Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

31-03-2021
Welkom Raoul!

Zaterdag kregen we telefoon van onze eigen dierenarts. Er was een zwerfkatje binnengebracht met een gekwetste poot, ongecastreerd en niet gechipt. Of wij het katje wilden opvangen.... Ja hoor.
Vandaag is hij dan bij ons binnengekomen, onze Raoul! Hij is gecastreerd, maar de wond aan het pootje was necrotisch (dat wil zeggen dat er afstervend weefsel zat en ook de nodige ontstekingen). Daar is hij aan geopereerd. Het zieke weefsel is weggesneden en er zit nu een mooi verbandje om. Knappe jongen. En je bent ook nog eens ontzettend lief! Jij gaat nog wat hartjes veroveren jij, Cupido ❤


28-03-2021
Ze had een eigenaar...

...maar gestorven door ontbering

We hadden haar verhaal stilgehouden voor de buitenwereld, omdat we verwikkeld waren in een strijd. Haar dossier lag bij de FOD, omdat wij Silke niet wilden teruggeven aan de eigenaar.
Maar Silke is vannacht bij onze dierenarts gestorven, ze had de kracht niet meer, ze was zo verzwakt door langdurige verwaarlozing.
Nu willen we haar verhaal naar buiten brengen, wij willen u vertellen wat haar eigenaar op zijn geweten heeft. Haar verhaal mag gelezen worden, omdat zij voor ons heel belangrijk was en we WOEDEND zijn op de eigenaar.

We kregen vorige week zondagavond een spoedmelding uit Zolder. Er zou een broodmager ziek katje bij iemand in de tuin zitten. We besloten haar onmiddellijk op te nemen. De lieve melders brachten haar bij ons en we wisten niet wat we zagen....
Een uitgeteerd lichaampje, botjes omhult door een volledig vervilte vacht. TOTALE ontbering. Haar oogjes zo triest. De pijn in haar bekje was zo hevig, ze heeft al lange tijd gewoonweg niet KUNNEN eten. Ook nog eens bloedarmoede.
De volgende morgen meteen naar onze dierenarts. Ook daar werd er hoofdschuddend naar het trieste hoopje gekeken.
Allereerst ging ze aan het infuus, want ze was uitgedroogd. Dat deed haar zichtbaar goed.
Haar tanden waren zo ontzettend rot, maar wilden we haar aan het eten krijgen, dan moesten deze eruit. Er was geen andere optie.
Tijdens een voorzichtige narcose werd ze geholpen, daarna leek het zelfs wat beter met haar te gaan. Ze kon weer eten!
Gelukkig bleek ze geen nierpatient te zijn uit het bloedonderzoek.
Silke was gechipt. We belden de eigenaar met de vraag hoe lang ze vermist was. Toen brak ons hart... Ze was pas vermist geraakt op zondagavond, de avond dat wij haar opvingen.
Toen wij haar toestand omschreven zei de man: "Ja , we weten dat, maar we zorgen goed voor haar, de dierenarts zei "ach, ze is al oud, heeft allemaal niet veel zin."
Wij vroegen of hij afstand van haar wilde doen, omdat dit pure verwaarlozing was. Daarop werd de man woest, schreeuwde dat ze NIET was verwaarloosd, hij erg goed voor haar zorgde en eiste zijn kat terug. Maar wij wilden haar niet teruggeven, haar toestand was dramatisch!
Er kwamen allerlei instanties om de hoek kijken, maar de kans dat ze in beslag werd genomen, nam enkel maar toe.
De eigenaar stuurde ons nog een mail, met een speciaal opgemaakt rapport van zijn dierenarts. Toen vielen we helemaal van onze stoel!
" De kat is bij ons onder behandeling en naar ons beste weten uitstekend verzorgd. Enige aantijgingen van verwaarlozing zijn onterecht. "
Het wordt tijd dat bij deze dierenarts de licentie onmiddellijk wordt ingetrokken. Schandalig!
Ondertussen ging het steeds slechter met Silke. De opleving die ze had, vanwege de warmte, medische zorg en liefde heeft haar eventjes heel sterk gemaakt.
Maar na dagenlang bij onze dierenarts te hebben gelegen, doofde haar kaarsje vanzelf... Silke stierf.
Conclusie van het rapport van ONZE dierenarts: "In de nacht van 27 op 28 maart 2021 is Silke een natuurlijke dood overleden aan de gevolgen van lange tijd
zware verwaarlozing."
We weten ons geen blijf met ons verdriet en woede. Normaal zijn we niet zo van het openbaar maken op Facebook, maar nu zijn onze remmen even los.
Wij hopen dat de eigenaar de meest zware straf gaat krijgen met een torenhoge boete en NOOIT meer een dier houden. Wij gaan hiermee verder, hij is nog niet van ons af.
We krijgen Silke niet meer terug, maar wij willen rechtvaardigheid.
We gaan ONS meisje individueel laten cremeren, zij is van ons en niemand anders. Zij verdient op de meest respectvolle manier nu behandeld te worden.
Silke liefje, ons hart bloedt. Konden we maar...Jouw kans op een lang gelukkig leven werd bruut afgebroken toen jouw 'baasje' besloot zijn rug naar je toe te keren.
Misschien willen jullie een kleine bijdrage doen voor haar crematie? Ook zal er een potje gemaakt worden voor katjes als Silke. Wij willen altijd voor hen een veilige haven zijn, wij willen hen beschermen tegen criminelen zoals dit baasje en OOK de dierenarts!!
Dank jullie wel uit naam van ons Silke ❤
https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html...

of Belgie:
Villa Vagebond
BE57 0016 9018 9735


28-03-2021
Welkom Tammy en Smokey!

Onlangs kregen we een melding uit Oudenaarde van een ander zwerfkatproject.
Tijdens een vangactie werden Tammy en Smokey gevangen. Ze hadden beiden moeite met eten en veel last van hun bekje. De tandjes werden getrokken, maar er werd ook een aidstest gedaan. Helaas beiden positief...Zij konden niet meer worden teruggezet op de oude woonplek ene en oproep op Facebook leverde helaas ook geen hulp op.
Tammy, het tijgertje zou aaibaar zijn, maar zijn vriendje is nog erg bang.
Ook bij hen dreigde de euthanasie, er was weinig hoop op een alternatief....
In onze vzw is het momenteel erg druk, met al onze fivjes, maar voor hen maakten we een uitzondering.
Er is opnieuw bloed opgestuurd voor de western blot test, heel belangrijk om dubbel te checken.
Maar hier zijn de mannen dan, bij ons! Nog zeer onder de indruk. Grote bange kijkers en aanraken is tot nu toe even een no go. Tammy is inderdaad wat toegankelijker, we aaien hem voorzichtig met een knuffelstokje 😉
We hebben de tijd mannen, doe maar op het gemak, alles komt altijd goed ❤


28-03-2021
Lander voor- en na ♥

Begin februari kwam hij via een zwerfkattenproject bij ons binnen. Zijn bekje ontstoken en behoorlijke diarree. Hij werd bij deze organisatie behandeld, maar kon niet terug uitgezet worden, omdat de persoon die hem voerde overleden was. Hij mocht naar ons komen en werd door onze dierenarts nog eens geopereerd, omdat er veel tandpunten waren achtergebleven in zijn bekje. Sindsdien gaat het een stuk beter met hem.
Zijn diarree is onder controle en zijn snoetje ziet er goed uit.
Hij weet nog niet wat hij van ons moet vinden, maar we merken wel stilaan dat de hele grote angst aan het verdwijnen is.
Wie weet wat Lander nog voor ons in petto heeft?
We zijn in elk geval altijd heel blij als we hun snoetjes zien opklaren na een tijdje. Je doet het goed lieverd en de rest komt vanzelf wel....of niet...dat mag jij helemaal zelf beslissen ❤


22-03-2021
Lina wordt voorgelezen ♥

Voorlezen voor Lina
Lina zit nu al 2 maanden in een bench vanwege een gecompliceerde breuk. Onze lieve Lina, zo blij en actief altijd. Onlangs was er controle bij de dierenarts, maar vanwege de moeilijke breuk moest ze NOG 3 weken extra in de bench. We willen haar helpen om de lange dagen door te komen. Zo heeft ze een eigen tablet met spelletjes, maar ook... een lief vriendinnetje!
We stimuleren altijd het voorlezen aan dieren, een win-win situatie. In het verleden hadden we er ooit een middag aan gespendeerd. Vanwege de corona is het lastig, maar we hebben een speciaal meisje in ons midden die alles goed maakt...
Nore houdt heel veel van de katjes en dus ook van Lina. Als ze komt, leest ze haar altijd voor.
Ontroerend, pakkend, dit is alles waar de vzw voor staat: Liefde voor de dieren.
Lina geniet van de aandacht, zalig gewoon!
Dank je wel Nore voor het voorlezen aan Lina. Je bent onbetaalbaar ❤

 


21-03-2021
Het is Lente...

Vandaag begint officieel de lente.
De bloemetjes gaan bloeien en de bomen krijgen hun mooie groene blaadjes weer terug. Onze Vagebondjes verheugen zich alvast op vele heerlijke buitenuurtjes in het zachte lentezonnetje.
Dat is pas genieten ❤


20-03-2021
!!!BELANGRIJK!!!

BELANGRIJKE INFORMATIE I.V.M. DE CHIP VAN UW HOND EN/OF KAT.
Bij ons in België gaan er wat zaken veranderen.
Als gevolg van een nieuwe wetgeving zullen alle contactgegevens op de chip van uw huisdier vanaf 1 mei 2021 geanonimiseerd worden.
Dit maakt het moeilijker om de eigenaar van een dier terug te vinden.
U moet vanaf 1 mei uw toestemming gaan geven voor het openbaar maken van uw gegevens. Zo kunnen dierenartsen/politie/asielen die uw dier vinden, u snel contacteren.
Check dus de databases waar de registratie van de chip gebeurde. Geef TOESTEMMING om uw gegevens OPENBAAR te plaatsen!
U moet hiervoor uw rijksregisternummer koppelen aan de chip van uw huisdier.
https://www.dogid.be
https://www.catid.be


15-03-2021
Welkom Jeanne!

Welkom Jeanne!
We kregen een hulpvraag van een andere organisatie voor Jeanne. Jeanne is geschat op een 8 jaar, maar door een groeiachterstand is ze erg klein gebleven. Tevens moesten al haar tandjes al verwijderd worden. Ze is nog heel erg bang, maar haar uitzetten was omwille van de medische probleempjes geen optie. Bij haar opvangmama op een kamer, kwam ze niet goed tot haar recht, ondanks de goede zorgen. Ze mocht naar ons komen. Hier kan ze gebruik maken van de buitenrennen en haar eigen tempo bepalen, daar staan we voor.
Ook kunnen we haar zo goed in het oog houden.
Ze heeft in elk geval goed gegeten en gebruik gemaakt van de kattenbak, dus ze voelt zich redelijk op haar gemak.
Ze mag alle tijd nemen die ze nodig heeft.
Welkom lief snoetje ❤


15-03-2021
Update Aura ♥

We vertelden jullie een maand geleden het verhaal van Aura.
Even een reminder:
"Aura werd een aantal jaren geleden in de steek gelaten door haar baasje. Tijdens een verhuizing mocht ze niet mee.
In elk geval trok de buurvrouw zich haar lot aan en besloot haar eten te geven.
Echter.. Aura viel de laatste tijd behoorlijk af en ze kreeg allerlei kale wonden op haar lijf. Twee dierenorganisaties werden benaderd en helaas... ze konden 'niks' met haar.
We hebben haar meteen bij onze dierenarts gebracht en daar kwam het grote probleem er letterlijk en figuurlijk uit...
Ze had een baarmoederontsteking EN een eileider ontsteking. De sterilisatie was heel zwaar en moeilijk, maar gelukkig zijn alle zieke organen er nu uit. "
Echter kwam er een probleem bij...haar oor begon ook verdachte tekenen van kanker te krijgen. Ook nog eens. Meisje toch.
We besloten samen met de dierenarts uit voorzorg haar oor te laten amputeren en er is wat weefsel afgenomen om te zien of het niet kwaadaardig is. Op die uitslag wachten we nog.
Het is een schuchter, maar zo'n lief meiske. Voorzichtig kunnen we haar strelen, maar ze heeft nog veel tijd nodig. Komt goed ❤


12-03-2021
Update Linaatje ♥

Misschien denken jullie, wat is het stil rond Lina.
Nou, dat zit zo...een aantal weken geleden ben ik gevallen en daarbij heb ik mijn schouder uit de kom getrokken en mijn ellepijp op een vervelende plek gebroken.
Absolute Benchrust was de restrictie, dus hier zit/lig ik dan....
Gelukkig kreeg ik een tablet met kattige spelletjes en wat rustgevende muziek, krijg ik ontbijt, lunch en diner op bed. De rest van de dag lig ik wat te chillen en te dagdromen over mijn toekomstige vrijheid.
Maar ik moet nog een paar weekjes volhouden...alles om mijn pootje te behouden!
Duimen jullie met mij mee dat ik snel weer op mijn pootjes sta, want de Villa is een tikkeltje saai zonder een avontuurlijke, rondcrossende Lina 😉


12-03-2021
Welkom Gabriel!

Daar is onze Gabriel dan. Onze man die door oog van naald is gekropen. Aangereden werd gevonden, maar niks heeft gebroken!
Gisteren vertelden we jullie al eventjes zijn achtergrond.
Een vrijwilligster van een zwerfkatproject uit Vorselaar,had Vick (aids-positief) bij ons gebracht en daarna reed ze weer naar huis. Maar!
Onderweg zag ze een aangereden kat langs de weg liggen, dus wat doe je als dierenvriend? Dan ga je natuurlijk op de rem staan, het dier checken en oppakken!
We werden door haar gebeld en we besloten hem onmiddellijk naar onze dierenarts te laten gaan.
Gabriel was in shock, hij zou gewond zijn aan zijn kopje en een gekwetst pootje hebben. Gelukkig had onze dierenarts er een goed oog in, hij zou het waarschijnlijk gaan redden...
Die nacht lag hij aan het infuus en hij knapte op.
Hij liep niet meer mank en hij had geen hoofdletsels, hij was blijkbaar enkel in shock. Echter, een geluk bij een ongeluk, hij bleek wel een hartruis te hebben. Dat is nu wel geconstateerd.
Gabriel is nu lekker bij ons, een enorm lief aanhankelijk dier, maar binnenkort zal hij naar de cardioloog moeten.
Zijn uiterlijk, zijn vuile verfomfaaide vacht, verraadde dat hij al een tijd op straat leeft en moest rondkomen van restjes eten. Hij was ook nog eens ongecastreerd.
We zijn blij dat je bij ons bent lieve jongen. Rust nu maar uit, doe maar op gemakje, en duimen dat je hartje niet te ernstig 'ziek' is. ❤


11-03-2021
Welkom Vick!

En we verwelkomen weer een nieuwe knapperd. Vick werd gevangen tijdens een castratieproject. Hij had een abces in zijn nek, deze werd schoongespoeld en behandeld, maar hij bleek ook fiv positief te zijn met de snaptest (De western Blot is uiteraard ook aangevraagd)

Oei, wat nu, want terug uitzetten is dan geen optie meer...
VIck mocht bij ons binnenkomen, en wat is het een knapperd!
Een imposante, gehavende kater, maar met een piepklein hartje.
Eerst verstopte hij zich wat verlegen, maar eenmaal hij in de gaten kreeg dat die handen hem geen kwaad wilden doen, kwam hij helemaal los.
Vick hunkert naar aaitjes en knuffels, dat heeft hij buiten zo lang moeten missen. Wij gaan dat helemaal goedmaken met hem. Welkom lieve jongen ❤


10-03-2021
Twan en Benthe ♥

Twan en Benthe mogen sinds kort samen op zoek naar een nieuw thuis.
Echter zijn zij van mening dat we ons die moeite kunnen besparen. Ze hebben hun intrek genomen in een eengezinswoning in de Villa.
Omdat de huurlasten toch wat aan de hoge kant zijn, verhuren ze de bovenetage aan Levi. Op stookkosten wordt ook nog eens bespaard door lekker dicht op elkaar te gaan liggen.
Mocht Twan in de toekomst een baan vinden, dan gaan ze zeker verder kijken voor een iets groter optrekje. Maar voor nu volstaat dit...
Zolang ze maar samen zijn is alles goed ❤


05-03-2021
Welkom Liesje en Fabian!

Zij waren niet meer welkom op het terrein van een gesloten horecazaak. Dat was de plek waar zij altijd hun bakje eten kregen van een goede ziel die zich over hen ontfermde.
Er werd door hun verzorger driftig gezocht naar een oplossing en zo kwam hij bij ons terecht.
Liesje (foto) is een wat ouder meisje, erg lief en knuffelig. Een-ik-zit-niet-stilletje, zodat we erg ons best moesten doen haar op de gevoelige plaat vast te leggen 😉
Fabian is wat angstiger, die heeft meer tijd nodig en heeft zo zijn eigen verstopplekje. We doen alsof we hem niet zien, doen we hem een groot plezier mee.
Komt goed allemaal!


05-03-2021
Welkom Sander!

Er werd een vergiftigd katje bij een dierenartspraktijk binnen gebracht.
Hij lag op straat en was er ernstig aan toe. Hij bleek niet gecastreerd en zat vol met vlooien en wormen. hoogstwaarschijnlijk een zwerfkat. 
Ze legden hem aan het infuus met medicatie en gelukkig knapte hij goed op. Tevens werd hij gecastreerd, bloedonderzoek en snaptest werden uitgevoerd en de snaptest gaf aan dat hij mogelijk fiv positief was. 
Toen begon de zoektocht naar een geschikt opvangplekje, want fiv positief EN bang, dat is nogal een drama op veel plaatsen. Ze hadden hier en daar al rondgevraagd, maar helaas zonder succes...
Allereerst vinden we de inzet van deze dierenarts chapeau. Ze hielp een zwerfkat die er slecht aan toe was, met dezelfde zorg en toewijding als een kat met baasje. Ze namen alle kosten op zich, hebben tevens de western blot aangevraagd en ervoor gezorgd dat hij gevaccineerd werd.
Na al deze goede zorgen, wilden wij ook zeker een opvangplekje voor Sander vrijmaken. En hier is hij dan, onze angstige Sander. Een prachtig katje die bij ons alle tijd krijgt om te bekomen van zijn grimmige avontuur.
Welkom lieve Sander, wij zorgen vanaf nu voor jou ❤


05-03-2021
Levi blijft bij ons!

Levi kwam ruim 2 jaar geleden bij ons binnen. Angstig, zijn vacht volledig vervilt en snotterig. Zijn vacht werd geschoren, medicatie opgestart en we zouden wel zien hoe het ging lopen. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en is Levi nog altijd een van onze zorgenkindjes.
Hij heeft nierproblemen en ook de snotterbellen steken met regelmaat de kop op. Het zit hem allemaal niet mee...
De Villa is helemaal zijn thuis. Zoveel vriendjes, want onze man kan met alle katjes overweg.
Is er een lekker hapje te scoren? Levi staat paraat in de keuken. Wel oppassen met je vingers, want hij is nogal gretig.
Aaien mag niet, dat vindt Levi niet oké, maar hij is wel graag bij ons in de buurt. Hij observeert ons van een afstandje en we mogen ook gewoon rondlopen, zonder dat hij wegloopt.
Op zijn eigen manier waardeert hij ons gezelschap.
We weten dat hij chronisch ziek is, zijn leven heeft al eens aan een zijden draadje gehangen. Reden te meer om de Villa als zijn thuis te benoemen, want alle katjes verdienen een echt thuis. Hem nog laten verhuizen zou hem absoluut geen goed doen, alle stress en verandering kan hij niet aan.
Hij geniet nu nog zo, van alles wat we hem kunnen bieden. Een veilige plek, ruimte om naar buiten te kunnen, al zijn vrienden en de enorme lekkere hapjes.
Wij wisten het al lang, maar nu mag iedereen het weten.
Welkom lieve ambassadeur, geniet maar van jouw eigen, veilige thuis ❤ 
Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg