Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

27-09-2020
Welkom Kor!


Moeilijke familiale omstandigheden zorgden voor een onhoudbare situatie en zo kwam Kor bij ons binnen. Ze waren met drie katjes, maar de andere twee zijn een stuk jonger en konden makkelijk ergens anders opvang krijgen. Kor niet...hij is diabeet, blind aan een oog en al wat op leeftijd. Zijn glucosewaarden zijn veel te hoog en niet stabiel.
Tijdens onderzoek bij onze dierenarts kwam er uit de snaptest ook nog eens dat hij fiv positief zou zijn. De western Blot is uiteraard aangevraagd.
We zijn overgestapt op andere insuline, die meestal zorgt voor minder schommelende waardes. Hij krijgt diabetesvoeding en uiteraard verder alle zorg die nodig is. Kor is een enorm lieve, zachtaardige kater. Hij wordt zo graag geknuffeld. Het is verdrietig dat hij op deze leeftijd met diverse aandoeningen moest verhuizen, maar omwille van de gezondheid van Kor was dit de enige juiste beslissing. Het baasje heeft haar best gedaan. Altijd met hem naar de dierenarts gegaan en hij is nooit tekort gekomen aan zorg. Pijnlijk en verdrietig dus voor alle partijen.
Maar gelukkig voelde Kor zich al snel thuis, zolang hij maar voldoende aandacht krijgt. Welkom lieve Kor, we gaan jou proberen te helpen met je ongemakken, dan ga jij je zeker nog veel beter voelen ❤


21-09-2020
Cat-o-lympics!

Kom jij ook wandelen?
Dit jaar organiseren wij op Werelddierendag een gezellige wandeldag!
Op zondag 4 oktober van 9.00 - 12.00 uur of van 12.00 - 17.00 uur, verwelkomen wij jullie met open armen bij ons kattenasiel Villa Vagebond!
Wandel gezellig door het mooie Maaseik in herfstachtige setting met familie of vrienden en geniet aansluitend van heerlijke soep met een broodje. Voor onderweg krijgt iedere deelnemer een travelbag met een gezond hapje en drankje. Mocht je daarna nog tijd en energie over hebben dan kun je langs diverse auto's lopen waar een kofferbakverkoop plaats zal vinden.
De gehele opbrengst gaat uiteraard naar onze Vagebondjes. Echter is het, door de huidige omstandigheden, helaas niet mogelijk om ons prachtige asiel van binnen te bekijken. Uiteraard kan wel even door onze mooie buitenrennen gegluurd worden.
Kom jij op zondag 4 oktober ook mee wandelen? Meld je dan zeker aan via steun@vagebond.com.
Geef in de e-mail aan met hoeveel personen je komt en of je in de ochtend of middag wilt wandelen. Wij zullen de precieze starttijd per e-mail doorgeven. De afstanden waaruit gekozen kan worden zijn 5, 8 of 12 km. Het inschrijfgeld bedraagt € 12,50 per persoon en kan vooraf overgemaakt worden naar:
Villa Vagebond
BE57 0016 9018 9735
NL67 INGB 0007 7127 39 o.v.v. herfstwandeling
Je mag eventueel ook contant betalen op locatie.
Wees er snel bij!
Onze vrijwilligers zorgen voor een warm onthaal, zodat jij daarna met een ontspannen en tevreden gevoel weer naar huis gaat. Zeker doen!

19-09-2020
Veel beterschap Bizley!

Bizley verblijft momenteel bij onze dierenarts. Gisterochtend had hij koorts en maakte een benauwde indruk. Vanwege zijn hartprobleem, gingen we meteen naar onze dierenarts met hem. Daar werd hij in de zuurstoftank geïnstalleerd, zodat hij beter kon ademen. Er werd bloed afgenomen om te zien of er een virale of bacteriële infectie speelde. Uit het bloed kwam een zwaar infectiebeeld. De koorts is gedaald, maar vandaag blijft hij zeker nog bij de dierenarts. Onder toezicht en om de medicatie intraveneus te kunnen toedienen. Hij heeft vanochtend gelukkig alweer goed gegeten, dat stelt ons wel gerust. We hopen dat we onze aandoenlijke knuffelbeer snel weer in onze armen kunnen sluiten.....hij heeft ons behoorlijk laten schrikken...
Zet 'm op lieve jongen, morgen hopelijk weer thuis bij ons ❤


15-09-2020
Welkom Irene!

Hier is ze dan, de knappe wederhelft van Elias, haar naam is Irene.

We namen hen beiden over van een andere organisatie. Ze konden hen, vanwege hun blindheid, niet de omgeving bieden die ze nodig hadden, dus vroegen ze of wij een plekje voor deze knapperds hadden.
Irene was nogal onder de indruk, ze vond alles een beetje akelig, maar na een paar weekjes in de Villa, voelt ze zich al heel anders. Irene mist beide oogjes, dus eerst even snuffelen aan de handen en dan mag je haar naar hartenlust aaien. Ondanks haar blindheid, kan ze haar weg aardig vinden. Ze kiest haar ligplekjes en wandelt over de gang. Met haar goede speurneus weet ze ook de lekkere hapjes op te sporen. Alles tot zover in orde met Irene :-)
Binnenkort komt deze black beauty vrij voor adoptie. Een rustig thuis, bij iemand die geen dringende behoefte heeft aan home restyling ;-).
Waar de meubels gewoon lekker altijd op dezelfde plek blijven staan, zodat ze haar weg kan vinden. Voor nu blijft ze nog gezellig even bij ons.
Welkom lieve Irene <3


17-09-2020
Arme Drommel ♥

 

Eergisteravond kregen we een spoedmelding. Een week geleden was er bij de melders een zwerfkat komen aanlopen. Na een paar dagen zag de melder dat zijn nekje bloedde en dat hij overal kale plekken en korsten had. De melders gaven hem wat humane pijnstillers, met alle goede bedoelingen weliswaar, maar dit is levensgevaarlijk. Voor een dier is dit puur vergif.
Hij kwam heel laat op de avond bij ons binnen. Na telefonisch overleg met onze dierenarts gaven we hem alvast Norit, om het eventuele gif te binden. Hij at goed en was redelijk alert, dus hielden we hem in het oog, om vroeg de volgende ochtend met hem naar onze dierenarts te gaan.
Na enkele uurtjes werden we gebeld...onze jongen zat vol met tumoren.
Zijn hele kaak was al aangetast, het woekerde overal in zijn kopje.
Een operatie was onmogelijk, dit was niet meer te verwijderen...we moesten hem loslaten. Zijn laatste nacht heeft hij bij ons doorgebracht in liefde, met lekkere hapjes en een warme mand. Hij gaf kopjes en knuffels en liet ons voelen hoe dankbaar hij was.
Rust zacht, lief zieltje...we hadden jou zo graag willen redden x

  


12-09-2020
Welkom Elias!

We namen Elias over van een andere organisatie, ze konden hem niet de ruimte geven die hij nodig had, dus vroegen ze of wij een plekje voor deze knappe, zwarte man hadden. En hier is hij dan :-)
Elias is blind, maar dat hindert hem niet. Uiteraard had hij even nodig om de omgeving te leren kennen, maar inmiddels is hij al helemaal gewend.
Elias is een aanhankelijke jongen, even een tikkeltje voorzichtig benaderen, wat tegen hem praten en dan geeft hij je lieve kopjes.
Hij heeft een verdikking op zijn flank, hopelijk niets ernstigs, maar hier wordt nog door onze dierenarts naar gekeken.
Hij kwam samen met Irene, ook zij is volledig blind. Zij mist beide oogjes en zit nog wat meer in haar schulp. Over haar later ook zeker meer.
Voor nu mogen ze, zoals altijd, rustig bekomen van hun avontuur en hun draai vinden in de Villa. Welkom lieverds ♥


07-09-2020
Welkom Folke en Mees!

Er waren eens drie katjes, die samen met hun baasje een gelukkig bestaan hadden. Hun baasje stierf en de familie wist niet waar naartoe te gaan met het drietal. De wens van het baasje was, dat de katjes geëuthanaseerd zouden worden, zodat ze niet alleen achterbleven of in een hokje in het asiel belandden...
Gelukkig contacteerde de zoon van de vrouw ons, of wij plek hadden voor de katjes van zijn moeder. We zitten behoorlijk vol, maar dit zijn zo van die omstandigheden, waar je maar moeilijk kan weigeren. De katjes hebben toch hun zorg en aandacht nodig en euthanasie is gewoonweg geen optie bij gezonde dieren. Folke en Mees kwamen al snel binnen, het derde katje wordt nog gevangen, die heeft er beduidend minder zin in. De situatie is verdrietig genoeg...mensen zouden vooraf het gesprek aan moeten gaan over de zorg van hun dieren na hun dood, ook al lijkt het vaak nog zo ver weg.... en eerlijk is eerlijk, niemand praat daar nu eenmaal graag over.
In ieder geval gaan we goed voor het drietal zorgen. We hopen dat het baasje vrede heeft met deze oplossing. Geen hokjes voor hen, maar gezellig bij ons in de Villa, waar alles kan en alles mag.
Welkom lieverds, Jullie zijn nu nog wat onder de indruk, maar alles komt uiteindelijk goed. Dat beloven we jullie ♥


07-09-2020
Borre

Kennen jullie Borre nog? Een anderhalve maand geleden haalden we hem al tollend van de weg....doodziek.

Hij verbleef een week bij onze dierenarts, maar weigerde pertinent om te eten. Ook was hij behoorlijk schuw. Onze dierenarts gaf hem mee met ons, in de hoop dat wij hem aan het eten zouden krijgen. Onze vaste verzorgster voerde hem de eerste week dag en nacht met een spuitje, steeds kleine beetjes....
Hij gromde en blies, maar liet zich gewillig pakken voor zijn hapje.
Na een week besloot hij om zelf te gaan eten en dat doet hij nu dus nog :-)
Hij mag gaan en staan waar hij wil en ons briesende leeuwtje is niet meer om zonder handschoentjes aan te pakken. Hij laat ons duidelijk weten dat hij weer sterk genoeg is om voor zichzelf te zorgen. Goed zo, jongen, we laten jou lekker met rust. Blij met jouw geblaas en gebrom ;-)
Al vind hij ons niet echt jofel, gelukkig is hij wel dol op het gezelschap van andere katjes. Borre is een kanjer!


05-09-2020
Duvelke

Onze Duvel raakt snel overprikkeld. Hij hoort en ziet alles, maar we denken dat er gewoon teveel gebeurt in zijn koppie.
We proberen hem nu zijn rust te geven, een ruimte waar hij zich kan terugtrekken als het hem teveel wordt. Op het kantoor heeft hij nu wat exclusieve plekjes voor zich alleen. Met andere katten heeft hij geen problemen, het zijn met name de drukte en signalen van mensen waar hij op reageert. Harde geluiden of stemmen, meerdere mensen bij elkaar, snelle of onverwachtse bewegingen....Het valt allemaal niet mee om dat te plaatsen. Hij wordt nu behandeld met Bachbloesems en medicatie die de prikkeloverdracht wat af gaat remmen, zodat hij zich beter in zijn vel gaat voelen. Hij wil heel graag, dus onze focus ligt volledig op zijn welzijn.
Van een valeriaanzakje kan hij enorm genieten, oogjes dicht en soezen maar....heerlijk!
Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg