Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

30-06-2020
Tobys superkat cape!

Bij een ambassadeursfunctie hoort normaal gesproken ook de superkat cape. Hmmm, dat gaat hem bij Toby niet worden, daar gaat niemand zich aan wagen ;-)
Bovendien doen we dat alleen als een katje het echt nodig heeft, vanwege kou door ondergewicht of ziek zijn... Toby heeft het niet koud en voelt zich weer kiplekker. Om nu toch iets speciaals voor hem te doen, bestelden we dit mooie dekentje, met zijn naam erin gegraveerd. Zo hebben we toch een gepersonaliseerd item voor onze schattige Villa ambassadeur ♥


30-06-2020
Welkom Keetje!

Welkom Keetje!

We kregen een melding van een camping, die door de coronamaatregelen, een aantal maanden gesloten was geweest.
De camping ging open en daar liep ze dan, een stuk bot stak uit haar pootje. Blijkbaar liep ze al weken zo rond....hoe afschuwelijk is dat...
Er werd een vangkooi voor haar uitgezet en gelukkig zat ze hier vrij snel in. Onze veldwerker ging meteen door naar onze dierenarts, want het zag er vreselijk uit. Haar pootje was helaas niet meer te redden, het werd een hoge amputatie. Ze ging tijdelijk naar een gastgezin om aan te sterken en afgelopen vrijdag mocht ze naar de Villa verhuizen. Nu moet ze vooral veel gaan lopen, om spiertjes te kweken. Ze is nog enorm bang en onder de indruk, maar ze heeft ook een vreselijke tijd achter de rug.
Kalm maar, liefje....met tijd komt alles goed ♥


28-06-2020
Welkom terug Jefke!

Welkom terug Jefke!

Jefke kwam vorig jaar bij ons binnen en werd na enige maanden geplaatst.
In de Villa was hij nogal timide, maar het leven in een huis met soortgenootjes deed hem opbloeien tot een zelfverzekerde kater. Iets te zelfverzekerd volgens de adoptant. Hij had daar een beste vriend Bill, over hem later meer. Beiden kwamen in ieder geval bij ons terug in opvang. Met Jefke gaat het prima hier tussen de andere katten. Hij maakt vrienden en voelt zich thuis. De liefde tussen Jefke en Bill is er niet meer, dat was slechts een plaatsgebonden iets. Voor Jefke kunnen we spoedig op zoek naar een nieuw thuis. Niets houdt hem tegen om ergens anders wel zijn "voor altijd" plekje te krijgen. Moet zeker lukken met zo'n knap koppie, toch?


25-06-2020
Toby blijft voorgoed bij ons!

De aanleiding is minder leuk, Toby heeft nierfalen in een verder stadium. Behoorlijk schrikken en slikken voor ons, er gebeurt weer zo ontzettend veel in een korte tijd....

Hij krijgt nu zijn medicijntjes en nierdieetvoeding, daar is allemaal voor gezorgd. Heel even hebben we overwogen om een gastgezin voor hem te zoeken, maar dat hebben we zo weer van de tafel geveegd. Toby kwam terug van de dierenarts en hij was zo uitzinnig blij, hij maakte een rondje door de Villa, er werden kopjes uitgedeeld. Kortom vreugde in de Villa.
Het leven van Toby is de Villa, al zijn vriendjes, de buitenrennen en ja, zelfs wij zijn inmiddels een gedoogde factor in zijn leven.
Na het overlijden van twee van onze ambassadeurs, hebben we bewust besloten om alles te laten gaan zoals het komt. En nu is dat moment gekomen...
Toby, onze ambassadeur, geen ambassadeur van de mensen, maar wel van alle Villa katjes. We hopen dat hem nog een aantal mooie maanden gegund zijn, temidden van al zijn vrienden en favoriete place to be.
Nogmaals welkom lieve schat, maar ditmaal voorgoed ♥ 


24-06-2020
Heet weer!

Dit betekent niet alleen extra bescherming voor jou, maar we mogen onze viervoeters zeker niet vergeten!

Denk aan een goede verkoeling voor je lieve dier. Deze verkoeling kan o.a door hen met de pootjes in koud water te zetten of met een koud washandje de buik en de pootjes verfrissen ( bij honden zal dit makkelijker gaan dan bij katten).
Druppelende natte handdoeken buiten ophangen of koelmatten op de grond.
Maak je niet te snel ongerust wanneer jouw kat plots minder begint te eten. Dit is normaal met dit weer. Zorg er ook voor, dat natte voeding niet de hele dag blijft staan. Het wordt snel slecht en de vliegen komen erop af.
Geef hen extra water, doe er ijsblokjes in, en zet indien jouw kat buiten komt, ook een bak water buiten neer met een parasol erboven.
Zorg voor genoeg verkoeling in huis en doe evt. de gordijnen dicht.
Geef ze toegang tot ruimtes waar je een koele tegelvloer hebt.
Kam je kat wat vaker (evt. met natte borstel), ze verharen sneller met dit weer en de kat likt dit op en dan heb je het haarbal probleem weer.
Het is belangrijk om katten (en honden), zo min mogelijk te vervoeren in warme auto´s. Indien je naar de dierenarts moet, ga dan of ´s morgens vroeg, of zo laat mogelijk. Indien het geen spoed is, stel je dierenartsenbezoekje eventueel even uit.
Witte katten hebben zeer gevoelige oortjes. Deze oortjes zullen verbranden ( met alle gevolgen van dien) en dienen dus beschermd te worden met zonnebrandcreme. Maar vooral belangrijk: Stel hen zo min mogelijk bloot aan zonnestralen!
Oudere dieren en dieren met minder weerstand extra in de gaten houden! Ook wij zien dat zij het extra moeilijk hebben.

Tot slot: Wees extra alert op alle dieren die je ziet: in weides ( er moet schaduw zijn), in hokken, in auto´s etc. Waarschuw de eigenaar/dierenbescherming/dierenarts, wanneer u hen in moeilijkheden ziet.


24-06-2020
Welkom Moira!

Eergisteren kregen we opnieuw een noodoproep van de politie. Ditmaal de politie Lanaken.
Men had een oproep gekregen van een nestje kittens, waarvan 1 kitten gewond zou zijn. Zij sleepte met haar achterpoten...
We waren op dat moment bezig met een vangactie elders, maar deze spoedmelding ging voor, dus we vertrokken richting Lanaken...
Het arme diertje lag verstopt achter een bloembak en haar angstige snoetje sprak boekdelen. Lief meisje.
Het zag er helemaal niet goed uit, dus Moira werd in een reismand gezet en we vertrokken meteen naar onze dierenarts. Maar het geluk zat haar niet mee, het was heel heel erg mis. Volgens onze dierenarts moet er letterlijk een auto over haar zijn gereden.
Er werden foto's gemaakt en de schrik sloeg ons om het hart. Ze had een dwarslaesie.
Haar wervels waren verbrijzeld, haar bekken gebroken en ze was volledig verlamd aan de achterzijde.
Wij snappen dat dit wisselende meningen teweegbrengt. Meningen van inslapen tot laten leven. We willen het toch heel graag respectvol houden, als het kan, als het mag...
Wij hebben gekozen voor laten leven. Inslapen is een makkelijke oplossing die nog voor het grijpen ligt, maar Moira krijgt het voordeel van de twijfel.
We zijn al heel wat gewend. We kunnen blaasjes leegmaken, we kunnen ontlasting stimuleren. We zijn het gewend, we hebben de ervaring en dit is een heel jong diertje.
Natuurlijk zal het voor Moira de eerste twee weken niet makkelijk zijn. Alle wonden zijn nog vers, ze zal haar nodige rust moeten hebben. Ze krijgt goede pijnstillers, zorg en liefde.
Wij geloven in haar, wij zullen haar koesteren en verzorgen. Elke dag is een nieuwe dag.
Moira is nog wat bang voor mensenhanden, maar ze accepteert onze hulp.
Ook zij verdient de kans op leven, net zoals katjes zoals Boshar waar iedereen bij wegsmolt. Zijn rug was gebroken, maar hij had lol voor tien! Bij een verlamming voelen ze gelukkig niets.
Oke Moira, we geloven in jou, wat men ook zegt, jij bent ons meisje ♥ 


24-06-2020
Spoedmelding Neerpelt

Gistermiddag kregen we deze melding via de meldkamer van de politie.
Aan een doodlopende straat nabij een boerderij, lag een gewonde kat.
Een voorbijganger zag dit arme dier en maakte zich zorgen. Het katje was er slecht aan toe. Mager, slechte vacht. Toen ze het gewonde dier wilde benaderen, blies ze wel en probeerde weg te komen. Echter...na een paar wankelende stappen zakte ze weer door haar pootjes.
De politie werd gebeld. Vervolgens werden wij door hen gebeld.
Het klonk zeer ernstig en ook al was het niet naast de deur, we sprongen in onze auto om zo snel mogelijk tot daar te komen.
De lieve meldster is al die tijd bij het katje gebleven totdat wij er waren. Zo attent...
Gelukkig konden we het dier snel pakken. Ze deed nog moeite om te staan, maar het lukte niet. Ze was uitgedroogd, maar nog wel alert.
In onze opvang hebben we de eerste zorg toegediend en in een mum van tijd schrokte ze al het eten op. Na wat onderzoek leek het ons duidelijk dat er iets gebroken moest zijn en voorzichtig maakte we haar snoetje wat schoon en konden we de ergste klitten op haar rugje wegscheren. Ja, ook haar vacht was verschrikkelijk...
Ze kreeg iets tegen de pijn en vanmorgen konden we meteen bij onze dierenarts terecht.
Hoogstwaarschijnlijk een breuk en misschien wel twee, dus we moesten onze lieve schat achterlaten. Hopelijk hebben we snel nieuws en kunnen we haar later gaan vertroetelen ♥


24-06-2020
Falkor ♥

In januari kwam deze jongen uit Bredene bij ons binnen. Entropion aan zijn oogjes, hartruis en zwaar depressief. Hij werd geopereerd aan zijn oogjes en voor zijn hartruisje had hij verder gelukkig geen medicatie nodig. Onze jongen bleef in de Villa roerloos zitten, dag in dag uit...Hij had geen oog voor zijn omgeving. Hij at zijn bakje voer op de plek en zijn blik stond op oneindig. Ondanks alles wat we probeerden, zagen we geen verbetering. Tijd voor plan B dus, naar een gastgezin...
Hij heeft even zijn tijd genomen en wordt goed ondersteund met Bach Bloesems en supplementen, maar Falkor is een ander katje geworden!
Hij loopt rond, heeft oog voor zijn omgeving, wast zichzelf, drinkt water aan het fonteintje en raakt zelfs geïrriteerd als zijn opvangmama te dicht in de buurt komt. Maar dat deert zijn opvangmama niet. Hij mag gewoon zichzelf zijn, ze is niet bang voor hem.
Wat een enorme verbetering. Zijn oogjes staan helder en kijken je aan.
Zo trots op jou, lieve Falkor (en op je opvangmama natuurlijk)
De wereld is zo slecht nog niet, je zal zien dat het stapje voor stapje steeds wat mooier gaat worden ♥ 


17-06-2020
Bede...

We kregen een melding van een katje met piepjonge kittens, ze waren slechts een paar dagen oud. Mamapoes was een goed verzorgd katje, maar zelf nog zoooo jong...ze keek niet naar de kittens om.
De kittens waren onderkoeld en in shock, ze stierven bijna meteen na binnenkomst. Bede bleek een baasje te hebben, namelijk de melder.
Hij wist zich geen raad en hoopte hulp van ons te krijgen. Bede moest nog gesteriliseerd worden, toen ze opeens beviel van drie kittens. Het baasje dacht dat ze nog te jong was om geholpen te worden, vandaar dat hij dit nog niet had laten doen. Bede was echter ook veel te jong om mama te zijn, met alle gevolgen van dien. Nu verblijft ze even bij ons, gesteriliseerd en wel, uiteraard. Even bekomen van het avontuur en dan mag ze terug naar huis. Het baasje betaalt uiteraard alle kosten. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, castratie en sterilisatie...ben op tijd. Denk niet dat ze te jong zijn. Dit had Bede bespaard kunnen blijven. Gelukkig maakt ze het goed...het had heel anders kunnen aflopen...


14-06-2020
Niet alles is wat het lijkt...

We kregen een melding van een onderkomen katje en noemden haar Hannah. Een prachtig, maar stokoud katje. Bij de dierenarts bleek dat ze uitgedroogd was, met een vermoeden van nierfalen. Ze lag twee dagen aan het infuus om haar niertjes te spoelen en haar vocht op peil te brengen. Haar bloeduitslag was niet goed, nierfalen in een verder stadium. Na enkele dagen meldde zich iemand, die claimde haar baasje te zijn, maar Hannah was niet gechipt, dus we vroegen om de nodige bewijsmaterialen. Het bleek dat Hannah al 20 jaar was....poeh, dat is een hele hoge leeftijd...

Hannah liep iedere dag nog een rondje door de wijk en buurtbewoners dachten dat het om een zwaar verwaarloosd katje ging. Er waren inderdaad dingen niet in orde, haar vachtje was vervilt en ze was uitgedroogd, maar iedereen die wel eens een heel oud katje gehad heeft, weet hoe snel zoiets kan gaan, zeker bij nierfalen. Haar vachtje had beter onderhouden moeten worden, dat is een feit. Het baasje kon in ieder geval aantonen dat Hannah afgelopen jaar nog een bloedonderzoek gehad heeft en dat hier niets bijzonders uitgekomen was. We hebben persoonlijk contact opgenomen met het baasje, die tevens al onze gemaakte onkosten voldaan heeft. Het ging niet heel goed met Hannah, ze heeft niet zo lang meer. We besloten dat ze terug naar huis mocht, naar de plek waar ze al 20 jaar met haar baasjes woonde. Met een goede opvolging van het baasje, haar eigen dierenarts en gemaakte afspraken met ons, heeft Hannah hopelijk nog een fijne tijd in haar eigen huisje. Ook dat is helpen, zij het op een andere manier. Niet alles wat je ziet is wat het lijkt, dat geldt zowel voor het baasje, als voor buitenstaanders. Een oud katje is vaak niet gewoon oud, zeker zulke katjes hebben extra medische zorg nodig. Daar is het baasje zich nu ook wel heel erg van bewust.
Geniet nog maar even, lieve Hannah ♥


11-06-2020
Bertje na operatie...

De operatie van Bertje is gelukt, dat wil zeggen er mag absoluut niets mis gaan nu....anders is het waarschijnlijk onmogelijk om hem nog te helpen. Zijn huid was aangetast en de operatie was zeer moeilijk. Nu moet hij de vervelende kap op en een tijdje benchrust, om de wond goed te verzorgen. Steeds schone onderleggertjes, de huid schoonmaken en poederen met speciale desinfectiepoeder om de wond te drogen.
Een uiterst nauwkeurig werkje, want hij lekt natuurlijk urine. Hij is met onze verzorgster mee naar huis gegaan en daar wordt alles nauwlettend opgevolgd. Een hele klus, maar alles voor ons Bertje....we willen hem niet verliezen. Het went nooit, als er iets met onze katjes is, breekt ons hart...keer op keer.
Maar liefde overwint alle verdrietige dingen.
Bertje, je bent onze lieve kanjer ❤️


11-06-2020
Welkom Benthe!

We kregen een melding uit Vilvoorde. Benthe werd gevoerd door de melders, maar bleek fiv positief te testen met de snaptest. De melders wilden haar niet meer vrij buiten laten lopen, maar ze wilden haar ook niet bij hun eigen katten zetten, dus hadden ze Benthe in een bench gezet. Geen goed plan vond Benthe, want ze werd letterlijk gek in de bench. Er werd contact met ons opgenomen, maar de Western Blot test werd al aangevraagd door de melders. We wachten, zoals altijd, gewoon rustig op de uitslag....

Benthe is zeer onder de indruk en uiteraard wat angstig, maar wel aaibaar. Ze mag nu bekomen en wat de uitslag ook is, er gebeuren geen akelige dingen met haar. Welkom lieve, timide Benthe


08-06-2020
Elise is niet meer...

Sommige dingen zijn niet te bevechten en dan moeten we allemaal berusten in het lot.
Je had veel te lang en veel te ziek buiten gelegen. Onze hulp kwam te laat....je zag enorm af en dat is nooit wat we willen. Meisje toch, wat ben je moedig geweest. Zoveel bewondering voor jouw vechtlust...slaap zacht liefje ❤️


08-06-2020
Delina, vanuit haar gouden mandje ♥

Delina werd een half jaar geleden officieel geplaatst. Ze verhuisde naar de verzorgster van Villa Vagebond, omwille van haar gezondheid. Ze bleek een grote liefde voor Chibia, de hond des huizes, te hebben, dus mocht ze voor altijd blijven <3

"Met Delina gaat het heel goed.
Ik heb dat de vorige keer misschien al gemeld, maar ze heeft een voedselallergie, waardoor ze haar haren uittrok. Ondertussen krijgt ze speciale brokjes en daar doet ze het heel goed op. Haar vacht glanst en is mooi bijgegroeid.
Haar beste vriend is nog steeds Chibia, onze hond. Ons tolereert ze, bijna letterlijk als bedienend personeel. Als we eten aan het maken zijn, staat ze langs de hond te wachten tot er misschien iets lekkers valt. Dat krijgt ze dan wel, af en toe een lekkernij. Kan ze ook echt van genieten. Ik mag haar af en toe aaien, maar niet te lang, en niet te vaak. Maar voor ons is het best. We zien haar genieten van de hond en dat is voor ons genoeg. Nu met het mooie weer staat de verandadeur open, met hordeuren, en daar ligt ze vaak voor te slapen"

Prachtig als onze katjes hun plekje zo spontaan vinden ♥
Goed gedaan Delina 😉


07-06-2020
SnoezelWoezel ♥

Ondanks dat Woezel geen officiële ambassadeur van de Villa is, neemt hij deze taak toch behoorlijk serieus. Denk aan volop aandacht voor de verzorgers (jawel, ze hebben dat echt nodig), kijken of de medicatie en de schoonmaak goed gedaan wordt, het testen van speelgoed, want dat moet ook aan alle veiligheidseisen voldoen en.... natuurlijk altijd oog voor zijn bondgenootjes. Het is fijn om zo'n voortvarend karaktertje in de groep te hebben. Kom maar allemaal bij onze SnoezelWoezel ♥


07-06-2020
Kleine update over Elise ♥

Gisteravond laat is ze opgenomen bij onze dierenarts. Haar temperatuur daalde en ze werd apatisch... Dat is nooit een goed teken.
Waarschijnlijk is een verwaarloosde oorontsteking, overgegaan in hersenvliesontsteking. Zeer gevaarlijk...haar leven hangt aan een zijden draadje. Er wordt nu alles voor haar gedaan...
Ze kan nu alle kaarsjes en positieve gedachten gebruiken.
Vechten lief meisje, wij denken met heel ons hart aan jou ♥


07-06-2020
Welkom Elise ♥

Onze gsm drager kreeg een vreselijke spoedmelding, de zoveelste van de afgelopen dagen. Ditmaal ging het om een katje die al 7 of 8 jaar door mensen gevoerd werd.
Op een dag kon ze niet meer lopen en lag aan de achterdeur. Ze kreeg haar eten, maar de mensen wilden niet met haar naar een dierenarts. Ze lag in haar eigen urine en ontlasting. Ze kon liggend eten, maar meer kon ze gewoonweg niet. Een medewerkster van de thuiszorg liep zich bij het katje uit. Ze heeft twee maanden hulpbehoevend aan de deur gelegen....dat is toch niet voor te stellen...
We denken vaak dat we alles al gezien en meegemaakt hebben, maar het kan blijkbaar altijd nog erger. We zijn er helemaal niet goed van. We gingen haar met spoed ophalen en ze kreeg eerste hulp bij een dierenarts, maar nu moeten we even zelf verder gaan. Ze ligt onder de warmtelamp, krijgt medicijnen. Waarschijnlijk is er in haar koppetje iets mis gegaan, iets neurologisch. Nu opwarmen, eten, drinken en medicatie. We gaan haar even opfrissen, zodat ze zich weer wat prettiger voelt en maandag gaat ze meteen naar onze eigen dierenarts om te zien wat er precies scheelt. Wat een sterk diertje, na zo'n lange tijd ontbering, is ze er gewoon nog...
Ze verdient gewoonweg alles! We gaan keihard voor haar knokken.
Lieve Elise, je bent zo welkom bij ons ❤️

Alle spoedkatjes hakken er financieel weer enorm in. Mogen we jullie nog eens om hulp vragen, zodat we alles voor Elise kunnen doen?
Dank je wel alvast namens ons dappere meisje ❤️ 🙏

https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html…


Of
Villa Vagebond
IBAN: BE57 0016 9018 9735 (Belgie)


06-06-2020
Onze bijzondere Bertje ♥

Onze bijzondere Bertje..

Wie kent hem inmiddels niet, Bertje onze bon vivant, knuffelbeer en stoere macho, maar ook Bertje met de verlamde staart en blaasprobleem...
Die blaas heeft hem al heel wat sores gegeven. Hij werd zelfs een aantal dagen opgenomen op de Faculteit diergeneeskunde in Luik, vanwege zijn blaas. Daarna was alles een tijdje goed, totdat zijn blaas weer ging verharden. Spoelingen, medicatie, bloedonderzoek om te kijken of zijn niertjes niet aangetast waren van de opgehoopte urine. Alles wordt uit de kast getrokken voor Bertje. Zijn onderste was een beetje wond, waarschijnlijk van overmatig likken. Een resem zalfjes en poedertjes volgden, maar zonder gedegen resultaat. Afgelopen vrijdag gingen we terug met hem naar onze dierenarts. Er blijkt wat afgestorven weefsel in het voorste gedeelte van de plasbuis te zitten.
Nogal een complexe en gevoelige zone, zeg maar.... Wat nu weer te doen? Omdat er niets anders opzit, krijgt Bertje morgen (jawel, onze dierenarts gaat hem op zijn vrije dag opereren) een penisamputatie.
Er is geen andere manier om het weefsel te verwijderen, omdat het binnenin niet steriel kan helen, zeker niet als er urine langs blijft lopen.
Bertje, Bertje, wat hebben we een zorgen om jou....maar weet je, jij bent zo vrolijk en levenslustig, dus dan doen we dat gewoon. Wij zullen er altijd voor jou zijn en denken aan jou...in goede en minder goede tijden, dat mag je nooit vergeten, lieve jongen ♥
Duimen jullie mee voor Bertje 🍀


06-06-2020
welkom Indy!

Welkom Indy!

Indy zwierf al maanden rond bij de meldster.
Ze gaf hem al die tijd eten, maar Indy vertrouwde de mens niet zo helemaal...De laatste tijd kwam hier verandering in, de meldster mocht hem eindelijk eens aaien, de eerste stap was gezet.
Ze contacteerde het asiel in haar regio, maar die wilden hem niet opnemen. Dat asiel geeft de voorkeur aan jonge, gezonde en aaibare katten. Alle overige variaties kosten tijd en geld. Dat blijkt toch op veel plaatsen een dealbreaker te zijn. Wij maken dat onderscheid niet, enkel als het om een gezonde, zeer schuwe kat gaat, die voelen zich vaak beter op hun vertrouwde plekje. Uiteraard vergewissen we ons er dan wel van dat ze veilig zitten en verzorging krijgen. Maar dat even terzijde....
Gezien het feit dat Indy een witje is, is er een kans dat hij doof is. Hoeft niet zo te zijn, maar we houden er wel rekening mee. Daar komen we vanzelf achter. Indy houdt alles nog even mysterieus, hij laat zich niet onder de staart kijken. We weten dus ook nog niet of het een hij of zij is. Maar ook hier komen we snel genoeg achter ;-)
Voor nu, welkom Indy! Hij/zij, bang/niet bang, doof/niet doof, voor ons ben je gewoon een katje met alle recht op verzorging en liefde, zo zou dat gewoon overal moeten zijn ♥


06-06-2020
Onze knappe Levi ♥

Onze knappe Levi

Enkele weken geleden was Levi op een ochtend helemaal niet goed.
Onze angstige teddybeer laat zich niet verzorgen, dus alertheid is, nog meer dan gewoonlijk, noodzakelijk. Daar gingen we dus maar weer naar onze dierenarts...Hij had 40 graden koorts en dikke snottebellen aan zijn neusje. Die snottebellen zijn bij hem niet abnormaal, dit speelt geregeld op bij hem. Heel vervelend en hinderlijk voor hem, dat wel...
Er werd bloed afgenomen en zijn neusje en holtes werden eens grondig gespoeld. Gelukkig was zijn bloeduitslag helemaal goed, dat was al een pak van ons hart. Hopelijk blijft zijn neusje nu voor een langere tijd open en schoon. We willen even laten zien hoe mooi zijn snoetje nu is, hij is er helemaal van opgefleurd. Knappe bink ♥


01-06-2020
Welkom Casper!

We kregen een melding, er zou een kat al meer dan een jaar door de buurt zwerven. Het zou om een bange, volwassen kat gaan, zoals er daar blijkbaar meerdere rondlopen. Maar Casper had wat medische issues, veel last van zijn oren, korstjes en wondjes op zijn huid en kale plekken.

We besloten hem te vangen en binnen te halen.
Met dat bange valt het reuze mee, hij laat zich goed benaderen, alhoewel we denken dat hij oftewel blind is of zeer slechtziend. Als dat zo is, dan is het buitenleven voor Casper natuurlijk veel te gevaarlijk.
Morgen gaat hij naar onze dierenarts, dan weten we wat er precies scheelt met dit lieve snoetje.
Welkom mooie Casper ♥


01-06-2020
Bedankt Petfood!

Via het bedrijf Wellness Petfood mochten we een hele mooie donatie in ontvangst nemen. Een hele bestelauto vol met kuipjes Wellness Core natvoeding. Onze collega en haar man vertrokken vrijdag in alle vroegte helemaal naar Gent, om de donatie op te halen, waarvoor dank! Het was de rit in ieder geval dubbel en dwars waard. Onze Vagebondjes zijn verzot op deze lekkere hapjes...dat wordt weer flink smullen geblazen :-)
Een enorme dankjewel voor de prachtige donatie ♥ 🐾🐾


01-06-2020
Tromgeroffel....

Fons is GEZOND verklaard!!

Jawel, jazeker, echt wel.
Hij is op controle geweest bij onze dierenarts en zijn oren zijn nu perfect, zijn diepe wond is genezen. Hij is aids-positief getest met de snaptest, we wachten nog op de uitslag van de bevestigingstest, maar de toekomst begint hem toe te juichen!
Hij is er nog niet, hij moet nog een beetje uit zijn schulp kruipen, vertrouwen krijgen in zichzelf en ons, maar we zijn op weg. Fons is onze lieve schat, onze grote vriend.
Het komt helemaal goed hè lieve jongen, wij klaren dat klusje samen wel ♥


01-06-2020
Hoog bezoek voor onze Lina ♥

Onze knappe Lina krijgt komende week weer hoog bezoek. Een tijd geleden kwam er een kandidaat adoptante voorbij. Ze kwam enkele malen op bezoek, Helemaal vanuit ver in Nederland, om te oefenen met het blaasje van Lina. Echter vanwege de Corona maatregelen, was het nagenoeg onmogelijk om op een veilige manier te werken. We besloten het een tijdje uit te stellen. Nu de grenzen weer open zijn en we voldoende zijn uitgerust om de maatregelen in acht te kunnen nemen, gaan we weer een poging wagen :-)
Ons Lientje heeft een moeilijk blaasje, ze noemen het ook wel een zwevende blaas, dat vergt tijd en veel geduld. Er zullen dus waarschijnlijk nog wat bezoekjes in het verschiet liggen, alvorens Lina kan verhuizen.
We gaan ervoor, maar dit moet goed zijn...als de blaas niet goed leeggemaakt kan worden, is dit gevaarlijk voor Lina. Dat willen we uiteraard voorkomen. Het vergt commitment, maar dat vindt mevrouw alvast niet erg.
En Lientje? Die is verzot op haar, dus we gaan keihard duimen dat het allemaal gaat lukken. Duimen jullie mee 🍀
Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg