Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

31-10-2021
Sinterklaas Bingo -ONLINE-

Bingo, we gaan het gewoon doen!

Een online Sinterklaas Bingo!
Een paar uurtjes echte gezelligheid nog ruim voor de feestdagen. Het spelletje voor jong en oud en er zijn geweldig leuke prijzen mee te winnen. Je kunt inschrijven voor zaterdag 27 november, van 19.00-21.00 uur of zondag 28 november van 14.00-16.00....of je doet gewoon gezellig op beide data mee 🙂
De bingokaarten kosten €5.00 euro per stuk. Uiteraard gaat de gehele opbrengst naar onze Vagebondjes, dus niet gewonnen is in dit geval zeker niet verloren!
Wil je meedoen? Stuur een mailtje naar steun@vagebond.com, met je naam, emailadres, het aantal bingokaarten en uiteraard welke datum je mee wil spelen.
Na betaling krijg je de online kaarten en enkele dagen voor het evenement een link om online deel te nemen.
We gaan er een feestje van maken ❤️😻


28-10-2021
Welkom Arjan 

Arjan kwam al jaren bij de meldster dagelijks zijn portie eten halen. Soms was hij weer even weg en dan opeens was hij er weer.
Nu was hij ook enkele dagen weggeweest en kwam hij terug met een zwaar ontstoken oog. Omdat hij niet aan te raken was, vroeg ze aan ons of wij hem wilde helpen.
Het oogje was vreselijk, enorm veel troep, het leek alsof het ontploft was.
Arjan was vreselijk boos, maar we moesten hem verlossen van die vreselijke pijn. Zijn oogje kon niet meer gered worden, dus werd het oogje bij onze dierenarts verwijderd.
Dat is een opluchting....Arjan is opeens al een stuk rustiger. NIet gek natuurlijk, hij verging waarschijnlijk van de pijn, werd ook nog eens gevangen, een vreemde omgeving....je zou voor minder uit je dak gaan.
Indien hij het echt vreselijk bij ons gaat vinden, mag hij terug naar zijn vertrouwde plekje, maar we willen hem de nodige tijd geven. Met een oogje minder, is hij toch kwetsbaarder in de buitenwereld.
Dus Arjan, we hopen dat we vrienden gaan worden, op afstand is ook helemaal prima, als jij maar gelukkig bent, dat is alles wat telt.
Welkom knappe jongen ❤


26-10-2021
Welkom Artois
 

De meldster reed met haar gezin de oprit van de E314 op, toen ze hem zag zitten aan de kant van de weg bij een plastic zak.
Ze konden niet meer stoppen, maar ze heeft ons onmiddelijk gebeld.
Onze veldwerker is ter plaatse gegaan en zag inderdaad een katje bij de zak met etensresten. Na het opzetten van een vangkooi, is hij in de nacht in de kooi gelopen.
Artois had hier en daar wat wondjes aan zijn pootjes, maar gelukkig voor de rest in ongedeerd. Arme jongen, wat deed jij nu zo langs een drukke, gevaarlijke autobaan? Dat is geen plek voor katjes om rond te zwerven.
Artois is overduidelijk mensen gewend....verloren gelopen? uitgezet?
Helaas ook niet gechipt en niet gecastreerd, dus we gaan er maar vanuit dat hij van niemand is. Bij ons ben je in elk geval van harte welkom. Geniet maar van je verblijf in onze Villa ❤


22-10-2021
Verzorgers gezocht voor ons kattenasiel Villa Vagebond in Maaseik!

Heb jij een groot hart voor dieren, en wil jij heel graag met katten werken? Dan kan JIJ verschil maken!
Ons kattenasiel Villa Vagebond, draait volledig op enthousiaste vrijwilligers, waarbij zorg en liefde voor de katten centraal staat.
We hanteren een No Kill- beleid, wat betekent dat geen enkel dier wordt ingeslapen, omdat het bv. te oud is, te lang wacht op een baasje, te schuw is, of ziek. Enkel wanneer een katje terminaal ziek is, en het heeft pijn, dan is euthanasie wel op haar plaats.
Wat zijn zoal de taakjes die je gaat doen:
- Katten verzorgen (o.a eten geven, kattenbakken verschonen, veel knuffelen, evt. medicijnen toedienen, observeren, socialiseren van bange katten)
- Poetswerkzaamheden (dweilen, schrobben, ontsmetten, vegen, stofzuigen, was draaien etc.)
Wat zoeken wij in jou:
- Veel liefde voor de dieren, een band met hen kunnen opbouwen
- Verantwoordelijkheidsgevoel, flexibiliteit
- Kunnen samenwerken in teamverband
Wat krijg je terug?
- Veel liefde van de katten
- Een leuke werksfeer
- Gezellige ruimtes om in te werken
- Een goed gevoel
De diensten zijn van 9-13 uur en van 17-20 uur, 7 dagen per week.
De dagen en uren gaan altijd in overleg, een of twee keer per maand een ochtend of avond, behoort ook zeker tot de mogelijkheden.
Heb jij een nog wat tijd, en ben je al nieuwsgierig geworden? Vraag dan meer info via info@vagebond.com
Samen maken wij het verschil voor onze Vagebondjes! Tot snel?


21-10-2021
Liefde is...???

Borre en Juliette..
Dat bekt dan weer niet echt heel lekker, maar het is wel een feit!
Hij houdt haar veilig in zijn sterke poten. Nu weten we dat de liefdes van onze Vagebondjes nogal eens wisselen, maar voor nu genieten we er gewoon even van 🙂


20-10-2021
Welkom Luca!

Luca kwam een tijd geleden al naar de Villa. Hij werd gevangen door een van onze vrijwilligers, omdat hij heel erg ziek was. Hij mocht een tijdje genieten van de goede zorgen bij haar thuis, totdat hij weer helemaal opgeknapt was.
Daarna kwam hij naar de Villa en mocht hij zijn pootjes strekken. Een paar jaar geleden werd hij buiten geboren, nadat mamapoes achtergelaten werd door haar voormalige baasje.
Luca liet zich 2 jaar op geen enkele wijze vangen, hij was ons mensen steeds te slim af. Maar... hij werd ziek en blijkbaar besloot hij dat de tijd was gekomen om zich door ons te laten verzorgen.
Inmiddels is hij helemaal opgeknapt, hij bleek helaas wel fiv positief te zijn, dus we zijn blij dat hij bij ons binnen is.
Luca moet nog wennen, van vrije straatrover, naar het beschermde leven, maar hij doet het eigenlijk best goed.
Welkom, lieve Luca...geniet van je verblijf bij ons ❤ 


17-10-2021
André heeft hulp nodig!

Onze Andre(as) heeft het momenteel enorm zwaar. Hij kwam een 11 dagen geleden bij ons binnen, slechthorend, slechtziend en enorm boos...
Volgens de melders zou hij zich aan laten halen, maar vooralsnog moest hij niets van ons weten. Vandaag kwamen we achter de vreselijke feiten.
Vanochtend voelde André zich helemaal niet goed. Zwaar ademen, niet willen eten...spoed dus. We gingen naar een goeie weekendarts die ons al vaker uit de brand heeft geholpen met onze zieke katjes en er werd een foto gemaakt.
Er blijken 2 kogeltjes bij zijn ruggenwervel te zitten.
Hij heeft een zwaar ontstekingsbeeld, bloed in zijn urine, wat kan duiden op nierbekontsteking, Dit kan allemaal samenhangen met beschadiging van de ruggenwervel, waardoor hij niet goed heeft kunnen plassen.
Maar.... dat is nog niet alles, in het verleden zijn de nageltjes van zijn voorpootjes ontklauwd....we zijn enorm ontzet over deze verminking, om nog maar te zwijgen over de beschieting. Hij moet zo vreselijk veel pijn gehad hebben.
Ze hebben hem een roesje gegeven, om een infuus aan te leggen, voor vocht en medicatie. Zodra hij stabiel is, zullen we gaan bespreken wanneer er een operatie kan plaatsvinden om de kogeltjes te verwijderen.
Dit zou geen enkel dier mogen overkomen. Hij kon zich daarbuiten, vanwege zijn beperkte zicht en gehoor, al zo moeilijk redden.
Willen jullie André helpen met een kleine bijdrage?
We willen hem zo graag laten voelen dat wij mensen nog zo slecht niet zijn. We gunnen hem de wereld....
Kom op lieverd, ons hart is bij jou ❤
https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html...
Dank jullie wel alvast, namens ons prachtige witje ❤
Ps, de foto ziet er wellicht wat akelig uit, maar deze is gemaakt tijdens zijn roesje. 


17-10-2021
Mooie donatie van Ares ♥

Na de verdrietige berichten van afgelopen dagen, toch even een positieve noot. Ares werd een aantal maanden geleden geplaatst, haar baasjes reden iedere dag een paar honderd kilometer om te komen oefenen met haar blaasje. Welnu, de plaatsing werd een succes en Ares heeft het enorm naar haar zin. Hoe lief is het dan, dat ze onze andere Vagebondjes niet vergeten....
Iedere maand komen ze ons een doosje met lekkers voor onze katjes brengen. Ondanks de verre rit, nemen ze de moeite om dit voor onze Vagebondjes te doen. Zo hartverwarmend, dank jullie wel lieve mensen ❤


13-10-2021
Mart en Flor zijn weer thuis ❤

Daar zijn ze dan, hun asbusje, haartjes en pootafdruk, sowieso voorgoed in ons hart, maar ook terug op hun geliefde plek, de Villa.
Beiden krijgen ze nog een heel mooi urntje en komen ze in de speciale kast bij alle Vagebondjes die hen helaas al voorgegaan zijn.
Welkom thuis jongens ❤


12-10-2021
De liefde spat er weer vanaf in onze Villa.

Schijnt toch een magische plek te zijn voor kattenliefde en vriendschap 😻
Maar geen zorgen....Fabian en Gilles tellen ook nog mee. Youpi's hart is groot genoeg om iedereen te overladen met bergen liefde. Wat hebben we toch een fantastische katjes ❤️


12-10-2021
Onze liefste Levi ❤

Het ging al enkele dagen niet goed met hem. Levi, altijd haantje de voorste met eten pikken. Opeens stond hij niet meer vooraan in de rij....hmmm, dat is niets voor Levi. We zagen dat hij last had van zijn bekje, dus we maakten meteen een afspraak voor hem bij onze dierenarts.
Levi heeft nierfalen en zijn toestand is verslechterd. Hij krijgt dagelijks zijn medicijntjes en hier deed hij het heel goed op.
Al eerder had hij een dipje, maar na een paar daagjes spoelen is het maanden goed gegaan. De irritatie in zijn bekje was ontstaan door de afvalstoffen in zijn nieren, die niet goed verwerkt konden worden.
Ook ditmaal is hij weer een paar dagen goed gespoeld en zijn medicatie is aangepast. Voor nu is hij weer opgeknapt, maar we weten dat hij in bonustijd zit....
We hopen dat hij nog even mag genieten in zijn thuis, zijn Villa, tussen al zijn vrienden en vriendinnen. En ondanks dat we hem nog nooit mochten aanraken, is iedereen dol op hem. Met zijn heerlijke snoet en zijn vragende oogjes.
Kom op, lieve man, we houden van jou...laat je maar lekker verwennen ❤ 


11-10-2021
Welkom Lorens!

Lorens kreeg een ongeluk, hij kon niet meer zo goed lopen en zijn blaas raakte verlamd. Zijn blaas moest handmatig leeggemaakt worden, maar dat is voor veel mensen geen simpele opgave. Er werd ons gevraagd of we iets voor hem konden betekenen.
We hebben in de Villa al vier blaasverlamde katjes, dus ja, Lorens was zeker welkom. Lorens is een zeer vrolijk katje, hij trekt zich niet veel aan van zijn handicap. Hij brommelde hier en daar wat tegen de andere katjes, maar dat is niet zo raar, hij verbleef weken alleen in een bench. Hij moet weer even aan het gezelschap wennen. Gezelschap van ons wist hij overigens wel meteen te waarderen. Met zijn guitige oogjes kijkt hij je smachtend aan voor een knuffelsessie. Uiteraard krijgt hij wat hij vraagt, want knuffelen doen we allemaal heel graag 🙂
Lorens heeft het nu al enorm naar zijn zin, Gelukkig maar, want hij zal wel een aardig tijdje bij ons blijven. Vinden we helemaal niet erg...
Welkom lieve Lorens ❤


10-10-2021
Vigo is eindelijk binnen ❤

Hij liep zwaargewond buiten rond, het vel hing los in zijn nek en er hing een rottende geur om hem heen. Vigo gaf zich niet zomaar gewonnen...pas na een maand kon onze veldwerker hem eindelijk vangen.
Hij mocht direct naar onze dierenarts, waar het rottend weefsel weggesneden werd en alles grondig schoongemaakt werd.
De wond ziet er schoon uit, maar het zal nog de nodige tijd duren, voordat deze grote plek geheeld is. Een halsbandje, strop of ergens aan blijven hangen? We kunnen alleen maar gissen. Gelukkig hoeven we niet meer lijdzaam toe te kijken, maar kunnen we hem nu echt helpen.
Vigo bleek fiv positief te zijn met de snaptest, de Western Blot werd aangevraagd, maar dat is onze minste zorg.
Veilig bij ons, met alle liefde en verzorging. Een pak van ons hart. Nu kan het alleen maar beter gaan...
Welkom lieverd ❤


09-10-2021
Welkom Andre(as)!

Hij liep maar wat rond door de buurt, maar ging ook zomaar midden op de weg liggen. Het vermoeden was dat hij doof is, daarom contacteerde de meldster ons. De plek is veel te gevaarlijk voor een doof katje.
Andreas dacht daar anders over. Hij is vreselijk boos op ons...
We denken te weten hoe dat komt, behalve doof, lijkt zijn zicht ook heel slecht te zijn. Onze dierenarts bevestigde dat dit heel goed mogelijk is. We konden het niet goed testen, daar is Andreas het nog niet helemaal mee eens. We begrijpen hem wel, niets horen, weinig zien en dan in een vreemde omgeving komen, nieuwe geuren, vreemde handen. Hij is op dit moment gewoon nog vreselijk in paniek.
Uiteraard gaan we hem ondersteunen om zijn weg te vinden. Een voorzichtige aanpak, Bachbloesems en hem zoveel mogelijk zijn gangetje laten gaan de eerste tijd, zodat hij zijn vertrouwen weer wat terug gaat krijgen. Het schijnt dat hij erg op mensen gesteld is, als hij je eenmaal kent. We geloven ook zeker dat het goed gaat komen met hem.
Voor nu gewoon even niets moeten, laat je maar lekker verzorgen door ons. Welkom lieve jongen ❤ 


07-10-2021
Welkom Flip!

Flip liep wat rond te zwerven in Maaseik. De melders mochten met hem naar ons komen. Hij bleek helaas geen chip te hebben en ze wisten niet of hij ergens thuishoorde, omdat hij al geruime tijd bij hen vertoefde.
Nou, dan laat hem maar bij ons....
Flip was behoorlijk onder de indruk. De eerste dag hebben we enkel tegen zijn achterste aan mogen kijken, maar inmiddels is dat voorbij.
Flip is een lieve kater, misschien wordt hij toch ergens gemist?
We weten dat niet iedere huiskat gechipt is, dus bij deze doen we een gooi...
Flip zit in ieder geval droog en voorzien van een hapje en een drankje krijgt hij zijn tijd wel om bij ons 🙂
Deze knapperd gaat sowieso wel een fijn thuis vinden. Welkom lieve Flip ❤ 


04-10-2021
Werelddierendag!

Al in 1929 werd 4 oktober uitgeroepen tot de dag van de dieren. Nu, bijna een eeuw later, is er nog steeds verschrikkelijk veel dierenleed. We kunnen allemaal wel wat zaken benoemen die sindsdien niet verbeterd zijn of waar nog heel wat verbetering te behalen is, die ene dag per jaar maakt helaas niet HET grote verschil.

Wij bekommeren ons dagelijks om de katjes die tussen wal en schip vallen, achtergelaten door hun baasjes, buiten geboren en nooit een thuis gekend, degenen die de dood boven het hoofd hangt, omdat ze oud, ziek of bang zijn.
We kijken naar de lichtpuntjes, dat zijn onze katten. Zij geven ons iedere dag redenen te over om door te gaan. Een ziek snoetje dat opknapt, een senior- of fiv katje die we een prachtig thuis kunnen geven en niet te vergeten, onze gehandicapte katjes die er mogen zijn. Wat ons betreft zou het iedere dag Werelddierendag moeten zijn.
Zoals velen van jullie weten, draaien we uitsluitend op giften en donaties. Wij willen onze katjes enkel de beste zorg geven, daar hebben we jullie hulp nog altijd keihard voor nodig.
Willen jullie onze katjes helpen met een kleine bijdrage op deze speciale dag, zodat wij hen elke dag die welverdiende dierendag kunnen blijven geven?

Belgie
IBAN: BE57001690189735

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739

Dank jullie wel! Jullie laten de ❤ ❤ van onze Vagebondjes sneller kloppen.
We wensen jullie en jullie geliefde viervoeters een extra mooie dag vol liefde ❤


01-10-2021
Huur een m2 Villa!

Alweer meer dan 5 jaar geleden openden we officieel onze deuren. Afgelopen jaar helaas geen evenementen en voor dit jaar ziet het er ook nog niet echt veelbelovend uit.
We gaan gewoon door met opvangen van de aller- kwetsbaarste groep. De oudjes, de zieken en de schuwtjes. Het zou niet nodig moeten zijn, maar het geeft wel enorm veel voldoening om een katje uiteindelijk te zien openbloeien.
We gaan vooruit, maar er komt helaas nog steeds niet genoeg binnen om zelfredzaam te zijn.
Gelukkig steekt Mama Zwerfkat in Nood II, met regelmaat een financieel pootje toe ❤
Hoe mooi zou het zijn als we al eens de gehele huur uit donaties kunnen bekostigen, zodat we het geld niet aan de huur, maar uitsluitend aan onze katjes kunnen besteden?
Dankzij jullie zijn we al een heel eind op weg!
Voor slechts €1,50 per maand huur je 1 vierkante meter van ons asieltje Doen jullie mee? Dat zouden wij supertof vinden!
Word donateur, zo wordt Villa Vagebond ook een stukje van jou!
België:
Rekeningnummer Fortis Bank
BE57 0016 9018 9735
Nederland
Rekeningnummer ING
NL67INGB0007712739
Onze katjes danken jullie ❤
Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg