Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

30-07-2020
Welkom Chailo!

Een tien dagen geleden stond er in de ochtend een meneer aan onze deur. Hij had een aangereden kitten bij zich. Het katje lag langs een drukke steenweg. Omdat in België die dag een feestdag was, kon hij niet zomaar naar een willekeurige dierenarts rijden. Hij kende ons, dus besloot een poging te wagen. We namen het katertje van hem over en installeerden hem in een bench. Hij liet zijn pootje hangen, dus benchrust was sowieso het meest aangewezen. Inmiddels is ons spruitje natuurlijk nagekeken door de dierenarts en er blijkt niets gebroken te zijn, maar hij heeft geen gevoel in zijn pootje. De zwelling zal moeten afnemen om te zien of we het pootje nog kunnen redden. We vangen in de Villa normaal nooit kittens op, maar als kameraadje voor Moira, maakten we een uitzondering.
Chaillo is zeer tevreden, spinmotortje aan...knuffelen en spelen maar.
Welkom, lieve jongen ♥


30-07-2020
Woezel en Fons geplaatst!

Groot nieuws, want onze jongens mochten vandaag samen verhuizen naar hun gouden mandje. Een geweldig iets, gezien ze beiden een enorm zwaar verleden kennen en ook nog eens fiv positief zijn.

Woezel kwam als spoedmelding bij ons binnen met een grote tumor boven zijn oog, enorm rotte tandjes en een kapotte staart. Ook bleek hij een gaatje in zijn gehemelte te hebben, waar hij tot twee maal toe aan geopereerd is. Hij verbleef een tijdje in Buddykat, om goed aan te sterken, daarna mocht hij naar de Villa komen. Hij ontpopte zich als een allemansvriend. Ieder nieuw Vagebondje kreeg een warm onthaal van Woezel. Zo ook Fons...
Het verhaal van zijn zwerversbestaan en mishandeling ging in België en Nederland rond. Fons werd een beroemdheid. Wonder boven wonder scheelde er medisch niet zo veel aan hem. Bij Fons moesten we met name werken aan vertrouwen in de mens. We mogen wel stellen dat we heel tevreden mogen zijn hoe ver ze beiden gekomen zijn.
De adoptanten zijn geen onbekenden van ons, een paar jaar geleden adopteerden ze Abby en Farah, ook twee bijzondere katjes, die nog steeds heel gelukkig bij hen zijn. Er was meteen een klik met Woezel en Fons, dus dat was al geweldig, maar ze hadden ook nog een verrassing voor ons. Ze zamelden maar liefst 400 euro aan donaties in voor Villa Vagebond. Onze dag kan niet meer stuk. Zo'n prachtige plaatsing en centjes voor de andere Vagebondjes.
Dank jullie wel lieve Ben en Marjon!
Lieve Woezel en Fons, geniet van jullie nieuwe leven, waar er enkel liefde en nooit meer ontbering zal zijn.

Dikke x van ons allemaal ♥

Ps,We zullen vast nog veel van ze horen, want Woezel en Fons krijgen binnenkort een eigen fanpagina 


28-07-2020
Fancy Fons T-Shirt

Fancy Fons shirt 😉

Fons gaat viraal in onze webwinkel. Na de onderzetters, kun je nu ook met Fons op je shirt pronken. Voor de echte Fonziefans, maar ook gewoon om een statement te maken.
"Never give up", hij vocht en overwon, en hij raakte het hart van ontelbaar veel mensen...
Fonzie rules ❤️

https://www.zwerfkat.com/winkel_product.php?product=351

Verkrijgbaar in M, L, XL en XXL


27-07-2020
Welkom Borre!

Twaalf dagen geleden kregen we een spoedmelding van de noodcentrale van de politie. Het ging om een heel ziek diertje. Hij tolde in het rond...
Hij werd meteen opgenomen bij onze dierenarts, waar hij anti-shock en een infuus kreeg. Ook gaf bloedonderzoek nierfalen aan, waarschijnlijk acuut of toxisch nierfalen. Borre bleef een week bij onze dierenarts aan het infuus hangen. Hij liet zich absoluut niet verzorgen en wilde onder geen beding eten.
In een laatste poging om hem te redden, mocht hij zaterdag naar de Villa komen. Zijn nierwaarden hadden zich volledig hersteld, dat is al een grote plus! Hij maakte wel nog koorts, dus krijgt hij nu een cocktail van koortsremmer en antibiotica. Verder krijgt hij meerdere malen per dag een papje dwangvoer met Bachbloesems en een supplementje, voor zijn geestelijk welbevinden. Zijn hapjes gaan er alvast goed in. Ook krijgt hij de nodige dosis vocht onderhuids, om zijn niertjes goed te spoelen en zo zorgen we dat hij zeker niet gaat uitdrogen. Het is weer een hele onderneming, maar Borre laat zich door onze verzorgster redelijk gewillig behandelen. Hij zal voelen dat we het beste met hem voor hebben. Hij is er nog lang niet, maar hij komt dan ook wel van heel ver....
Zolang er leven is, is er hoop en Borre laat ons voelen dat er zeker hoop is. Zet 'm op lieverd, we willen jou over een tijdje vrolijk zien rondstruinen in de Villa ♥


27-07-2020
Mondkapje dragen?

 Er zijn vele manieren, maar er is slechts 1 juiste manier...dit katje laat het je wel even zien :-)
Om niet meer te vergeten


23-07-2020
Hoog bezoek voor Fons!

Gisteren kregen we bijzonder bezoek. De mama, het broertje en oma van Shannon. Shannon had een wens voor ze stierf, ze wilde tijdens haar uitvaart geld inzamelen voor onze Fonsje. Ondanks dat ze zelf heel erg ziek was, raakte het verhaal van Fons haar enorm. Aan haar wens werd gehoor gegeven en mensen doneerden tijdens haar uitvaart voor Fons. Gisteren was de dag dat haar naaste familie het prachtige bedrag van 615 euro kwam overhandigen.
We gingen bij Fons zitten en dronken koffie, ondanks dat het een emotioneel bezoekje was, was de sfeer toch ontspannen. Fons liet zich aaien en ze mochten hem uiteraard zijn liquid snackje geven. Daarna plofte hij verzadigd in zijn stoel om een dutje te doen. Echter, Woezel zag kansen om uitbundig te knuffelen en deed dit dan ook vol overgave met Leano, het broertje van Shannon. Het was een mooie middag, voor de nabestaanden om dit te doen, voor ons om hier deel van uit te mogen maken.

Heel veel dank aan Shannon Rijsdijk 🌟
Mama, Leano en oma
Judith bloemenstyl Nuth
Mede mogelijk gemaakt door van Hout uitvaartcentrum

We wensen de familie heel veel sterkte met het verlies van deze prachtige jongedame. Rust zacht lieve Shannon ❤️


20-07-2020
Lazy Sunday...

Onze Fonsje had een echte lazy sunday gisteren. Hij was niet van plan om op te staan, zodat zijn bedje verschoond kon worden.
Oké dan Fonske, even toedekken en een slaapknuffeltje dan maar?

20-07-2020
Charlotte is weer thuis!

Lieve mensen, de eigenaren van oma Charlotte hebben zich gemeld ♥

Geheel onverwachts, maar absoluut hartverwarmend! Charlotte heet eigenlijk Tasha en is maar liefst... 21 jaar oud!!
Tasha komt normaal niet buiten, maar was ineens naar buiten geglipt. Niet zo handig lief omaatje, aan die drukke Rijksweg nog wel, poehhh.
De baasjes waren in rep en roer (en ook bang vanwege haar kwalen en leeftijd dat ze misschien ingeslapen zou zijn in een asiel) en uiteindelijk vonden ze haar op ons Facebook. Wauww.
Maar ondertussen hadden we Tasha al laten opereren, waren er foto's gemaakt van haar rug en ledematen en hadden we haar laten chippen. Tasha had oude breuken en heeft spondylose ontwikkeld.
Tasha was al onder behandeling bij een andere dierenarts en wilde even wachten met de andere operatie, maar die hebben wij nu dus laten doen ;-)
De baasjes waren intens blij en hebben alle onkosten betaald!
En Tasha? Die is zeer content dat ze thuis weer op haar oude vertrouwde plekje kan soezen, is dat geen goed nieuws ♥♥
Het ga je goed lief omaatje!!


20-07-2020
Caspers oogcorrectie...

Casper heeft een bezoekje aan de plastisch chirurg gebracht. Zijn overhangende oogleden werden toch een belemmering. Het ziet er nu nog wat gehavend uit, maar daar krijg je dan ook een strak snoetje voor terug 😉
Maar nu even zonder gekheid...Casper had entropion, een enorm pijnlijke aandoening, de oogleden krullen dan naar binnen. Dat is iets wat echt noodzakelijk verholpen moest worden. Het heelt mooi, hij laat zijn oogjes gewillig zalven, dus over een weekje is onze jongen weer tip top in orde. Onze lieve bink doet dat heel goed ❤️


20-07-2020
Welkom Wirre!

Begin juli overleed het baasje van Wirre. Wirre bleef alleen achter in huis en kreeg van een van de dochters elke dag eten en drinken. Maar alleen in het huis, zonder gezelschap, is natuurlijk heel erg triest.
Ook al staat ze te boek als zijnde geen knuffelkat, maar eerder wat schuchter, alleen is ook maar alleen. Niet fijn....
Ze probeerden via andere wegen een nieuw thuis voor haar te vinden, maar helaas zonder succes. Wirre was uiteraard welkom bij ons. We konden het niet over ons hart verkrijgen om haar nog langer in eenzaamheid te laten zitten. Deze prachtige madame is rond de tien lentes jong en nog erg onder de indruk. Het is dan ook weer een heel verdrietig avontuur...
Maar lieve Wirre, je bent nu bij ons en we hopen dat je je als Vagebondje als een vis in het water gaat voelen.
Neem je tijd ♥

 


20-07-2020
Opaatje Bizley ♥

Bizley krijgt binnenkort een cardiologisch onderzoek in verband met een hartruis. Zoals je ziet kan hij er niet echt van wakker liggen ;-)
Ons senior heertje geniet van zijn leventje in de Villa.
Lekker op de bank slapen, net zoals thuis...zo moet het zijn.
Ieder leven telt en wij zijn de gelukkige mensen die voor al deze bijzondere katjes mogen zorgen ♥


20-07-2020
Welkom Wiebe!

Onze gsm drager kreeg een telefoontje van een dierenarts. Er was een aangereden katje bij hen binnengebracht. Een ernstige bekkenbreuk en de kniebanden gescheurd. Natuurlijk mocht hij bij ons binnenkomen. Hij kreeg de naam Wiebe en hij is nog superjong, waarschijnlijk net een jaar...
Nu moet Wiebe een aantal weken benchrust houden om zijn bekken te laten herstellen, daarna gaat onze dierenarts een operatie aan de kruisbanden uitvoeren, maar dat is voor later zorg.
Stap voor stap komen we er wel...
Wiebe is een superlief katje, hij woont in ons appartementencomplex en is de bovenbuurman van Moira, die ook benchrust moet hebben.
We zorgen dat ze zich in ieder geval niet vervelen, met de nodige knuffel- en speelmomentjes. Een bench blijft natuurlijk een vervelend iets, maar in dit geval helaas wel noodzakelijk.
Wiebe is tevreden, hij heeft nu geen pijn en wordt lekker verwend, weldra kan hij hopelijk gezellig rondhuppelen door de Villa.
Welkom lieve jongen, we krijgen jou weer helemaal terug op je pootjes ♥


16-07-2020
Welkom oma Charlotte!

Een paar dagen geleden kregen we een bezorgd telefoontje van mensen uit Maasmechelen. Er liep een mager katje op hun domein niet al te sterk op haar pootjes. Ze had een gezwel aan haar lip, wat op een blaar leek. De melders wonen aan een hele drukke baan, kwestie van tijd en het poesje zou verkeersslachtoffer worden. Zeker gezien het feit dat ze al niet te snel was en er iets scheelde...

Ons meiske mocht binnenkomen. Wat een lieverd is dat! Ze deelde maar kopjes en kusjes uit. Zachtjes streelden we haar broze lijfje en bekeken bezorgd het grote gezwel aan haar lip. We zagen al gauw dat er iets met haar spieren / gewrichten aan de hand moest zijn. Ze liep stroef en we herkenden symptomen van eventuele spondylose. Charlotte genoot intens van aandacht en lieve woordjes, wat een zacht hartje ♥
Vandaag mocht ze meteen bij onze dierenarts binnenkomen!
Ze wordt heel oud geschat ( geen chip). Ze had een rot gebitje dus tanden trekken, het gezwel moest weggehaald worden, er is bloed genomen omdat we willen weten hoe het met haar nieren is, en er zouden foto's genomen moeten worden.
Een hele riedel dus, allemaal voor onze Charlotte.
We hebben geen idee hoe hoog de kosten gaan zijn, maar dat deze hoog zijn, dat weten wel zeker.
In dit hoogseizoen krijgen we de 1 na de ander spoedmelding te verwerken, alle kosten dragen we geheel zelf, zonder enige subsidie.
Kom op omaatje, vandaag weer lekker bij ons, en weten we tevens meer...


14-07-2020
Duimen voor Woezeltje...

Vandaag is het zover, onze grote vriend Woezel krijgt een operatie aan zijn gehemelte. Hij heeft een gaatje in zijn gehemelte, waardoor hij waarschijnlijk meer last heeft van snotteren en rochelen. Dagelijks gaat hij met enige tegenzin in de aerosolbak, dus we hopen hem hiermee in ieder geval iets te kunnen verlichten. Het is geen simpele ingreep, maar onze dierenarts heeft het plan in ieder geval al klaar. Hopelijk geneest het mooi en is het resultaat blijvend. Een eerdere ingreep had niet het succes waar we op hoopten. Als dit goed gaat, kunnen we wellicht over een tijdje op zoek naar een fijn thuis voor Woezeltje, want hij verdient het zo ♥
Duimen jullie mee voor onze dappere man 🍀


06-07-2020
Welkom Boncuk!

Boncuk had een lief baasje. Maar soms is het leven niet al te rooskleurig....
Haar baasje werd ernstig ziek en gaat helaas steeds meer achteruit. Hij is opgenomen in het ziekenhuis, maar hij had een vriendinnetje thuis zitten: 'Een prinsesje', zoals hij haar liefkozend noemt.
Jaren geleden had hij haar op straat gevonden en in huis genomen. Zij is jarenlang zijn steun en toevertrouw geweest, dus je snapt hoe moeilijk en hoe dubbel het allemaal is.
De meneer gaf haar de naam Boncuk. Dit betekent 'Parel' in het Turks. Volgens mij is het stiekem ook wel een pareltje, een schoon prinsesje <3
Hij heeft de juiste keuze gemaakt, hij weet dat zijn Parel meer nodig heeft en naar de toekomst toe ook absoluut een veilige haven.
Wij gaan goed voor uw prinsesje zorgen hoor, geen zorgen! Zorgt u maar goed voor uzelf, dan doen wij de rest, beloofd ♥


06-07-2020
We fiksen dit samen, Thomas

Thomas voelde zich al even niet lekker...uiteraard wilden we naar de dierenarts gaan, maar Thomas dacht daar duidelijk anders over en liet zich met geen mogelijkheid vangen. De tweede poging lukte zonder problemen...hij moest er toch echt even aan geloven.
Er werd bloed genomen en Thomas blijkt een diabeet te zijn, oh jeetje...
Het is enorm vervelend voor hem dat hij nu iedere dag zijn prikjes moet krijgen, maar wat het nog lastiger maakt, is dat we Thomas niet gewoon effe kunnen pakken om een prikje te zetten. Dat kunnen we helemaal vergeten. Maar we moeten creatief zijn en hij moet dit hebben, dus krijgt hij zijn insuline prikjes nu via de dwangkooi. Dat werkt het meest snel en effectief. Niet leuk om het zo te moeten doen, maar we vinden het nog minder leuk als Thomas zich niet goed voelt. Hopelijk zien we onze jongen nu snel wat opknappen. We trotseren ook deze uitdaging weer, vervelen doen we ons echt nooit...
We fiksen dit samen, lieve Thomas  


06-07-2020
Zoveel spoedmeldingen...

...zoveel zieke katjes in de Villa....

Villa katjes met chronische problemen in hun bekje, snotterbellen en vieze oogjes. Bekkenbreuken, verlamde katjes, het houdt maar niet op...
Onze Bizley heeft een hartruis en volgende week wordt Casper geopereerd vanwege Entropion. Woezel staat ook op de planning, hij heeft een opening in zijn gehemelte. Ook een gecompliceerde operatie, want het is maar de vraag of het resultaat verlichting gaat bieden aan zijn klachten. Niets doen is geen optie, dus uiteraard gaan we er helemaal voor...
Vorige week kregen we een spoedmelding van Teuntje, een jong katje met een grote wond op de rug. Teuntje verblijft al een week bij onze dierenarts, infuus, wondverzorging en alle toeters en bellen.
Vandaag vond de operatie plaats. Waar onze dierenarts eerst dacht aan een huidtransplantatie, is het hem toch gelukt om rondomliggende huid los te maken en de wond te dichten. Er zal nog een lange periode van intensieve zorg door ons gaan volgen, maar dat doen we met alle liefde voor Teuntje.
We horen steeds maar dat andere organisaties om ons heen vaak weigeren, maar spoedgevallen kunnen we gewoonweg niet weigeren. We willen zulke katjes niet eens weigeren. Desondanks moeten we ook iedere keer behoorlijk slikken als de rekening komt. Afgelopen maand liep de rekening al op tot 4000 euro....Dat is de keerzijde van alles doen voor de katjes. Ieder katje verdient alle kansen, daar staan we voor en dit blijven we, hoe dan ook, altijd doen.
Maar als jij ons wil helpen met een kleine bijdrage, om alle medische kosten voor onze Vagebondjes te dragen, zijn wij daar heel erg blij mee!
Wij en al onze lieve Vagebondjes danken jullie alvast vanuit de grond van ons hart ♥

https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=KuzVSFtFVPQYPSpZfcEHrwrV5WAn1NYh 


05-07-2020
Welkom Dynah!

We kregen een melding dat er een katje rond zou zwerven op de parking van het ziekenhuis in Maaseik. Er lopen daar meerdere schuwe zwerfkatjes, maar dit katje had een oogontsteking en zou vreemd lopen. De vangkooi werd op scherp gezet en na enige dagen zat Dynah in de kooi. Ze bleek hoogzwanger te zijn en Dynah beviel, een goede week later, van 5 prachtige kittens bij ons gastgezin. De kleintjes groeiden op, met de goede zorgen en onder het toeziend oog van mama. Allen waren ze klaar om de wereld te ontdekken. Mama bleef nadien alleen achter bij het gastgezin. Omdat Dynah nog wat bang is, mocht ze naar de Villa komen. In de Villa heeft ze alle tijd en ruimte om met zichzelf bezig te zijn en nieuwe vrienden te maken. Het is ook weer heel wat, leven als zwerfkat op straat, kleintjes op de wereld zetten, intensieve zorg voor je kittens en dan weer verhuizen. Daar zouden wij mensen ook wel een tikkeltje moedeloos van worden. Maar Dynah is sterk en komt er wel. Ze krijgt alle tijd die ze nodig heeft, zodat zij ook vol vertrouwen een mooie toekomst tegemoet kan gaan....Welkom lieve Dynah ♥ 


02-07-2020
Shannon had een laatste wens

We kenden haar niet. Een dappere jongedame van 21 jaar. Vechtend tegen de donkere schaduw, de slopende ziekte genaamd: kanker.

Na een helse strijd gaf haar lichaam het op. Op zo'n jonge leeftijd bestaan er geen woorden die het onrecht kunnen omschrijven.
Shannon zag Fons op Facebook, hij ging niet meer uit haar gedachten, niet meer uit haar hart. Fons had haar hartje geraakt. Diep.
Shannon wist dat haar strijd gestreden was en mocht haar laatste wens uiten. In geschrift en mondeling. Zij wilde geen bloemen op haar uitvaart.
Zij wilde alles voor Fons. Donaties voor de viervoeter die haar hart zo diep had geraakt. Onze Fons.
Zijn filmpje op haar uitvaart, een collectebus voor hem. Om Fons alles te geven. Vanaf dat moment hadden wij een band met Shannon, ook al was ze er niet meer. Zij stierf een paar dagen geleden.

Shannon. Tijdens jouw uitvaart zal Fons een rol gaan spelen. Hij is op afstand, maar toch ook heel dichtbij op jouw afscheidsdag.
Rust zacht lieve Shannon. Heel heel veel sterkte aan jouw familie en geliefden.
Fons geeft jou een knipoog en een zacht liefdevol kopje... 
Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg