Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

28-02-2021
Lieve Mimi...

Daar lag ze dan, enkele weken geleden, zomaar aan de kant van de weg.
Ze bleef roerloos liggen, er zat nog maar weinig leven in haar broze lijfje. De meldster pakte haar op en ging meteen met haar naar een dierenarts.
Ze werd een paar dagen opgenomen, onderkoeld, uitgedroogd en verschrikkelijk veel honger. Ook krioelde het in haar lijfje van de wormen.
Na enkele dagen mocht de meldster haar ophalen en thuis verder gaan met medicatie, maar ze voelde al gauw dat ze niet genoeg ervaring had om Mimi verder te helpen, Mimi bleef slecht eten en vertoonde enorme tekenen van zwakte. De meldster besloot ons te bellen en uiteraard maakten we een plekje voor Mimi.
Gisteren kwam ze bij ons binnen en na enige observatie, besloten we dat ze toch echt meteen naar onze dierenarts moest. Ze ging aan het infuus en er werd bloed afgenomen, waaruit vanmorgen bleek dat haar nieren volledig kapot waren.
We zien heel wat drama voorbijkomen, maar zo verschrikkelijk uitgemergeld, dat maken we niet vaak mee. Slechts 1.7 kg, nagenoeg geen spierweefsel meer...verschrikkelijk gewoon.
Ze is vanochtend aan het infuus gestorven, haar lichaam kon het allemaal niet meer bolwerken.
Dank aan de lieve meldster, om haar op te rapen van de straat en alle zorg te geven. Zulke mensen zouden er meer moeten zijn. Rust zacht, lieve Mimi. We hadden je zo graag willen helpen ❤


28-02-2021
Welkom Coco!

Coco is ook een van de Holsbeek katjes. Hij verbleef samen met nog drie groepsgenootjes bij een gastgezin. Echter de andere drie maakten grote sprongen vooruit, maar Coco wilde nog niets van al dat sociale gedoe met mensen weten.
Geen probleem Coco, kom maar gezellig naar de Villa. Daar zijn genoeg vriendjes voor jou en niet te vergeten, heerlijke buitenrennen, waar je je hart op kunt halen. Zo gezegd, zo gedaan!
We gaan de komende tijd bekijken welk soort leventje het best bij Coco gaat passen. Ze hoeven niet allemaal van ons te houden, wij houden gewoon van hen allemaal.
De camera is ook niet echt zijn ding, maar eerlijk is eerlijk, Coco is een echte knapperd ❤


25-02-2021
Verloting kunstwerk (tekening) Dinti.

Een mooie kans om een kunstwerk met Dinti, de vorig jaar overleden ambassadeur van Villa Vagebond, in huis te krijgen.
Onze voorzitster heeft al een tijdje contact met een kunstenares die aan de hand van een foto een dier heel treffend kan natekenen. Zij is een poezen-liefhebster die tijdens de corona haar tekenhobby terug heeft opgepakt en voor ons een tekening heeft gemaakt.
Op ons verzoek heeft zij onze Dinti, die een jaar geleden is gestorven, prachtig vereeuwigd.
Dit kunstwerk, dat 30 x 40 centimeter groot is, gaan wij nu verloten. De opbrengst van deze loterij gaat integraal naar Villa Vagebond, waar onze ambassadeur Dinti zich zo thuis voelde.
Het kunstwerk zal in een eenvoudige lijst worden geleverd, die de winnaar zelf - indien gewenst - kan vervangen.
Hoe werkt het?
- De lootjes kosten € 5,-- per stuk.
- Stuur een e-mail naar facebook@buddykat.be met
  - jouw naam
  - het aantal lootjes
  - jouw voorkeur aan lotnummers (keuze is 00 t/m 99)
(geef voor de zekerheid ook reservenummer(s) omdat je gewenste nummer al vergeven kan zijn)
- Het geld maak je over naar Zwerfkat in Nood o.v.v 'loterij kunstwerk Dinti'
  op één van de onderstaande rekeningnummers:
   IBAN België: BE 11 0013 8231 3048
   IBAN Nederland: NL 29 INGB 0009 4803 75
- Zodra de betaling binnen is, is jouw deelname definitief en krijg je de bevestiging van je lotnummer(s) per e-mail.
Meedoen en je opgeven voor deze loterij kan tot en met dinsdag 16 maart.
De winnaar wordt bekend gemaakt op donderdag 25 maart as. tijdens een trekking van het winnende lot, die live op Facebook Buddykat zal worden uitgezonden. Het tijdstip wordt later nog bekend gemaakt.


25-02-2021
Update Chanel ♥

Een maand geleden, vertelden we jullie dat Chanel een slecht oortje had. Chanel is een schuw katje, de zus van Tristan uit Holsbeek. Onze grootste angst was dat ze oorkanker zou ontwikkelen, net zoals Tristan, daarom werd haar oortje geamputeerd.
Maar... ook haar andere oortje begon er slecht uit te zien, dus na overleg met onze dierenarts is besloten dat ook haar tweede oortje geamputeerd moest worden.
Alles is nu achter de rug en ze ziet er best wel snoezig uit zo 😉 Maar het belangrijkste van alles is: Haar gewonde oortjes kunnen niets meer kapot maken, nu komt het helemaal goed ❤


24-02-2021
Spring is in the air!

Onze wollige dames, Lilly en Daisy, genieten ook volop van het heerlijke, bijna-lenteweer ☀️


24-02-2021
Liefde is...

...het goede voorbeeld geven. Onze Vagebondjes geven ons een mooie kijk op liefde, vriendschap en genegenheid, zoals het zou moeten zijn...
Die onvoorwaardelijke liefde uiten ze niet altijd aan ons, maar onder elkaar des te meer. Dynah is al een hele tijd bij ons en is al wat vrijer, Klaartje nog niet zo lang en nog zeer angstig, maar beiden zijn het echte kattenkatjes.
Het is zo vertederend om ze zo te zien. Een knuffel, een kopje, een kattenwasje. Dynah lijkt te zeggen, het is oké, Klaartje. Het is goed hier en ik help je op weg. Vanaf nu zijn we beste vriendinnen ❤


21-02-2021
Welkom Jo en Kris!

Onze havenkatjes!

Onze veldwerker maakte een verre reis naar Antwerpen om daar in de haven twee schuwe katjes te gaan vangen. Kris had een heel slecht oogje en we wilden hem zsm helpen. Maar er liep daar ook nog een gezond vriendje van hem rond. Nah, komt die ook maar mee, toch!
Een dag later konden we met hem terecht bij onze dierenarts en helaas zal het oogje van Kris (foto) eruit moeten. Echter... hij werd ook aids-positief getest via de snaptest.
Schuw en aids-positief is bij ons gelukkig GEEN dodelijke spuit, dus deze mooie man is veilig.
Binnenkort wordt hij geopereerd, in de tussentijd mag hij alvast de sfeer opsnuiven in ons kattenasiel Villa Vagebond samen met zijn vriendje Jo.
Welkom mannen en pssttt... in onze strandkamer hebben we boten tegen de muur hangen!


16-02-2021
Welkom Georgie!

Vorige week kregen we een verontrustend telefoontje uit Maaseik. Sinds enkele dagen liep er een blinde wankelende kater rond. Een gewond snoetje? Nou, dat klinkt foute boel, breng hem maar snel naar ons asieltje!
Georgie bleek inderdaad blind te zijn, maar oh oh, wat een schatje!! En maar kopjes uitdelen en kusjes geven. De lieve schat. Hij is zo blij.
Zijn oortjes zagen er niet goed uit, hij hield zijn kopje ook schreef en dat wankelend loopje zou zomaar door zijn oortjes kunnen komen. Dus de volgende dag hup naar onze dierenarts!
Inderdaad, hij had een fikse oorontsteking, dus de behandeling kon meteen gestart worden!
Zijn bekje zag er ook slecht uit, dus zijn tanden moeten ook getrokken worden. Nou, werk aan de winkel met deze jongeman.
Georgie laat het niet aan zijn hart komen, hij heeft de tijd van zijn leven nu. Lekker warm en veilig ❤


12-02-2021
Update Aura!

Deze week mocht Aura naar onze dierenarts voor een volledige check-up, eventuele sterilisatie en vaccineren, chippen, de gewone standaard procedure eigenlijk...Aura bleek reeds gesteriliseerd te zijn, maar wat wel zichtbaar werd was een enorme baarmoederontsteking en cystes op de eierstokken. Dit verklaarde ook de kale plekken op haar flanken, haar hele hormoonhuishouding ligt overhoop.
Arme Aura, wat moet ze ontzettend veel pijn gehad hebben. Vandaar dat zo mager werd buiten, ze kon gewoon niet meer eten van de pijn.
Nu zijn alle boosdoeners verwijderd en krijgt ze een behandeling met antibiotica en nog even benchrust, want het was toch een hele zware operatie. Even uitrusten en herstellen, op haar gemak....
We gaan jou heel goed verzorgen ❤


12-02-2021
Update Lander ♥

Ook Lander is bij onze dierenarts geweest.
Deze bange jongen kwam vorige week bij ons binnen, even een reminder:
"Lander kwam binnen bij een zwerfkattenproject. Hij kwijlde, kon enkel natvoer eten en had diarree.
Hij kon niet meer terug naar zijn oude plek, want zijn vertrouwenspersoon was overleden en het huis was verkocht. Tot overmaat van ramp werd er in de buurt ook nog eens rattengif gestrooid dus de bekende wereld van Lander? Was weg... Zijn basis? Weg.
Bij de dierenarts werd zijn bekje eens goed onder handen genomen, want dat zag er niet zo jovel uit. Slechte tandjes, ontstoken bekje, tjonge jonge... het zat Lander echt niet mee.
En nu is hij bij ons, want wij zeiden: Kom maar.
Bang, wantrouwend, blazend "kom niet in mijn buurt". Tis oke vriend. Niet erg."
Lander is nu geholpen. Hij bleek nog enorm veel tandresten te hebben, maar deze zijn nu allemaal verwijderd. Dat moet hem zoveel beter doen gaan voelen! Lander jongen, nu gaat jouw nieuwe leven pas echt beginnen. Wedden? Geen pijn meer nu, nu mag je genieten en daarna gaan we zien of je zover bent om ter adoptie te komen ❤


12-02-2021
Welkom Jimmy!

Jimmy verbleef al een hele tijd bij de melder in de tuin. Met deze kou en sneeuw natuurlijk niet oké. Bovendien dacht de melder dat hij ziek was.
Een kattenvanger van een zwerfkattenproject kwam hem invangen....echter met de snaptest bleek hij fiv positief te zijn. Bij deze uitslag laat het zwerfkattenproject hen gewoonlijk euthanaseren.
De melder belde nog een andere organisatie en ons. De andere fiv kattenopvang nam geen katten van de straat aan, dus mocht Jimmy naar ons komen. Een fiv positieve zwerfkat krijgt zijn stempel al bij voorbaat opgedrukt. Geen kansen, want hij voldoet niet aan het wensenpakket van bepaalde organisaties...
De Western Blot is uiteraard door ons aangevraagd, want deze is essentieel om uitsluitsel te geven. Enkel een snaptest is nooit voldoende om te bepalen of een katje fiv positief is.
Nou Jimmy, dat gezegd hebbende. Wij zijn heel blij met jou. We gaan jou laten nakijken door onze dierenarts en dan komt het helemaal goed.
Je bent van de straat, je zit lekker warm, bij ons geen stempel op jouw zwerverslijfje. Het is al zwaar genoeg zonder alle stigma's.
Neem je tijd, lieve jongen ❤ 


12-02-2021
Elien en Cleo zijn geplaatst!

Cleo en Elien geplaatst!
Regelmatig doen we een oproep voor onze echte schuwe katjes. Katjes die niets met mensen hebben, maar wel genieten van elkaars gezelschap.
We zoeken mensen met een huis met stallen of een boerderijtje, waar onze katjes zonder gevaar voor verkeer, mogen genieten van hun vrijheid.
Uiteraard met de verzorging van de mens. Eerst een paar maandjes binnen blijven op en fijne verzorgde plek met dekentjes, mandjes en dagelijkse hapjes. Na een paar maanden mogen ze naar buiten, nog steeds enkel met verzorging en toezicht door mensen. We plaatsen hen ook enkel per twee, omdat ze een tijd opgesloten moeten zitten. Dat is wel zo gezellig. Zo ook Cleo en Elien. Ze vertrokken gisteren naar hun nieuwe thuis, waar ze ongetwijfeld veel plezier gaan hebben.
Dag mooie dames, laat het jullie goed gaan ❤


09-02-2021
Toby en Sjarel zijn weer thuis ♥

Als een katje sterft, brengt dat groot verdriet en hartzeer met zich mee. Zeker de laatste tijd hebben we veel verdriet moeten meemaken.
Onze Ambassadeurs en adoptie op afstand katjes krijgen altijd een individuele crematie, hun urntjes krijgen een vast plekje in de Villa. De andere katjes krijgen ook een crematie, maar dan een gezamenlijke, met enkel praktijkdiertjes van onze dierenarts. Hun assen worden uitgestrooid boven zee.
We zorgen ervoor dat al onze katjes een waardig afscheid krijgen, dat verdienen ze op z'n minst, na alle ontbering die hebben moeten doorstaan.
De dood scheidt ons niet, ze leven oneindig verder in onze harten. Vergeten doen we hen nooit...
Toby en Sjarel zijn weer thuis, op hun geliefde plekje, waar ze kunnen waken over al onze katjes ❤  


08-02-2021
Maar, Linaatje toch!

Lina Lina Lina toch...
Verdorie dit is naar! Lina is ergens vanaf gevallen, we vonden haar plots mankend. Hup naar de dierenarts, hopend dat het niet al te erg was.
Onee he! Een gebroken ellepijp en de poot uit de kom. Jeetje hey. Linaatje meisje...
Het was een zeer bizarre breuk zei onze dierenarts. Nu krijgt ze strikte benchrust voor maar liefst 6 weken (en natuurlijk pijnstillers), en dat gaat niet meevallen voor onze hieperdepiep. Zo speels, actief en nu verplichte rust. Oef...
Even volhouden lieverd, strakjes is het voorbij ❤


08-02-2021
Welkom Tinne en Fran!

We kregen een hulpvraag van iemand uit het resque wereldje. Er zouden wat katten in slechte omstandigheden leven. Initieel ging het om 3 katjes, maar gelukkig werd er voor een katje al een thuis gevonden. Fran en Tinne werden geterroriseerd door de andere katten in het huis, waardoor ze zich de hele dag moesten verstoppen. Tevens waren ze beiden niet gesteriliseerd.
We besloten hen te helpen. Een paar weken geleden kwamen ze samen binnen. Behoorlijk onder de indruk, dus we gaven hen de nodige rust.
Inmiddels zijn ze gesteriliseerd en gezond bevonden. Ze mogen nu naar hartenlust door de Villa wandelen. Tinne is het meest voortvarend en is overal voor de vinden. Fran is iets terughoudender, maar ook zij voelt zich inmiddels al aardig thuis.
Binnenkort mogen deze lieverds op zoek naar een thuis, waar ze geliefd zijn en goed verzorgd worden. Heel anders dan ze voorheen gewend zijn.
Voor nu genieten wij nog even van hun aangename gezelschap.
Welkom lieve dames ❤


06-02-2021
Welkom Aura!

Aura werd jaren geleden achtergelaten door haar baasje. Het geijkte verhaal, ze vergaten haar mee te nemen tijdens de verhuizing. Helaas ook wederom een melding waar andere instanties niet te hulp wilden schieten..
Dus... Aura werd een aantal jaartjes door de buren gevoerd. De laatste weken werd ze echter erg mager en ze had allerlei wonden op haar rug. Ze moest nu gewoonweg medische hulp en verzorging krijgen, dus besloten we haar bij ons op te nemen. Geen gedoe meer, ze heeft lang genoeg haar plan moeten trekken. Nu krijgt ze de verzorging die ze verdiend en is het gedaan met zwerven. Welkom, mooie, lieve Aura...we gaan jou helpen ❤


04-02-2021
Welkom Lander!

We kregen een oproep van een andere organisatie. Er was een zwerfkatje door hen gevangen, kwijlen en behoorlijke diarree. Hij kon na medische behandeling niet terug naar de vangplek, de meneer die hem voerde was overleden en in de buurt strooide men rattengif.
Deze organisatie doet castratie/sterilisatieprojecten en heeft geen plek voor langdurige opvang. Ze brachten Lander naar hun dierenarts, zijn tandjes werden getrokken, wortelresten verwijderd en hij bleek ook letsels op zijn tong te hebben. Zijn diarree is waarschijnlijk voeding gerelateerd, dus hij krijgt nu lichtverteerbaar eten. Nu is het zaak om zijn tongletsels en diarree onder controle te krijgen. We krijgen altijd een beetje rillingen bij het woord tongletsels, want zoals we de laatste jaren ervaren hebben, is dit een van de moeilijkste aandoeningen om onder controle te krijgen.
Gelukkig is Lander nog jong en hopen we dat zijn weerstand goed genoeg is om dit te bevechten. Uiteraard gaan we alles voor hem doen...
Lander is nog onder de indruk, hij heeft dan ook al heel wat te verduren gehad in zijn jonge leventje. Welkom lieve jongen, wij gaan goed voor jou zorgen ❤


04-02-2021
Welkom Winter!

Deze jongeman heeft geen besef waaraan hij ontsprongen is.
We kregen een dringend telefoontje van een dierenartsenpraktijk. Een zwerfkattenproject, die zich bezighoudt met castratie en sterilisatie van zwerfkatten, had deze jongeman binnengebracht voor castratie.
Echter.. er werd ook een snaptest voor kattenaids-leucose toegepast en hij bleek positief te testen op kattenaids.
Een schuw manneke, die geen enkel vangnet meer had, overgeleverd aan de goodwill.... van ons.
Hij lag onder narcose toen er een beslissing genomen moest worden. Dat raakt ons altijd maar weer. Breekt ons hart.
In een ideale wereld mogen die opties niet bestaan, de euthanasie. In een ideale wereld waren er overal plekjes voor deze doelgroep. Konden zij overal terecht. Telden zij net zo hard mee.
Winter jongen, wij worden jouw vangnet, jouw veilige haven. Wij gaan voor jou zorgen.
De dierenarts castreerde hem, zijn wonden werden verzorgd, enkele tandjes werden getrokken, een neusspoeling vanwege zijn snotneusje en op onze vraag ( en financiele back up) werd de western blot aangevraagd.
Winter vindt het allemaal nog heel eng bij ons. Snappen we, is niet erg jongen. Neem je tijd maar, bij ons mag en kan alles. Je bent voor altijd veilig ❤


01-02-2021
Karel heeft ons goed voor de gek gehouden!

Karel kwam binnen als gecastreerde kater, compleet met knip in zijn oor.
De knip was gezet door een castratieproject, dan kunnen ze zien of een kat in de vangkooi al geholpen is.
Echter karel loeide door de Villa als een verkouden operazanger, dus toch maar eens even een ander soort check. Er waren geen voelbare balletjes, dus kreeg hij een hormoontest en verder onderzoek....beide balletjes bleken niet ingedaald te zijn en in de buikholte te zitten.
We hebben hem maar gauw laten opereren, een zangcarrière was toch niet echt voor hem weggelegd. Sorry Karel, maar dit was ook niet fijn voor jou, met al die dames om je heen 😉
Inmiddels is het een stuk stiller in de Villa 🙂 


01-02-2021
Update Mart ♥

Mart kwam in november binnen, graatmager en zijn poot had een uitstekend bot. Hij werd geopereerd aan zijn poot. Het bleek een oude breuk te zijn en uiteindelijk moest het pootje toch geamputeerd worden.
Mart bleek fiv positief te zijn, reeds in een verder stadium.
Hij kampte met bloedarmoede en ontstekingswaarden in zijn bloed. Al met al maakten we ons behoorlijk veel zorgen om ons mannetje...
Maar... Mart bleek sterker te zijn dan gedacht, hij herstelde goed van de pootamputatie en met een supplement werd de aanmaak van rode bloedcellen gestimuleerd. Zijn waardes zijn nu nagenoeg goed, enkel nog een ontstekingsbeeld, waar hij uiteraard ook voor behandeld wordt.
Mart vindt ons nog steeds niet leuk. Hij is daarbuiten heel lang op zichzelf aangewezen geweest, waardoor mensen vertrouwen nu niet meer vanzelfsprekend is. Hij mag zijn gang gaan, we zijn al blij dat het naar omstandigheden zo goed met hem gaat.
We houden gewoon enorm veel van dat aandoenlijke snoetje ❤
Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg