Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

30-04-2021
Het is bijna zo ver, Moederdag!

Het is weer bijna zover: MOEDERDAG. Zondag 9 mei om precies te zijn.
En wie wil zijn of haar moeder nu niet verrassen met een prachtig katten-artikel.
Een mooi sieraard of iets anders.
Neem daarom eens een kijkje in onze WEBWINKEL

Ook in de andere categorieën van onze webwinkel hebben we nog mooie artikelen.
Sla snel uw slag en verras moeder met een mooi cadeau!
En wat minstens zo fijn is ..... de opbrengst van de artikelen komt ten goede van onze katjes!

28-04-2021
Daar is ze dan...

...onze dappere mooie knappe meid Valor!

Een paar dagen geleden toonden we jullie haar verschrikkelijke ( afgeschermde) foto van een dramatisch oor. Jullie reageerden massaal in geldelijke en mentale steun, wat ons zoveel goed deed.
Valor werd al 10 jaar buiten gevoerd door iemand.
Een opfrisser:
"De laatste tijd kwam ze regelmatig met een bloederig oortje terug. De melder dacht dat het vechtwonden waren, maar nadat ze een tijdje verdwenen was, kwam ze terug met een vreselijk gehavend oor. Dit was serieuze spoed en gelukkig heeft hij ons gebeld.
We zijn meteen ter plaatste gegaan en ook maar meteen doorgereden naar een dierenarts. Ze verblijft nu in de kliniek waar onze Tristan ook opgenomen werd. Wat we eigenlijk al wisten, is de werkelijkheid....ernstige oorkanker..."
We konden met jullie donaties haar oor operatie betalen en ze is nu dan ook geopereerd.
Valor bleek een vreselijke tumor te hebben, erger nog... deze zat tot op haar schedel. Helaas is niet alle kanker daardoor weggehaald, waardoor ze niet zo heel lang meer te leven heeft.
Maar WAT zijn we blij dat we haar deze kans hebben kunnen geven. Haar slechtste oor ziet er nu eigenlijk ontzettend goed uit, ook al weten we dat daar wat naars woekert. Haar leven heeft nu een verlenging gekregen en dat telt net zo hard.
Het is een lieve meid en ze heeft de operatie kranig doorstaan. Ze voelt zich eigenlijk hartstikke goed en geniet van haar maaltijden. Man o man, wat zijn we verliefd geworden op dat ontluikende smoeltje.
Dankbaar ook, dat ze nog even onder ons mag zijn.
Haar andere oortje wordt binnenkort onder handen genomen, dat kon helaas niet tegelijkertijd. Maar ze gaat waarschijnlijk morgen ontslagen worden op de praktijk, zodat wij haar in onze armen kunnen sluiten. Ze is ons meisje. En ze is ook een beetje van jullie, want DANK JULLIE WEL voor de fantastische donaties ❤
Tot snel lieve Valor! 


28-04-2021
Donatie De Jumper, Beek

We kregen afgelopen week weer een prachtige donatie van Jumper Tuinoutlet Beek.
Een heleboel lekkere hapjes voor onze Vagebondjes!
Ook kochten we nog voer van de opbrengst van de donatiepot die altijd bij hen in de winkel staat. Hond Mika houdt toezicht, of alles wel goed gaat met inladen 🙂
Mika, dank voor je hulp en uiteraard weer een grote dankjewel aan Jumper Tuinoutlet voor jullie mooie steun aan onze katjes ❤


28-04-2021
Heeft ze een baasje?

Ze is nu bij ons, maar wordt ze echt niet gemist?
We kregen eergisteren een melding uit Neeroeteren. Dit allerliefste meisje zat al een week bij mensen voor de deur, en was helemaal niet van plan naar huis te gaan. Had ze een huis?
De melder begon een rondvraag in de buurt te doen, maar steeds was het: "Nee, we kennen haar niet."
Het is een ontzettend lief dier, gezond en lekker in haar velletje. We kunnen maar niet geloven dat ze niet gemist wordt.
Daarom doen we een warme oproep. Bij geen respons blijft ze natuurlijk lekker bij ons!
Helpen jullie mee aan deze zoektocht? Dank jullie wel!


25-04-2021
Maxi Zoo Maasmechelen!

Wij zijn een dierenwinkel rijker in Maasmechelen. 
Nog maar twee maandjes geleden opende de gigant Maxi Zoo zijn deuren in Maasmechelen. Het is een mooie winkel met een uitgebreid aanbod voor o.a. honden, katten, knaagdieren e.a.!

De winkel heeft een dontatiebox staan (links van de schuifdeuren). Iedereen mag daar een donatie in deponeren en eens in de 2 maanden mogen wij van Villa Vagebond al de kat-gerelateerde spulletjes eruit komen halen. 
Deze keer waren het vooral veel snoepjes ^_^

Wesley, de filiaalmanager verontschuldigde zich wel 100 keer "Wij zijn nog maar pas open en dus hebben we nog maar weinig om aan je mee te geven". 
Nou Wesley, dat geeft helemaal niet hoor! Alle kleine beetjes helpen, they really do!

Merci lieve donateurs en Maxi Zoo Maasmechelen! Tot over 2 maanden!


25-04-2021
Valor!

 En dan gaat vandaag de telefoon en komt er een vreselijke spoedmelding binnen...
De melder gaf Valor al een jaar of tien eten. De laatste tijd kwam ze regelmatig met een bloederig oortje terug. De melder dacht dat het vechtwonden waren, maar nadat ze een tijdje verdwenen was, kwam ze terug met een vreselijk gehavend oor. Dit was serieuze spoed en gelukkig heeft hij ons gebeld.
We zijn meteen ter plaatste gegaan en ook maar meteen doorgereden naar een dierenarts. Ze verblijft nu in de kliniek waar onze Tristan ook opgenomen werd. Wat we eigenlijk al wisten, is de werkelijkheid....ernstige oorkanker...
Een oortje zit op dit moment vol ontsteking, pus en bloed. Allereerst krijgt ze medicatie om de ontsteking rustiger te maken. Na een aantal dagen wordt er overgegaan tot volledige amputatie van de oren. Uiteraard krijgt ze in de tussentijd goede pijnbestrijding, dat is superbelangrijk.
We hebben dit jaar al zoveel katjes met oorkanker opgevangen en laten opereren en Valor is wederom een zeer, zeer ernstige melding.
We hebben haar Valor genoemd, een krachtige naam die moed en dapperheid betekent. Want moedig en dapper is ze zonder meer. Ze moet vreselijk afgezien hebben met de woekerende kanker in haar oor.
We willen haar helpen, de zorg geven die ze verdiend. Ze is nu nog sterk en goed doorvoed, nu kan ze de operatie nog aan.
De totale kosten zullen rond de 1000 euro uitkomen. Een enorme klap in ons budget. Graag willen we weer jullie hulp vragen, om ons te helpen met een kleine bijdrage voor haar operatie.
We kunnen met jullie hulp het verschil maken voor haar!
Ons dappere meisje bedankt jullie alvast uit de grond van haar hart ❤

Nederland:
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

of Belgie:
Villa Vagebond
BE57 0016 9018 9735

Ps, de foto is niets voor gevoelige zieltjes maar we kunnen het helaas niet mooier maken.


24-04-2021
Heb jij onze veilingpagina al gezien?

Op deze pagina veilen we leuke, mooie, grappige, handige en veelal kat gerelateerde items, met toegankelijke startprijsjes, voor je viervoeter, voor jezelf of voor een ander....
Bijna elke dag een nieuwe veiling!
Leuk om mee te doen en nog leuker als jij uiteindelijk degene bent die het hoogste bod geplaatst heeft en met een prachtig cadeau aan de haal gaat. Dus neem vooral even allemaal een kijkje op onze veilingpagina, like en volg ons voor de mooiste cadeautjes en steun hiermee direct onze katjes!

Heel veel dank namens onze Vagebondjes 👌


24-04-2021
Welkom Archie!

We kregen een melding van de thuiszorgmedewerker van een bejaarde dame. De dame voerde Archie al jaren. In de loop der tijd werd hij steeds toegankelijker en verhuisde hij van buiten naar binnen.
De laatste tijd was Archie onzindelijk, hij heeft blijkbaar diabetes en onzindelijkheid is vaker een gevolg als een katje zich niet goed voelt.
Vanwege zijn onzindelijkheid en de kosten van het diabetesvoer zag de mevrouw als enige optie euthanasie.
De thuiszorgmedewerkster greep in en belde ons. We besloten Archie meteen over te nemen, zodat we hem eens goed konden laten nakijken door onze dierenarts. Waarschijnlijk is Archie al enorm gebaat bij insulineprikjes. Sowieso is bij een oudere kat een jaarlijks bloedonderzoek geen overbodige luxe. Ouder worden betekent niet het volledig laten opbranden van een dier, om ze daarna te euthanaseren. Vroegtijdig signaleren van aandoeningen en deze ook behandelen kan een wereld van verschil maken. Lieve Archie, wij gaan jou zeker helpen.
Hopelijk voel je je vlug weer wat beter. Wat ons betreft is jouw tijd nog lang niet gekomen ❤


21-04-2021
Update Ava ♥

Vanochtend vertelden we jullie over onze Ava. Ze kwam binnen na een aanrijding, haar bekken op drie plaatsen gebroken. Haar blaas en darmen blokkeerden en we vreesden voor een blijvende verlamming. Dit zou een drama zijn, gezien het feit dat ze nog niet makkelijk hanteerbaar is. Onze verzorgster ontfermde zich over haar en ze kreeg medicatie om alles te ontspannen.
En er gebeurde iets moois, ze is vandaag op de kattenbak gegaan en heeft zelfstandig haar behoefte gedaan! Een klein vreugdedansje, want dat is echt wel een veelbelovend teken..
Ze heeft nog heel wat weken benchrust voor de boeg en natuurlijk heeft ze momenteel nog pijn, maar over een paar weekjes zal haar wereld er al heel anders uitzien.
Trots op ons vechtertje ❤️


21-04-2021
Welkom Ava!

Vrijdagavond kwam er een spoedmelding binnen, een aangereden katje op de weg. Het katje zou schuw zijn, dus onze verzorgers van dienst sprongen in de auto en gingen er meteen heen.
Gelukkig liet ze zich snel vangen en konden ze meteen bij onze dierenarts terecht. Ze heeft haar bekken op 3 plaatsen gebroken, bovendien zijn haar blaas en darmen verkrampt door de aanrijding en het letsel. Dat wil zeggen dat ze momenteel niet zelfstandig haar behoefte kan doen.
We weten uit ervaring dat dit na een aanrijding wel een aantal dagen kan duren, dus ze krijgt nu iets om de boel te ontspannen. Hopelijk is de bezenuwing intact gebleven en gaat dit uiteindelijk weer op gang komen, maar we kunnen enkel afwachten nu...
Ze mocht met een verzorger mee naar huis, zodat we haar goed in het oog kunnen houden. Benchrust, medicijnen en haar proberen te verleiden met lekkere hapjes. De komende dagen zullen heel spannend worden, maar we geven niet zomaar op. We hebben al veel katjes op deze manier erdoorheen kunnen krijgen....
Duimen jullie mee voor Ava? wij gaan in elk geval heel hard ons best doen voor haar. Kom op, lief meisje, wij kunnen dit samen ❤


18-04-2021
Vier kostbare dagen verloren...

Niet toekijken, maar ingrijpen! We zullen het meteen maar zeggen: Yan stierf vlak voordat wij ter plaatse kwamen.

We willen dit met jullie delen, omdat we ontzettend hard geraakt zijn. Dit had anders kunnen aflopen...
Op 13 april werd deze foto genomen. Iemand gaf dit hele lieve tamme dier eten, maar vroeg om hulp op Facebook. En dat was het dan.
Men leest het, men ziet het, en klaar.
Niemand greep in.
Gisteren is er godzijdank wel iemand gaan kijken, dikke chapeau daarvoor. Daar trof ze het katje al liggend aan, ze kon niet meer op haar pootjes staan, zo verzwakt was ze al. Toen ze haar eten wilde geven, was het kaarsje eigenlijk al langzaam aan het uitgaan, ze kon niet meer eten.
Resoluut pakte de dochter samen met haar moeder het arme dier op en legde haar voorzichtig in een bench gewikkeld in dekens. Onmiddellijk grepen ze de telefoon en begonnen rond te bellen.
Het arme dier was totaal verzwakt en haar neusje zat potdicht van de snot.
Een andere opvang werd gebeld, maar die zei dat zij geen budget had voor de dierenarts, ze moest naar 112 bellen.
De politie gaf ons nummer en we zijn onmiddellijk gaan rijden. Maar... toen we ter plaatse kwamen was Yan al overleden, we waren te laat.
Vier kostbare dagen... een periode wat verschil kon maken tussen leven en dood.
Lieve mensen, een warme oproep naar iedereen die zoiets nog kan gaan meemaken: Grijp in, bel een opvang, de politie, maakt niet uit, maar bel.
We snappen dat particulieren niet altijd zelf een dierenarts kunnen bekostigen, maar kijk niet toe... help hen.
Voor Yan was het te laat, wij hadden met alle liefde wel ons budget aan haar gegeven, maar er komen nog andere Yan katjes op ons pad, en misschien ook wel op de jouwe. Rust zacht lieve Yan, voel je vrij.... Het spijt ons. 


17-04-2021
Welkom Tijl!

We kregen een verontrustende melding. De meldster voerde sinds enige tijd een zwerfkatje. Uiteindelijk lukte het haar om hem te vangen en met hem naar een dierenarts te gaan. Daar bleek dat hij met de sneltest fiv positief getest werd. De dierenarts zag verdere behandeling hierdoor niet meer zitten en de meldster moest tegen de avond een oplossing vinden, anders zou het katje geëuthanaseerd worden.
Grote paniek, maar ondanks dat wij momenteel al veel fiv katjes in opvang hebben, is het doodmaken van een katje omwille van deze uitslag echt een no go! Zeer triest dat veel dierenartsen dit als enige optie zien...
Hij is bij ons binnengekomen. Flink aan het snotteren en grote angstige oogjes. Uiteraard gaan we de Western blot test aanvragen en hij wordt nu verder behandeld voor zijn snotterbellen.
We laten hem even bekomen van alle commotie en waarschijnlijk zal onze jongen dan verhuizen naar Buddykat, waar hij rustig de tijd krijgt om te wennen. Welkom lieve Tijl, we gaan heel goed voor jou zorgen ❤


17-04-2021
Lina een pootje armer, maar een glimlach rijker

Onze lieve gekke meid is vorige week geopereerd aan haar pootje. Het is geamputeerd, helaas. Na 9 weken benchrust was er geen enkele verbetering zichtbaar. De breuk was enorm gecompliceerd en heelde gewoonweg niet. Na veel overleg, ook met specialisten, is besloten dat amputatie de enige uitweg was.
Gelukkig laat Lina het niet aan haar hartje komen.
Een dag na de operatie hing ze al te bengelen aan de grootste klimpaal en was ze weer de blije zelve. We hebben onze oude Lina weer terug. Een opgewekt smoeltje, speels kantje en vooral heel dapper.
Lina rockssss, wat houden we toch veel van die lieve knappe meid. Ze had al een geamputeerde staart en nu fier op drie pootjes, met al haar blaas en darmprobleempjes ❤


17-04-2021
Welkom lief gezinnetje!

Op 30 december kwam dit hele gezin bij ons binnen. Mama Fleur met vier kindjes, Fuzzy, Fury, Fency en Fluppy.
Ze verbleven een hele tijd bij een gastgezin van ons, waar ze al grote sprongen maakten qua socialisatie. We besloten om het hele gezinnetje over te brengen naar de Villa, waar ze samen met andere katjes kunnen spelen en hun angsten verder mogen overwinnen. De kleintjes zijn inmiddels al goed gegroeid en beginnen al echte pubertjes te worden.
Flink ravotten en spelen als er niemand in de buurt is 🙂
Mama Fleur vindt ons mensen niet zo heel eng, ze is gewoon wat op haar hoede. Fuzzy gaat veilig bovenop zijn mama zitten, want bij mama is het altijd goed. En zo is het ook!
Welkom lieve snoetjes, komt helemaal goed met jullie ❤ 


16-04-2021
Youpi is back in tha house!

Aan de kant, snel snel, want daar is.... Youpieeee!
Wat hebben we toch leuke opvangertjes, zucht. Youpie is teruggekomen van plaatsing, want hij is een beetje hieperdepiep 😃 Jazeker, deze jonge wervelwind vindt alles leuk, gezellie, toppie en alles smaakt naar meer.
Hij wil op ontdekking, knuffelen, gek doen, catnip snuiven, rollen, draaien en heel veel spelen! Mensen groot en klein, het kan hem allemaal bekoren, maar ook jonge speelse katten daagt hij uit tot spel.
Binnenkort komt Youpie vrij, maar nu lachen we ons een breuk met deze pipo de clown. Misschien moet ie wel bij het circus of zo.


14-04-2021
Update Dior ♥

Afgelopen week konden we Dior weer eens goed bekijken.
Haar vachtje was plukkerig, dus werd ze voor een scheerbeurt naar onze dierenarts gebracht. Tevens werd er bloed genomen, om te zien hoe het met haar gezondheid gesteld was. Gelukkig was de bloeduitslag helemaal goed en ook is ze ontdaan van die vervelende klitten.
Omdat het nog erg frisjes buiten is en we Dior absoluut geen pakje aan kunnen doen, verhuisde ze naar een gastgezin. Even lekker binnen blijven, herenigd met familieleden Paulien en Nina.
We gaan zien of Dior het binnenleven ook weet te waarderen.
Indien niet, dan mag ze uiteraard gewoon weer terugkomen naar de Villa.
Knappe Dior ❤


10-04-2021
Had hij een baasje?

Gisteren kregen we wederom een zeer ernstige spoedmelding. Er was een zwerfkatje bij de melders komen aanlopen. Hij was extreem mager, had een hele dikke buik en viel constant om. Onze veldwerkers gingen ter plaatse en konden hem gelukkig heel snel vangen. Dat werd meteen een ritje naar onze dierenarts...

We noemden hem Ben.
Ben had nog maar enkele tandjes, was gecastreerd, maar helaas niet gechipt. Hij kreeg direct eerste hulp, maar er moest onderzoek gedaan worden, waar die dikke buik vandaag kwam.
We kregen vanochtend het vreselijke nieuws dat zijn lever en het gebied eromheen vol uitgezaaide kanker zat. Bovendien zat zijn buikholte vol met vocht.
Lieverd toch, wat moet je afgezien hebben....
We hebben de beslissing moeten nemen om hem rustig te laten inslapen.
Er was geen mogelijkheid meer tot uitstel om naar een eventueel baasje te zoeken. Als een diertje zo afziet, mogen we dit gewoonweg niet doen. Toch willen we graag proberen om erachter te komen of iemand hem mist.
Hij zat plotseling in de tuin van de melders in Riemst, een superlief katje, gecastreerd, wellicht ooit de tandjes verwijderd. Als hij een baasje had, willen we degene niet in het ongewisse laten.
Willen jullie deze oproep delen? Dat zouden we heel erg waarderen.

Lieve Ben, we konden enkel nog een einde maken aan jouw lijden. Rust maar zacht lieve jongen ❤


10-04-2021
Onze Tibor ♥

We vertelden al vaker dat Tibor, omwille van zijn overprikkeling gebaat is bij vaste structuur en rustmomenten om het in zijn hoofdje op orde te houden.. Dit gaat tot op heden eigenlijk heel goed. Hij kent zijn dagelijkse routines feilloos en zit beduidend beter in zijn vel. Ook is hij met mooi weer nu vaker buiten te vinden, kortom hij leert opnieuw hoe het voelt om te ontspannen en genieten.
Afgelopen dinsdag had hij een anders dan anders middagje. Een buddykat verzorgster maakte een hele middag tijd voor hem. En Tibor genoot enorm van al die aandacht. Uiteraard in alle rust, niets werd geforceerd.
Mooi om te zien dat hij al zover gekomen is, dat het even doorbreken van de structuur geen negatieve invloed hoeft te hebben, mits je zijn persoonlijke ruimte respecteert.
De persoon die hem kan lezen, is zijn beste vriend, nietwaar Tibor ❤ 


08-04-2021
Blind en enorm geliefd ♥

Vanmiddag werd er een lieve poes bij ons binnengebracht. Ze liep gedesoriënteerd al sluipend op straat in het dorp Lauw. Men weet dat Buddy Kat gevestigd is in dit dorpje, dus al snel werd er aangebeld 😉
Dit poesje was blind.
Echter... ze zag er enorm verzorgd uit, tam, maar was niet gechipt. Zij moest echt een baasje hebben, kon niet anders.
Op Facebook werd er melding gemaakt en ondertussen mocht deze zwarte parel een beetje rondsnuffelen in een afgesloten kamer in Buddy Kat.
Ze was helemaal in de war en miauwde wat in het rond.
Omdat er nog geen respons kwam op de Facebookpost, besloten we zelf in de bewuste straat overal aan te bellen. Helaas niets....
Thuisgekomen was het even knuffeltijd en toen ging de deurbel!
Twee hele bezorgde mensen hadden van de buurvrouw gehoord dat Buddy kat aan de deur was geweest 😉 Zij misten hun Fieke!
Het ging zelfs niet snel genoeg, Fieke werd onmiddellijk in de armen genomen ( kusjes werden uitgedeeld) en er kwam een zucht van verlichting.
Dit knappe meisje is al 20 jaar oud! Amai, die zag er goed uit hey..
Eind goed al goed, Fieke is weer thuis, wat zal ze blij zijn (en haar baasjes) ❤ ❤


08-04-2021
Update Lina ♥

Gisteren was het zover, iets waarvan we hoopten dat het niet nodig zou zijn....
Lina brak bijna 10 weken geleden haar pootje. Na 9 weken benchrust was er nog geen enkele botvorming bij de breuk te bespeuren...
Het was, of een operatie, kans van slagen zeer onzeker en weer maanden benchrust en dan waarschijnlijk alsnog amputatie OF amputatie.
We kozen voor het laatste. Iedereen die onze Lientje een beetje kent, weet dat ze wil rondstruinen, spelen en bij ons wil zijn. Al die weken alleen in een bench deden haar absoluut geen goed. Ze is al die tijd toch zo dapper geweest.
Ze was gisteravond nog een beetje groggy van de narcose, en zat aan de hechtdraadjes. We deden haar een pakje aan om dit te voorkomen, maar Lina dacht daar duidelijk anders over. Ze rolde zich op haar rug en bleef zo liggen. NIET LEUK! Villamensjes....
Komt goed, lieve Lientje, We willen het beste voor jou. Je mag heel snel weer rondbolderen met de andere katjes.
Trots op jou en je temperamentje ❤


07-04-2021
Voorleestijd in de Villa!

Deze lieve meid heeft vakantie en brengt graag wat extra tijd met onze katjes door. Gisteren was het voorleesmiddag. De katjes luisterden gefascineerd naar haar verhaal. Uiteraard wilde Bertje ook nog even plaatjes kijken. Wat hebben ze genoten!
Dank je wel, lieverd ❤


04-04-2021
Wereld Zwerfdierendag!

Vandaag is het Wereld Zwerfdierendag en o ja, ook Pasen natuurlijk 🙂
Wederom geen Paasbrunch dit jaar, maar wel een extra lekker hapje voor onze Vagebondjes. Om te vieren dat ze nooit meer hoeven te zwerven, altijd veilig zijn en met alle liefde verzorgd worden.
Denken jullie vandaag ook nog eens extra aan de diertjes die het niet zo goed getroffen hebben? Samen kunnen we voor hen ook het leven beter maken. We wensen iedereen die het viert, fijne Paasdagen en zoniet, dan een hele fijne zondag of Zwerfdierendag ❤ 


04-04-2021
Rover is speciaal ❤

Een paar dagen geleden vertelden we jullie over Rover. Hij kwam als zwerfkat bij ons binnen met een groot gat in zijn wang.
Opfrissing:
"In een roesje werd de boel bekeken en dat zag er absoluut niet goed uit. Hij had een grote diepe wond wat helemaal naar de kaak liep. Ook was de rottende ontsteking al richting zijn neus gegaan. Rover zag bleek, dus werd er een snaptest gedaan. Gelukkig negatief... Maar toch was er iets niet goed, dus er werd bloed opgestuurd.
Ondertussen werd hij geopereerd ( en gecastreerd), maar er zal een vervolg operatie nodig zijn.
Rover laat zich niet behandelen, hij is boos en bang. Ook dat maakt het allemaal lastig om de wond goed te verzorgen, want hij heeft echt intensieve zorg nodig.
Vandaag kregen we de bloeduitslag en hij was eigenlijk zichzelf aan het vergiftigen waardoor de nieren geblokkeerd raakten."
Tadaaa, onze dierenarts is helemaal lyrisch! Het was een zeer ingewikkelde operatie, maar als de hechtingen het houden? "Dan is dit een spectaculaire redding geweest." Dit zijn de woorden van onze arts 🙂
En weet je? Rover is hartstikke lief!! Ook nog eens, YES. Hij was gewoon overstuur en had heel heel veel pijn, dan word je ook boos. Maar hij laat zich nu heel goed behandelen, hij is nu de speciale jongen van onze arts, HA.
Nu is hij bij ons, we gaan hem nu heel goed opvolgen. Er is 1 neusgaatje verstopt, maar dit is tijdelijk. Wat zijn we opgelucht, pieww, dat mag ook wel eens he 🙂
Rover is the best!


02-04-2021
Alweer een ernstige spoedgeval...

...het gaat maar door...
Rover kwam al maanden bij de melders in de tuin. Hij kreeg eten en drinken, maar wilde niet binnen komen. Hij was enorm bang voor mensen.
Een paar dagen geleden zag de meldster dat hij een wond bij zijn lip had. Hij kon nog eten, maar ze vroeg ons om hulp, omdat ze niet wist hoe ernstig het was.
Een vrijwilliger van ons schoot te hulp en hij werd meteen binnengebracht bij onze dierenarts.....en maar goed ook!
Er zat een hoop rottend weefsel in zijn bekje en zijn slijmvliezen zagen erg bleek. Als gevolg van dat rottend weefsel, geeft het lichaam een reactie, ook wel sepsis genoemd. Het lichaam vergiftigd zich als het ware. hierdoor zijn zijn nieren momenteel geblokkeerd. Uiteraard doet onze dierenarts weer alles wat nodig is om hem hier doorheen te krijgen, maar de komende dagen zijn cruciaal. We branden een kaarsje voor onze Rover. Hopelijk is het hem gegund dat hij binnenkort zijn pootjes mag strekken in de Villa.
Duimen jullie mee voor deze knappe jongen ❤
Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg