Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

29-05-2020
Update Noedels β™₯

Noedels laat jullie weten dat de amputatie zeer goed verlopen is. Nu nog even benchrust en weldra huppelt hij jullie weer vrolijk tegemoet.
"Life's what you make it" zegt een bekend liedje en zo ziet Noedels het ook helemaal!


29-05-2020
Welkom Siemen!

Siemen ging iedere dag eten bij de meldster.
Het viel haar op dat hij altijd schreeuwde na het eten en daaropvolgend enorme diarree had. Hij had zelfs zoveel pijn, dat hij naar haar uithaalde als ze aan zijn buik voelde. Dat moest behandeld worden.
Inmiddels is Siemen veilig bij ons binnen.
We gingen met hem naar onze dierenarts, er werd bloed afgenomen en een staal ontlasting opgestuurd naar het labo. Ondertussen wordt hij uiteraard wel al behandeld, afhankelijk van het mestonderzoek, zal daar nog aanvullende behandeling bijkomen.
Gelukkig voelt hij zich verder niet ziek...
Dat je als zwerfkatje buiten rond moet trekken voor eten en een slaapplaats is al helemaal niet leuk, maar als je dan ook buikpijn en diarree hebt, dan wordt het wel heel schrijnend.
Maar wij gaan ervoor zorgen dat het goed komt met jouw buikje...
Welkom lieverd ♥


29-05-2020
Is Bertje niet flink?

Momenteel krijgt hij iedere ochtend een badje.Vanwege overmatig likken, was zijn onderste een beetje wond geworden. Een lekker badje, een speciaal poedertje erop en hij kan weer vooruit. Bertje laat het maar gebeuren, want hoe fijn is het om weer lekker schoon en fris te zijn. Goed zo, lieve jongen ❀️


28-05-2020
Welkom C.J!

We zagen een berichtje voorbijkomen over C.J. Hij werd gevangen door een andere organisatie, het Kattenkabinet. Zij ontfermden zich over hem, hij werd door hen gecastreerd, gechipt en gevaccineerd. Tevens had hij last van ontstekingen in zijn bekje, hier werd hij voor behandeld.

C.J. is geschat op een 14 jaar en vooralsnog schuw. Bij het gastgezin voelde hij zich opgesloten, omdat hij niet gewend is om op een kamer te vertoeven, dus na wat over en weer berichten, besloten we dat hij naar ons mocht komen. Met zijn leeftijd en medische probleempjes is opvolging wel gewenst. Bij ons kan hij zowel binnen als in de buitenrennen, waar hij maar zin in heeft. We weten uit ervaring dat de bange katjes vaak heel goed met de andere katten overweg kunnen, dus dat geeft hem misschien een extra steuntje in de rug. Juist voor zulke katjes is een veilige plek onontbeerlijk. Welkom C.J, voel je maar thuis bij ons ♥ 


28-05-2020
Jerry heeft ons laten schrikken!!!

Jerry heeft ons even behoorlijk laten schrikken. Gisteren mocht hij naar onze dierenarts voor de Western Blot test en er moest een tandje uit. Alles was super gegaan en in de avond mocht hij naar huis. Hij was goed wakker en maakte een fitte indruk.....echter was hij nog geen minuut in de villa, toen hij in elkaar zakte. Met hoge spoed terug naar onze dierenarts, waar hij even een nachtje is blijven logeren. Gisteravond was hij gelukkig meteen weer boven water en vandaag mocht hij weer terug naar de Villa. Het bleek een hypo te zijn geweest. Gelukkig zijn we meteen teruggegaan...je kan niet voorzichtig genoeg zijn. Pfffieuw Jerry, wij moeten nog even bekomen, maar jij hebt gelukkig helemaal nergens meer last van... ♥


26-05-2020
Noedels β™₯

Vandaag krijgt Noedels een ingrijpende operatie...
Enkele maanden geleden kwam hij bij ons binnen, hij was aangereden. Zijn voorpoot gebruikte hij wel, maar op een vreemde manier. Onderzoek wees uit dat er geen breuken waren, maar wel een zenuwbeschadiging. Hij kreeg pijnstiller en supplementen om te zien of er verbetering ging zijn.
Helaas moeten we constateren dat het alleen maar verergerd. Hij zal steeds meer last krijgen van zenuwpijn en zijn pootje zal enkel een obstakel worden. Vandaag krijgt Noedels dus een pootamputatie. Niet leuk...maar wel noodzakelijk. Na zijn revalidatie zal hij weer gewoon heel veel dingen kunnen...maar dan zonder pijn. Dat is het voornaamste, geen pijn. Lieve Noedels, we denken aan jou vandaag.
Zet 'm op jongen πŸ€β€οΈ


24-05-2020
Toby

Het voelt vreemd om mezelf nu te promoten, dubbel ook, verdrietig ook.
Mijn meisje Janneke is niet meer, mijn lichtmeisje, de sprankel en glitter van mijn bestaan.
Ze heeft haar hoofdje te ruste gelegd op de eindeloze groene velden en maakte de oversteek over de regenboogbrug waar ze weer gezond en gelukkig is. Ze is altijd bij me, dat voel en weet ik. Ze zal altijd mijn meisje blijven.
Janneke gunt mij de wereld, een toekomst. Ze had niet anders dan liefde en warmte gewild voor mij.
Ik luister naar mijn innerlijke stem en ik ga voor de liefde, voor mijn ultieme toekomst.
Mijn naam is Toby. Ik ben aids-positief en een zachtaardige jongen. Ik maak vrienden met iedereen en op afstand respecteer ik de tweebener die mij neemt zoals ik ben.
Mijn rosse uiterlijk glimt in het zonnetje, mijn koppetje is lief en bescheiden. Ik vraag niet veel, ik ben ook nog niet zover om aaitjes te ontvangen. Wat ik wel kan zeggen is dat er veel te geven is, mijn hart is groot genoeg voor zoveel viervoetertjes. Ik schurk me langs hun lijfjes, ik geef goede adviezen, troostend, loyaal en zet een stapje terug als de situatie dit verlangt.
Veel verzorgers vertellen me hoeveel ze van me houden en kijken soms een beetje bezorgd. Is niet nodig, ik red mij wel, echt. Ik lig goed in de groep en ben voor veel kattenvriendjes een rustpunt, een veilige haven.
Ik zoek daarom een huisje waar respect, ruimte, rust en veel liefde is. Aaien? Zeg nooit nooit, ik zit op de wip zeg maar. Ik wil wel, maar met zoveel wisselende gezichten hier, durf ik nog niet zo goed.
Janneke wil dat ik een huisje vind, ik wil dat ook. Maak jij mij gelukkig en heb jij een afgesloten buitenren?
Kom, we gaan gewoon eens babbelen, goed? Liefs van mij, Toby x


22-05-2020
Maar Woezeltje toch....

Gisteren voelde Woezel zich niet helemaal lekker. Het eerste wat we dan bij onze katjes doen (althans de katjes die het toelaten), is het meten van de lichaamstemperatuur. Wat bleek? Woezel had wat ondertemperatuur.

Na een tijdje onder de warmtelamp knapte hij zienderogen op en ging hij weer zijn gewone gangetje. Onze verzorgster hield hem nauwlettend in het oog, maar ook deze ochtend was zijn temperatuur prima. Echter na een paar uur, weer hetzelfde verhaal...ondertemperatuur. Dat is niet goed, we gingen meteen met hem naar onze dierenarts. Onze allemansvriend heeft een behoorlijke infectie te pakken. Hij kreeg al aerosol voor zijn luchtwegen, maar dit komt er nog eens bovenop. Helaas moet hij een nachtje bij onze dierenarts blijven logeren. Morgen mag hij weer naar huis komen, waar we hem verder kunnen verzorgen.
Arme schat, hopelijk komt hij er snel weer bovenop. We gaan hem in ieder geval flink in de watjes leggen ♥


22-05-2020
Fons wordt maar verwend!

Dankzij jullie gulle donaties, konden we voor hem een hele partij extra lekkere hapjes kopen. Hij kan nu elke dag kiezen wat er op het menu staat. Uiteraard genieten de andere bewoners ook volop mee van al dat lekkers ;-)

We kochten enkele knuffeldekens en hij kreeg zijn eigen prinselijke mand, want dat hoort erbij. Een bijzondere mand voor een bijzonder diertje. Fons zit nu nog heel even apart, zo kunnen we hem makkelijk zijn medicijnen geven en beter controleren of hij goed eet. Hij staat niet te springen om verzorging van zijn oortjes, maar weldra gaat hij merken dat het hem goed doet. Als je naar hem kijkt wil je hem vasthouden en nooit meer loslaten, maar Fons heeft daar een ander idee over, dus we doen het rustig aan....moeilijk hoor :-)
Namens Fons nogmaals een enorme dankjewel voor deze heerlijke en prachtige cadeautjes ❀️🐾🐾

Ps, we krijgen dagelijks tientallen berichten om hem te adopteren, superlief, maar voorlopig blijft Fons nog bij ons. Als hij geestelijk en lichamelijk in orde is, zal hij pas vrijkomen voor adoptie. Aanvragen worden nu niet in behandeling genomen, omdat we gewoonweg nog niet weten wat hij precies nodig heeft. We nemen onze tijd voor hem, dank jullie wel πŸ™


20-05-2020
Arme stakker...

Vandaag kreeg onze gsm drager een spoedmelding van een katje met een verschrikkelijk gehavend oortje. Het oor was kapot en bloedde hevig. Het aanzicht van het oortje willen we jullie besparen....wij schrokken er enorm van. Onze veldwerker reed in één weg door naar onze dierenarts, want hier moest meteen naar gekeken worden. Het bleek dat het oor vol tumoren zat, maar dat was nog niet het ergste. De tumoren zaten tot in zijn hersenen. Hij heeft zo enorm afgezien...dat kunnen we ons niet eens voorstellen.
Onze dierenarts was radeloos, want zo diep kon hij niet gaan met opereren. Frustrerend en hopeloos. We moesten hem loslaten.
Zo intens verdrietig, hij heeft zo lang rondgelopen en niemand heeft hem gezien of geholpen, tot vandaag.
Maar vandaag was te laat....
Rust zacht lieverd, we hadden je zo graag willen helpen πŸ’”


19-05-2020
Ferdy is verhuisd β™₯

Afgelopen vrijdag verhuisde Ferdy naar een gastgezin, omdat hij leucose positief testte.
Over een aantal weken laten we hem hertesten om te zien of zijn lichaam het virus heeft kunnen overwinnen, of dat het helaas blijvend is. Ferdy laat zijn kopje niet hangen, dat hij heel graag speelde, wisten we al. Vrolijke jongen die Ferdy...is het niet heerlijk om te zien 😍

 


19-05-2020
Update Fons β™₯

Wie kent hem inmiddels niet, onze Fons die zoveel mensen in beroering bracht....Op enkele dagen tijd ging zijn status van zwerfkat naar beroemdheid. Hij heeft daar weliswaar een hoge prijs voor moeten betalen, maar we troosten ons met de gedachte dat we hem nu wel kunnen helpen.
Gisteren was het zover, hij ging naar onze dierenarts. Hij testte fiv positief met de snaptest, de Western Blot test is uiteraard reeds aangevraagd. Zijn oortjes waren enorm ontstoken en hij had een abces onder zijn kin, met een zwart puntje, dat zou kunnen duiden op afstervend weefsel. Goed in de gaten houden is de boodschap. Een flinke antibioticakuur, inwendig en uitwendig, oordruppels en pijnstiller staat de komende tijd op het menu...Uiteraard werd hij meteen gecastreerd.
Of er voor de rest nog dingen schelen, zullen we zien als we dit hebben aangepakt, zoals onze dierenarts altijd zegt "first things first"
Dankzij jullie gulle giften, kunnen we de medische kosten voor Fons dragen, nogmaals heel veel dank daarvoor.
De wereld van Fonsje gaat er heel anders uit zien, en fiv positief of niet, daar maken wij ons niet druk om. Dat maakt voor ons geen verschil.
Ieder dier telt ♥


18-05-2020
Welkom Antonio!

Tijdens een fietstocht zag de meldster dit katje langs het fietspad zitten. Ze riep op hem en hij kwam direct aangehuppeld om te kroelen.
Na rondvraag in de omgeving, bleek Antonio al een half jaar daar rond te zwerven, niemand wist waar hij vandaan kwam. Eerdere pogingen om hem te vangen mislukten helaas....
Antonio vond het blijkbaar wel welletjes geweest, want de meldster haalde een reismand en hij liep er zo in. Hij heeft kale poten en zijn achterste is kaal. Een van zijn oogjes is volledig zwart. Natuurlijk zal Antonio eens goed nagekeken worden door onze dierenarts, maar nu is gewoon blij dat hij aandacht en knuffels krijgt. Welkom lieve man ♥


17-05-2020
Welkom Jerry!

Vanonder de bank kijken twee verwonderde oogjes ons aan. Waar ben ik nu dan terechtgekomen? Jerry stond op de wachtlijst van Buddykat en nu was er een plekje voor hem vrijgekomen. Jerry was komen aanlopen bij de melders, met allerlei wondes op zijn lichaam. De melders belden een zwerfkattenproject, zij haalden hem op, verzorgden en castreerden hem en zetten hem terug uit bij de melders. Tijdens een bezoekje aan de dierenarts, bleek hij fiv positief te zijn. De melders wilden hem omwille van deze diagnose niet meer houden. Bij het zwerfkattenproject zou hij de dodelijke spuit krijgen, dus dat was gewoonweg geen optie. Gelukkig hadden wij de mogelijkheid om hem over te nemen. Hij is nog wat onder de indruk, maar geniet wel enorm van knuffels. Welkom lieverd, wij ontvangen je met open armen. Komt goed met jou ♥


16-05-2020
Hoe gaat het met Fons?

Gisteren plaatsten we zijn verhaal. Het trieste verhaal van een een geschopt, geslagen en verstoten diertje. Hij heeft alles moeten meemaken, tot aan frituurolie over zijn lijfje. Zijn verschijning raakte ons tot diep in onze ziel. En niet alleen ons, duizenden mensen reageerden op zijn verhaal.
Iedereen is met deze lieve jongen begaan, we kregen geldelijke donaties en er zijn spulletjes voor hem onderweg. Wij bestelden alvast een heel groot pakket voor hem, met allerlei luxe voertjes, een heerlijk zachte mand en wat knuffeldekens. Het mag hem gewoonweg aan niets meer ontbreken. We zijn ontroerd van al deze compassie voor hem....
Ook al is hij dan niet meer bij zijn knuffelvrouwtje, wij gaan hem koesteren en hem nieuwe herinneringen laten maken. Herinneringen vol liefde. Niet meer verjaagd of geschopt worden, dat zal nooit meer gaan gebeuren.
En Fons heeft nog steeds heel veel liefde te geven, ondanks alles is hij het vertrouwen in ons mensen nog niet helemaal kwijtgeraakt.
Kijk maar eens naar het filmpje....
Fons bedankt jullie allemaal voor zoveel liefde voor hem ♥♥♥ 


15-05-2020
Welkom Fons!

Vandaag kwam deze jongen bij ons binnen. Hij zwierf al jaren rond en was gekend in de buurt. Door velen werd hij weggeschopt, geslagen en met stenen bekogeld. Iemand vond het nodig om frietolie over hem heen te gieten. Om een dier moedwillig pijn te kunnen doen en te vernederen, moet je diep gezonken zijn. Dan ben je als mens geen knip voor de neus waard. Hoe hij ook zijn best deed om lief gevonden te worden, overal werd hij verjaagd. Hij gaf het op...Fons was zijn vertrouwen in mensen kwijt. Zijn gehavende snoetje verraadt dan ook een heel zwaar leven. Totdat een mevrouw hem opmerkte en iedere dag een kommetje eten voor hem neerzette. Fons smikkelde het op als het donker was en alle boze mensen al lang naar bed waren. Langzaam maar zeker kreeg hij vertrouwen in die lieve mevrouw. Op een avond kwam hij gewond bij haar aan en liet hij toe dat ze zijn wonden wat verzorgde. Er onstond een mooie band tussen hen. Hij genoot van haar eten en haar knuffels, dat was zo fijn.....

Omdat mevrouw zelf 2 grote honden heeft, die niet aan katten gewend zijn, ging ze op zoek naar een opvangplekje voor hem. Dat viel tegen, Fons was nergens welkom, hij zou teveel geld gaan kosten, dus euthanasie was volgens "de dierenhulporganisaties" de beste en goedkoopste manier om van hem af te komen. Dat wilde mevrouw absoluut niet, na alle ellende die hij had doorstaan, moest hij toch zeker een kans krijgen. Wij kwamen in beeld en we besloten hem bij ons op te nemen. Nee, geen spuitje voor Fons, maar alles wat we kunnen geven voor hem, gaan we doen. Een belofte aan Fons, die na alle mishandelingen, nu recht heeft op het allerbeste. Fonsje, je bent veilig en we houden nu al van jou. Alles komt goed liefje <3

Indien er mensen zijn die een klein bedragje willen doneren voor een speciaal pakketje met lekkere hapjes of zijn medische kosten, dan mag dat via onderstaand linkje. Wij en Fons zeggen alvast dank je wel πŸ™πŸΎ

http://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=mI2EEwiFnDmFjT99BLgKZH3zIuOmji7z&fbclid=IwAR2PC5aIc8RpJbhnF9PI-qP8PI4JCiruOXOjRWQ68Yu9KAOn5FOhcqgGqto


14-05-2020
Ferdy verhuisd naar gastgezin β™₯

Spelen, spelen, spelen, dat doet Ferdy zo graag!
We hebben voor deze lieverd een gastgezin gevonden, waar hij morgen zijn intrek mag nemen. Het rijk voor zich alleen, veel ruimte en gezelschap van zijn nieuwe opvangmama. Nu is het aftellen totdat hij opnieuw getest mag worden, maar voor nu is hij in uitstekende gezondheid. We zijn zo blij dat we dit voor hem kunnen doen.
Uiteindelijk komt het altijd goed, hij is het dubbel en dwars waard ♥


14-05-2020
Janneke is een sterretje...

Janneke 🌟

Een stralend sterretje is ze nu. Het sterretje van Toby...
Ze was 6 maandjes jong toen ze in de Villa kwam, met mama Charlotte en broer Erwtje. Haar mama verhuisde naar een boerderij, eigenlijk zou Janneke meegaan, maar ze liet zich niet vangen. Dus Charlotte nam haar plekje in en Janneke bleef bij ons. Wat zijn we achteraf blij dat ze zich niet liet vangen. Het moest blijkbaar zo zijn. Ze werd vriendjes met Toby, die ook net zoals haar, niet veel te doen had met mensen. Ze vonden elkaar en werden onafscheidelijk. Ons liefdeskoppeltje van de Villa. Zo onlosmakelijk met elkaar verbonden. We zochten voor hen samen een plekje...maar opeens werd Janneke ziek, we zagen haar razendsnel achteruit gaan. Ze kreeg medicatie en nierdieet, maar gisteren kwam het verdict dat haar niertjes volledig kapot waren. Waarom nou toch, zo jong....
Het was over en uit, haar aardse lichtje doofde, maar ze wordt nooit vergeten. Haar sterretje zal blijven schijnen voor haar grote liefde Toby. Door hem heeft ze liefde en vriendschap mogen voelen. Wij zorgen voor jouw Toby, lief meisje. Rust nu maar zacht en waak over hem x


12-05-2020
Welkom Teddy!

Welkom Teddy!

Deze lieve zwarte (Teddy)knuffelbeer doolde al een hele tijd rond bij het huis van de melders. Navraag leverde niets op, veel mensen kenden hem, maar hij hoorde bij niemand. Hij kreeg iedere dag lekkere hapjes en door de tijd heen werd hij gelukkig wat flinker. Zijn lichaam zat vol krassen en wondjes en een wonde in zijn nek was behoorlijk gaan ontsteken. De meldster besloot hem mee te nemen naar haar dierenarts, waar hij gecastreerd werd, zijn wondes werden verzorgd, maar er werd ook een snaptest gedaan en deze wees uit dat hij fiv+ is. Wat nu? Teddy liep altijd vrij rond in de buurt en de meldster had eigen katten, waarvan ene nog wel eens dominant kon zijn. Ze nam contact op met ons en we besloten hem bij ons op te nemen. De Western Bot test wordt uiteraard nog aangevraagd, maar we zijn hoe dan ook blij met hem. Zo'n lief, gemoedelijk, aanhankelijk katje....en wie valt er nu niet voor zijn sprekende snoetje? Welkom lieve Teddy(beer), voel je thuis ♥


10-05-2020
Fijne moederdag β™₯

De dag van alle mama's, mama zijn is wat je voelt vanbinnen. De zorg voor een mensenkind, kat, hond of welk levend wezentje dan ook. De zorg die op jouw schouders rust en de liefde die je te geven hebt, dat is mama zijn...
Fijne moederdag voor alle mama's over de hele wereld ♥


08-05-2020
Jesse is een sterretje...

Jesse ✨

Twee dagen geleden plaatsten we nog een euforisch berichtje over ons zorgenkindje. Alles ging zo goed met hem, dat we het ook aandurfden om het positieve bericht te posten.
Maar toen....gisteren ging het opeens volledig mis. Hij had ondertemperatuur en hij kon meteen bij onze dierenarts terecht. Verpakt in een mandje met snugglepad en ingestopt onder een dekentje, gingen we razendsnel naar onze dierenarts. Hup, aan het infuus en anti-shock. Hij stabiliseerde, maar daar bleef het ook bij. Hij herpakte zich niet, de oorzaak bleek een longembolie of een longbloeding te zijn, iets wat waarschijnlijk al sluimerend aanwezig is geweest, maar niet opgemerkt is, omdat er geen aanleiding was om longfoto's te maken. Geen benauwdheid, helemaal niets....
Jesse is vanochtend gestorven, ons vechtertje...Samen met hem hebben we gestreden, we wilden hem zien bloeien. De wereld laten zien dat er voor ieder diertje geknokt moet worden, maar hem bovenal onze liefde laten zien en voelen. Jij mag er zijn, jouw leven is zo waardevol voor ons. Dat heeft hij even mogen voelen, voordat zijn lichaam besloot dat het afgelopen was. Lieve Jesse, we hebben verdriet, heel veel verdriet.
We hopen dat je mag stralen, waar je ook bent. Dag lieve schat, geen anoniem zwervertje. Jesse is jouw naam en je wordt enorm gemist x


08-05-2020
Voor onze moederorganisatie vragen wij...

Help jij onze ukjes aan kittenvoer?

Lieve mensen, het kittenseizoen is volop bezig. We hebben al een aantal moederloze kittens en heel veel kittens met hun mama in opvang bij onze moederorganisatie Zwerfkat in Nood.
Het kittenvoer vliegt er straks weer doorheen, en we vroegen ons af of jij het misschien leuk vond, om een klein mondje te voeden?

We willen het jullie lekker makkelijk maken! Nee hoor, geen ritje naar de winkel en dan ook nog de spullen moeten opsturen? Nee, gewoon lekker vanuit je stoel bestellen op Zooplus!
Oh, trouwens, als je op de banner van de Zooplus klikt op onze website, dan ontvangt Zwerfkat in Nood een percentage van hetgeen dat jij op deze site uitgeeft!
We hebben vooral natvoer junior nodig. Maakt niet uit welk merk, als het maar geschikt is voor onze allerjongste spruiten ;-)
Op onze hoofdpagina van www.zwerfkat.com, vind je bovenaan een zooplusbanner. Klik erop, en doe je boodschapjes zoals je altijd gewend bent. That's it.

Je kunt het adres van ons kattenasiel Villa Vagebond opgeven, dan maken wij later een mooie foto van jouw cadeautje en zullen we dit op Facebook tonen!

Adres: Villa Vagebond, Waaierhofstraat 36A, 3680 Maaseik.

Heel heel hartelijk dank namens onze kleine spinnertjes, samen maken we het verschil!

Voor degene die liever hebben dat wij van donaties voer kopen, dan kan dat ook ♥

https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html…


08-05-2020
Schaapjes scheren...

Gisteren was de jaarlijkse scheerbeurt van de schaapjes weer een feit. Ze werden ontdaan van hun dikke wollen jas. Weer heerlijk fris en schoon de zomer in. Maddy heeft een paar weken geleden weer een vitaminespuit gehad, zodat ons bejaarde dametje zich ook goed blijft voelen. Ook krijgt ze nu twee maal daags een brokkenpapje, zodat ze goed op gewicht blijft. Ja, ook onze schaapjes krijgen alle verzorging die nodig is, voor een kwalitatief goed leven. kijk eens wat een tevreden snoetjes ♥


08-05-2020
Vrienden voor het leven β™₯

Bizley en Woezel genieten van het zonnetje. Ook zij hebben elkaar gevonden in de Villa en delen maar wat graag de comfortabele stoel met elkaar. Samen is nu eenmaal gezelliger dan alleen ❀️


08-05-2020
Gastgezin gezocht voor Ferdy!

We stelden hem reeds aan jullie voor, Ferdy de superlieve kater die we vorige week verwelkomden. Gisteren kreeg hij zijn check-up bij onze dierenarts en werd hij ook getest op fiv en leucose. De leucosetest bleek positief te zijn, maar omdat de test niet heel duidelijk was, werd er een andere test uitgevoerd en deze bleek eveneens positief.

Hmmm, wat nu...de plekjes voor leucoseopvang zijn zeer beperkt en het is besmettelijk voor andere katten, indien deze niet het leucosevaccin gehad hebben. Maar er is nog een scenario, indien een katje pas recentelijk besmet geraakt is, kan het virus nog geëlimineerd worden en immuniteit voor het virus ontstaan. Het lichaam regelt dit zelf. Omdat Ferdy nog een jonge, gezonde kater is, is deze kans zeker aanwezig. En die kans willen we hem niet ontnemen, dat verhoogt zijn plaatsingskansen enorm. We besloten dus dat we op zoek gaan naar een gastgezin voor hem. Over een aantal weken wordt hij dan weer getest, om te zien hoe het ervoor staat.
Ferdy is een zeer lieve, aanhankelijke kater. Hij hunkert naar knuffels en wordt zo euforisch van aandacht, dat hij gaat sabbelen op een dekentje :-)
Een maatje, die jou vergezelt door het huis, thuiswerkt of tv kijkt met jou en zich in de avond nestelt op een gezellig plekje bij je in buurt. Zijn heldere oogjes kijken jou aan als je met een lekker hapje komt en dankbaar eet hij alles op. Dat is onze Ferdy <3
We zoeken een gastgezin regio Belgisch Limburg, binnen haalbare rijafstand van Rekem, zonder andere katten, die hem in de watjes wil leggen. Wij regelen alle benodigdheden, we verwachten enkel dat je zorgt dat het hem aan niets ontbreekt. In ruil daarvoor, krijg je bergen liefde van Ferdy terug. De mooiste beloning die je maar kan krijgen...
Wil jij voor Ferdy zorgen of deel je dit berichtje voor hem? Ferdy geeft jou alvast een knuffel op afstand x

Voor meer info, mail naar gastgezin3@zwerfkat.com

Dank je wel!


06-05-2020

Mooie update Jesse

Hier is hij dan nog maar eens...Jesse
Het is nu anderhalve week geleden sinds zijn dramatische opname bij onze dierenarts. Gisteren werd hij gevaccineerd en gechipt en mochten we stoppen met het nierdieetvoer. Wauw, wat een enorme stappen maakt hij toch! Hij voelt zich bijzonder goed en als je hem zo ziet, kunnen we echt wel spreken van een wonder...ons bijzondere wondertje ♥


04-05-2020
Druk dagje in de Villa!

Vandaag gaat het een druk dagje in de Villa worden. Maar liefst drie van onze katjes krijgen speciaal bezoek. Zo ook Laslo, hij zet alvast zijn schattigste pose in...Als dat geen instant liefde op het eerste gezicht veroorzaakt, weten we het ook niet meer!


02-05-2020
Toby en Janneke ♥

Samen zo gelukkig, Toby fiv+ en Janneke nierpatient. Hun liefde voor elkaar zorgt ervoor dat ze de wereld aankunnen. Hun eigen wondere wereld ❀️
Heel veel dank voor alle lieve donaties voor ons koppeltje. Toby en Janneke wensen jullie allemaal een fijne avond...


01-05-2020
Update Emma ♥

Emma had vreselijk veel last van haar bekje, antibiotica en pijnstiller hielp haar slechts even. De slijmdraden hingen aan haar mondje. Het ging af en aan met haar. Tijd om in te grijpen en een behandeling uit te laten voeren. Ze kreeg injecties in haar tongetje, om de letsels te helen. Na een week zien we Emma, zoals we haar nog nooit gezien hebben. Een heldere tevreden blik en een proper snoetje....
Geen garanties natuurlijk, calici kan regelmatig de kop opsteken en we hebben al een aantal van deze patiëntjes. Maar wat is het fijn om haar zo te zien. Daar kunnen we echt van genieten....op afstand weliswaar, want Emma vindt ons nog steeds niet zo leuk als wij haar vinden πŸ˜‰...maar dat is prima. Als zij zich maar goed voelt, dat is alles wat telt ❀️


01-05-2020
Welkom Ferdy!

Ferdy werd al een tijdje gevoerd door een ouder echtpaar. In het verleden voerden ze altijd zwerfkatjes, maar wilden deze verantwoordelijkheid nu niet meer. Ferdy werd reeds gecastreerd door een zwerfkattenproject, gezien de knip in zijn oor. Diverse opvangen werden gecontacteerd, daar wilden ze hem niet aannemen. Een opvang beweerde zelfs dat ze daar de politie voor moesten bellen? Geen idee wat de politie zou moeten betekenen in het opnemen van een zwerfkat, maar goed...ze namen hem sowieso niet aan. Natuurlijk maakten wij wel een plekje vrij voor deze eenzame ziel.

En Ferdy? Hij vindt het prachtig, lekkere hapjes, knuffelen, purren en sabbelen in zijn mandje. Hij lijkt intens tevreden te zijn in zijn nieuwe onderkomen. Het is een mooie, stevige kater. Het zal vast niet moeilijk worden om een geschikt huisje voor deze lieverd te vinden, maar....eerst nog even een bezoekje aan onze dierenarts, voor check-up, vaccinatie en chip, zodat hij niet meer als zwerver te boek staat.
Welkom lieverd, geniet nu maar van het huiselijk leven bij ons ♥ 
Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg