17-04-2020
Welkom Rafaël!

Welkom Rafael!

Vorige week werd deze jongen zonder pardon naar de Villa gebracht. Een zeer goed verzorgd, halflangharig katje met een bandje om. We stonden perplex, het was aannemen of meneer zou hem buiten gooien. uuuhm, optie 1 dan maar? Het gaat hier hoogstwaarschijnlijk niet om een zwerfkatje, maar is het zijn eigen kat of van iemand anders? Daar zijn we nog niet aan uit...
Hij is niet gechipt en droeg een donker bandje. Rafael was enorm onder de indruk, wat wil je ook als je zo pardoes ergens wordt gedropt. Inmiddels is hij al aardig op zijn gemak, maar we willen uiteraard heel graag weten of hij ergens gemist wordt, regio Maaseik...
Zoniet, dan vinden we vast wel een goed thuis voor deze knapperd ♥


13-04-2020
KATTENVERZORGERS GEZOCHT!

🐾🐈***KATTENVERZORGERS GEZOCHT*** 🐈🐾

Verzorgers gezocht voor ons kattenasiel Villa Vagebond in Maaseik!

Heb jij een groot hart voor dieren, en wil jij heel graag met katten werken? Dan kan JIJ verschil maken!
Ons kattenasiel Villa Vagebond, draait volledig op enthousiaste vrijwilligers, waarbij zorg en liefde voor de katten centraal staat.
We hanteren een No Kill- beleid, wat betekent dat geen enkel dier wordt ingeslapen, omdat het bv. te oud is, te lang wacht op een baasje, te schuw is, of ziek. Enkel wanneer een katje terminaal ziek is, en het heeft pijn, dan is euthanasie wel op haar plaats.

Wat zijn zoal de taakjes die je gaat doen:
- Katten verzorgen (o.a eten geven, kattenbakken verschonen, veel knuffelen, evt. medicijnen toedienen, observeren, socialiseren van bange katten)
- Poetswerkzaamheden (dweilen, schrobben, ontsmetten, vegen, stofzuigen, was draaien etc.)

Wat zoeken wij in jou:
- Veel liefde voor de dieren, een band met hen kunnen opbouwen
- Verantwoordelijkheidsgevoel, flexibiliteit
- Kunnen samenwerken in teamverband

Wat krijg je terug?
- Veel liefde van de katten
- Een leuke werksfeer
- Gezellige ruimtes om in te werken
- Een goed gevoel

Heb jij een paar uurtjes per week tijd, en ben je al nieuwsgierig geworden? Vraag dan meer info via : info@vagebond.com

Samen maken wij verschil, voor hen, die ons ontzettend hard nodig hebben! Tot snel?


13-04-2020
Update Boris ♥

Hoe gaat het intussen met onze Boris?

Kennen jullie Boris nog? (herinnering hieronder)
Boris stelt het erg goed, maar hij is nog niet zo dol op ons, mensen, zoals je op de foto wel kan zien... We laten hem dus zijn gangetje gaan. Beetje bij beetje komt het vertrouwen er misschien wel?

Herinnering:
Boris komt over vanuit het 'verre' Gent. Zwerfkatten worden er gevangen en na sterilisatie terug uitgezet. Maar Boris testte positief op de sneltest en later ook op de Western Blot / Immuno Blot test. Boris is dus FIV-positief. Omwille van mogelijke verdere besmetting maar ook voor zijn eigen gezondheid (FIV tast het immuunsysteem op termijn aan) kon hij dus niet meer worden uitgezet. Boris' oortje werd reeds geamputeerd, vanwege een tumor. Gelukkig is dat al heel mooi genezen.


12-04-2020
Vrolijk Pasen!

Lieve mensen

Ondanks deze moeilijke periode, wensen wij jullie alle goeds toe in goede gezondheid, en ook een fijn Pasen! Maak er wat moois van samen met het gezinnetje of lekker in je eentje.
Blijf positief en geniet van de kleine dingen, de dingen die je ervoor niet altijd zag. Het is niet altijd makkelijk, maar we komen er sterker uit, jij, en jij en jij ♥
Omarm het mooie weer, een hele dikke kus van ons allemaal! ♥

Foto: Cat’chy Images


11-04-2020
Vermist?

 Vreemde melding, wij vermoeden dat hij vermist is!

Vandaag hadden we een zeer vreemde melding aan onze voordeur van ons kattenasiel Villa Vagebond in Maaseik.
Een meneer stond aan de deur. Hij had een zwervertje gevonden, en die was vies. Hij had het dier gewassen en een bandje omgedaan, maar nu zocht hij elders onderdak.
We gaven hem verschillende opties en wilden hem enkele telefoonnummers doorgeven, maar hij onderbrak ons.
Hij wilde geen niet- essentiële verplaatsingen doen, anders kreeg hij een boete (?).
Toen we hem fijntjes uitlegden dat een asiel niet zomaar aan de deur katten aannam en hij eerst moest bellen, begon de woede de overhand te krijgen. "Oke, dan smijt ik hem wel buiten."
We hebben toen maar besloten om het katje aan te nemen, in de veronderstelling dat het katje in de auto zat. Niet dus.
Hij reed weg en kwam ongeveer 5 minuten later terug. Hij had de kat op de arm en duwden hem letterlijk in onze armen en weg was hij....

Nu, van 1 ding zijn we zeker: dit is geen zwerver. Rafaël (zo hebben we hem genoemd) is een halflanghaar katertje, zeer goed verzorgd, geen enkele klit in de vacht, hij voelt zijdezacht aan...
Rafaël is super lief, maar natuurlijk erg onder de indruk.
Was het hun eigen kat? Of is deze lieverd verdwaald? Het bandje wat hij om had was niet nieuw en zwart van kleur.
Wij gaan nu op zoek naar zijn baasje!! Hij komt uit de regio Maaseik, en is nog niet zo heel oud.
Wie o wie herkent hem, helpen jullie mee aan deze zoektocht?


11-04-2020
Update Lowie ♥

Zo, dat mocht wel even in blokletters. Kijk eens hier naar deze prachtige snoet!

Vlak voor de kerstdagen vorig jaar:
Lowie zwierf al jaren rond bij appartementsblokken in Leuven. Doodziek, broodmager...
Een gehavend lijfje, zoveel doorstaan, zoveel al meegemaakt. Zijn kaakje bibberde, terwijl de snot aan alle kanten eruit liep. Zijn vachtje zo vies, zijn ogen zo treurig.
We besloten zsm in te grijpen, want dit kon geen dag meer wachten. Onze arts schrok behoorlijk van zijn bekje.
Hij had een zeeeer ernstige tongerosie, behoorlijk wat rotte losse tanden waar erg veel etter onder zat.
Onze dierenarts gaf aan dat hij verschrikkelijk veel pijn heeft geleden, maar echt enorm. Hij was uitgedroogd en zo mager...

Dat was toen, nu herkennen we hem niet meer terug!
Lowie ziet er nu stralend gezond uit, een lekkere gezonde toet en een mooie vachtje.
Helaas is Lowie nog altijd niet benaderbaar, maar dat is oke voor ons, hij mag gewoon zichzelf zijn zonder druk vanuit onze kant. Geniet maar van het zonnetje in de buitenren jongen, je bent een hele dappere knappe jongen ♥


08-04-2020
Welkom Laslo!

Hallo gezellige mensen, Laslo hier!
Vraag me niet hoe het allemaal zit, ik liep buiten wat rond te scharrelen en opeens zat ik bij zo'n man met een witte jas....een dierenarts noemen ze dat geloof ik. Na een uitgebreid slaapje kwam ik opeens hier terecht.
Even wennen zeg....ik zie er dan wel ONTZETTEND cool uit, in mijn hart ben ik niet zo stoer, maar dat houden we even onder ons, oké?
Inmiddels weet ik dat de andere Vagebondjes ook allemaal goed van hart zijn en enkel vrienden met mij willen worden. De verzorgers had ik meteen al om mijn pootjes gedraaid, fluitje van een cent ;-)
Al met al zit het mij dus best mee, ik zie er goed uit, ze vinden me lief en ik heb het aardig naar mijn zin. Wat wil je nog meer zou je denken? Daarover later meer...vandaag ga ik gewoon effe chillen in het zonnetje...
Geniet van jullie dag, en denk eraan, lekker thuisblijven of gepaste afstand
Niet vergeten, hé!

Elleboogje van Laslo


05-04-2020
Hoe gaat het nu met Lucy?

Kennen jullie onze Lucy nog?

Ons prachtige eigenzinnige meisje uit Aleppo?
Een tijd geleden kwam zij in onze opvang, helemaal overgekomen uit Syrie. Dat was nogal een onderneming voor haar, maar ze vond het allemaal prima.
Haar pootje had een flinke wond die maar niet genas, dus konden we ook niet op zoek gaan naar een definitief huisje.
Maar ojee... ze had een BLOEDhekel aan andere katten, maar dan ook echt een grondige hekel. Zodra ze een soortgenootje zag, wilde ze er erop los timmeren. Als haar geschreeuw verstaanbaar zou zijn voor ons mensen... nou.... dan hadden we waarschijnlijk heel wat nieuwe scheldwoorden geleerd :-D
Zo kon het niet langer. Dit was niet fijn voor Lucy, altijd maar opgesloten moeten zitten, daarom deden we een tijdje een oproep voor een eenmalig gastgezin zonder eigen dieren. En ja hoor, we vonden een fijn gastgezin!
Lucy amuseert zich te pletter, ze is daar de koningin op haar troontje ♥
Ze draait lekker mee in het gezin: Tv kijken doen ze samen, maar met Lucy op de eerste rij. Lekker luieren doet ze graag languit in het zonnetje, ze slaapt knus op bed, liefst bij haar mensjes.
Haar wond is zelfs genezen! Allemaal goed nieuws dus voor diva Lucy en wat een lieve foto ♥♥♥

Psssttt.... we kregen net goed nieuws in ons oor gefluisterd. Lucy mag zelfs bij haar opvanggezin blijven wonen, voor altijd!


05-04-2020
Vrienden voor het leven ♥

Vrienden voor het leven, dat zijn onze Dropje en Ares. Toen Ares enkele maanden geleden naar de Villa kwam, werd Dropje een beetje nerveus van dat kleine, onstuimige dingetje.
Hij wist niet precies wat hij er mee aan moest.
Toen ze vanwege een medische behandeling, noodgedwongen even gescheiden werden, ontdekten we pas hoezeer ze aan elkaar gehecht waren. Ze schreeuwden moord en brand voor het raam, om bij elkaar te kunnen zijn.
We hebben toen maar een creatieve oplossing bedacht om het duo te herenigen....en zie ze eens gelukkig zijn samen ♥


05-04-2020
Hoe gaat het nu met Lou?

Al bijna anderhalf jaar een vast gegeven in onze Villa. Hij kwam binnen met Lucas.
Lucas was de binnenkat, Lou het buitenkatje. Hij zag er verschrikkelijk uit en zijn vertrouwen in mensen was alles behalve goed...
Langzaamaan bloeide hij open en werd hij onze zachte knuffelbeer. Zijn medische probleempjes zijn een feit, soms wat meer en soms gaat het beter.
Letsels op zijn tongetje en zijn neusje dat snottert, daar komt onze lieverd maar niet vanaf, maar desondanks kan hij enorm genieten. Hij heeft zo'n lange weg afgelegd....Soms vergeten we wel eens hoe een katje uitzag bij binnenkomst, en schrikken we zelf als we het terugzien. Maar zeg nu zelf, dit is toch fantastisch! Het maakt ons trots dat we dit kunnen en mogen doen en dat we juist zulke katjes in ons hart mogen sluiten.
Lieve Lou, je bent een kanjer en we houden immens veel van jou ♥


05-04-2020
Welkom Boris!

Enkele weken geleden kwam Boris, helemaal vanuit Gent naar ons toe, van dezelfde plek als Emma. De zwerfkatjes worden gevangen, gecastreerd of gesteriliseerd en daar terug uitgezet. Boris testte fiv positief op de sneltest en de Western Blot test, zodoende kon hij niet meer worden uitgezet. Ook had hij een tumor aan zijn oortje, zijn oortje werd geamputeerd en is reeds heel mooi genezen....gelukkig maar
Boris is bang, heel bang...hij laat zich maar weinig zien. Katjes zoals Boris hebben een lange weg te gaan, om zich te settelen en te beseffen dat het goed is. Hij had zijn hele leventje de vrijheid, in zijn eigen groep. Nu heeft hij alleen zichzelf en moet hij weer opnieuw beginnen. Gelukkig zijn er in de Villa ook een heleboel vriendjes waar hij zich aan op kan trekken. Op het rek in de gang liggen, samen met Liekie of met Kai in de krabton, dan voelt hij zich toch een beetje veilig.
Neem je tijd... Niemand jaagt je op... Als jij zover bent, staan wij met open armen op je te wachten. Stapje voor stapje, lieverd ♥


03-04-2020
Donatie ♥

Het zijn moeilijke tijden, voor oudere mensen in eenzaamheid, mensen in de zorg en dienstverlenende sector, bedrijven en kleine ondernemers, maar ook voor ouders met kinderen die opeens juffrouw of meester moeten zijn... Kortom, het raakt heel veel mensen tot in de kern. Ook voor ons is deze tijd een tijd van aanpassen, adopties gedoseerd en op een andere manier, verzorgers en inkomsten die (tijdelijk) wegvallen. Gewoon roeien met de riemen die je hebt en overal het beste van maken.
Maar... er gebeuren ook hele mooie dingen. Het is ook een tijd van verbinding, weliswaar op afstand. Mensen die begaan zijn met het wel en wee van onze katjes en dat ook nu blijven doen. De vrienden van Dinti dragen, ook na zijn overlijden, onze Villa en de moederloze kittens van Zwerfkat een warm hart toe. We kregen deze prachtige donatie om de allerkleinsten de beste start te geven. Maar liefst 14 kg babymelk, 60 trays babymousse, 115 kg babybrokjes en dan ook nog eens 300 kg voer voor onze Vagebondjes kwamen onze kant op. Een heel mooi gebaar, dat steekt ons een hart onder de riem. Zo zie je maar, liefde voor dieren kent geen afstand...Heel veel dank namens ons, onze kleine ukkepukjes en natuurlijk onze Vagebondjes ♥


03-04-2020
Bertje ♥

Jullie kennen hem vast nog wel.. hij was ons zorgenkind enkele maanden geleden. Hij heeft kritiek gelegen op de universiteit in Luik, zijn kansen waren niet groot. Na een week opname en goede zorgen, werd hij ontslagen uit het ziekenhuis en mocht hij terug naar ons.
Naar omstandigheden gaat het goed met Bertje! Hij is opgewekt, avontuurlijk en hartstikke lief en tevreden. Want zeg nou zelf....is het geen schatje ♥


02-04-2020
Welkom Schmiegel!

Dat we in een wereld leven, waar veel dierenartsen fiv positieve katten geen enkele kans geven, weten we helaas maar al te goed.
Schmiegel is ook weer zo'n diertje...Hij liep al heel lang rond te struinen, mager en onderkomen. De melders trokken zich zijn lot aan en gaven hem alvast eten. Al snel was duidelijk dat er meer nodig was dan eten.
Schmiegel werd gevangen en bij de melders in huis genomen. Zijn vacht was vervilt, vol met opgedroogde teken. Hij woog slechts 2.2 kg en had vreselijk veel pijn aan zijn bekje. De melders gingen naar diverse dierenartsen, maar kregen voor hem niet de hulp die hij nodig had. Een milde, onjuiste antibioticakuur en wat pijnstiller, daar mocht hij het mee doen. Euthanasie stond uiteraard bovenaan het lijstje, want tja, wat valt er nog te redden aan zo'n kat? Dat geld kun je beter uitsparen...
Bovendien hadden ze hem enkel fiv positief bevonden met de sneltest, die in een aantal gevallen een vals positieve uitslag geeft. De melders wisten zich geen raad meer. Ondanks dat hij op een paar weken tijd al aardig wat toenam in gewicht, had hij vreselijk veel moeite met eten. Op deze manier ging hij het niet redden. Ze maakten de moeilijke keuze om hem aan ons over te dragen, want hij zat en zit nog steeds in hun hart.
Onze dierenarts nam hem goed onder handen, hij werd een aantal dagen aan het infuus gelegd met alle medicatie erop en eraan en zijn tandjes werden getrokken. Nu krijgt hij een grondige behandeling met medicatie en het eten vliegt erin. Meneertje eet s'morgens gerust een paar bakjes leeg en in de avond lust hij ook wel wat. Ook brokjes weet hij wel te waarderen :-)
Het is niet de makkelijkste weg, maar als je naar dit snoetje kijkt, wil je daar toch alles voor doen? En dat is precies wat we doen!
We hebben samen nog een hele weg te gaan, maar ieder dier verdient alle kansen. Dank lieve melders voor alle toewijding en verzorging voor hem. Welkom lieve Schmiegel ♥ 


02-04-2020
Welkom Lenny!

Enkele weken geleden mochten we deze lieverd verwelkomen.
Lenny had een baasje. Zijn baasje kocht hem een aantal maanden geleden voor een prikkie van de buren. Uiteraard was hij niet gecastreerd, gevaccineerd of gechipt....
Nu kon er niet meer voor hem gezorgd worden en omdat uit het verhaal overduidelijk bleek dat hij eigenlijk geen geld mocht kosten, namen wij hem gauw binnen. Hoeveel weerstand we op dat moment ook voelen, het mag nooit ten koste gaan van een onschuldig dier. Daar mag nooit mee gesold worden.
Lenny is nog wat onder de indruk, maar heeft een superzacht hartje.
Langzaam bloeit hij open, lief voor ons en naar andere katjes.
Och jongen, het is ook niet eerlijk...maar weet je wat? Wij gaan lekker voor jou op zoek naar een fantastisch baasje.
Er zijn al meerdere mensen die jou willen verwelkomen en geef ze maar eens ongelijk....je bent een hele mooie, lieve jongen ♥


02-04-2020
Welkom Ricky!

Ricky zat al dagen voor de deur bij de melder. Een zoekactie naar een eventueel baasje via facebook van een andere organisatie leverde niets op.
Een buurtbewoner herkende hem, enige tijd geleden was ze met hem naar de dierenarts geweest. Hij was niet gechipt en zijn tandjes bleken slecht te zijn. Er werd verder niets gedaan. Ricky kon niet bij haar blijven, dus probeerde hij zijn geluk een paar deuren verder te vinden. Helaas zonder succes...ook hier mocht hij niet blijven. Tja jongen, deze tijd is allesbehalve ideaal voor dieren die geen toegewijd of thuiswerkend baasje hebben.
Ook nemen niet alle opvangen nog dieren aan in deze periode, maar we kunnen hem absoluut niet aan zijn lot overlaten.
Welkom lieverd, wij gaan zorgen dat jouw tandjes in orde gemaakt worden..
Geniet nu maar van het huiselijk leven in de Villa ♥


02-04-2020
Welkom Billy en Bolly!

Deze twee jonge bengels van bijna 2 jaar oud, zijn bij ons teruggekomen 1 jaar na plaatsing.
Men hen was er niks aan het handje, maar de baasjes gingen scheiden en niemand nam hen mee...
Dat maakt ons altijd heel droevig, de poezenkinders van de rekening.
Maar goed, natuurlijk waren ze weer van harte welkom bij ons.
De broertjes gaan elk anders met de nieuwe situatie om. Billy is uitbundig, en blijft ons maar kusjes geven, al knedend met de pootjes. Bolly heeft nog wat tijd nodig, zoekt meer de rust op om alles op afstand even op zich te nemen. Aaitjes vindt hij stiekem wel heel lekker.
Komt goed mannen ♥


02-04-2020
Blijf in uw kot!

Sjarel begrijpt helemaal niets van alle ophef die mensen maken over de restricties. Social distance, blijf thuis of zoals de Belgen ook wel zeggen, blijf in uw kot!
Het kost Sjarel namelijk geen enkele geen moeite om zich aan de regels te houden. Sjarel was zijn tijd ver vooruit.
Hij hield zich al aan de regels, voordat ze in het leven geroepen werden.
Social distance? graag! Meer dan 1.5 meter mag ook ;-)
Handjes schudden? Nee, dank je...
Overbevolkte gebieden gaan opzoeken? Nope
Blijf in uw kot? Geen probleem...
Hij maakt het zich wel knusjes in zijn tuinhuis. Sinds gisteren verblijft hij in Buddykat, omdat we zijn behoefte aan rust willen respecteren. Trots op jou, Sjareltje ♥
Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg