Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

22-06-2021
Update Raoul ♥

Het gaat goed met Raoul!
In maart kwam hij via onze eigen dierenarts bij ons binnen. Zijn bekken was gebroken en op zijn pootje zat necrotisch weefsel, waar hij aan geopereerd werd. Er volgden een aantal lange weken Benchrust en al die tijd bleef Raoul zijn vrolijke zelf. Hij speelde spelletjes op de tablet en ving zijn speelhengel opnieuw en opnieuw. Zonder morren en mopperen.
Zijn achterhand bleef zwak, maar we kregen het advies om hem toch los te laten, zodat hij zijn spieren eens kon gaan versterken.
In eerste instantie voelde Raoul daar niet veel voor. Hij vond zijn veilige plekje toch wel leuk en de drukte was wel een een dingetje om aan te wennen. Er lopen een paar pittige kattendames rond bij ons, die de dienst regelmatig uitmaken. Raoul met zijn zachte hartje was daar niet helemaal tegen opgewassen, maar het spel overwint uiteindelijk alles. Inmiddels beweegt hij zich al een stuk makkelijker en heeft hij de vrijheid omarmd.
Hij speelt, klimt en geniet van alles wat maar kan.
Raoul, je bent een lieve kanjer ❤


20-06-2021
Welkom Guus!

We kregen een hulpvraag van een zwerfkattenproject, ze hadden een oudere, zieke kat gevangen en geen plek meer om hem bij hen onder te brengen. Wij zitten momenteel ook behoorlijk vol, maar we houden altijd wat plekjes vrij voor spoedgevallen....dus Guus was welkom.
Zijn gehavende snoetje verraadt een zwaar leven, het werd tijd dat hier een einde aan kwam. Hij is enorm onder de indruk, weet nu even niet wat hem overkomt. Logisch ook, als je al jaren je plan hebt moeten trekken.
Komt goed, lieve Guus. Over een tijdje ga je beseffen hoe fijn het is, als er goed voor je gezorgd wordt.
Neem je tijd, lieve jongen ❤


19-06-2021
Lekker hapje schenken?

Het wordt maar druk, drukker, drukst in onze Villa. De meldingen stromen binnen. En het eten vliegt er letterlijk doorheen. We gebruiken veel natvoer, gewoon omdat onze katjes het zo lekker vinden, maar ook om medicatie doorheen te roeren voor de wat bangere katjes. En soms... hebben ze gewoon wat extra's nodig, om wat in gewicht aan te komen of aan te sterken.
Uiteraard hebben we wat kieskeurige etertjes erbij, maar de meeste katjes lusten bijna alles. Van moussjes tot tonijn en kipstukjes.
Felix elke dag feest is ook een grote favoriet, want elke dag moet toch een feestje zijn?
Ook staan er enkele katjes op dieetvoer, zoals Archie en Thomas. Zij krijgen 2x daags hun Royal Canin diabetic natvoer. Levi krijgt RC Renal natvoer. Het is een heel gepuzzel, voor alle katjes een eigen bakje eten 🙂
Wil jij ons misschien helpen? Het enige wat je hoeft te doen is naar onze website www.vagebond.com te gaan en bovenin op de banner van Zooplus te klikken, dan krijgen wij van iedere bestelling ook nog eens een percentage op onze rekening. Dubbel geluk dus!
De hapjes mogen op het adres van Villa Vagebond bezorgd worden, Waaierhofstraat 36A, 3680, Maaseik.
UIteraard maken we ook foto's van alle donaties en zullen we deze op facebook publiceren.
Indien je een donatie wil doen, zodat wij de hapjes kunnen aankopen, is dit uiteraard ook heel erg welkom.
We hebben hiervoor een betaalverzoekje met aanpasbaar bedrag gemaakt.
https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html...
Namens onze Vagebondjes alvast hartelijk dank voor hun heerlijk gevulde buikjes ❤ 


18-06-2021
Vermist Reza, regio Sint-Truiden, Naamsevest!

Reza is hoogzwanger en was pas sinds enkele dagen bij ons in opvang. Ze wist op zeer inventieve wijze bij het gastgezin te ontsnappen.
Het kan goed zijn dat ze ontsnapt is, om ergens te gaan bevallen, aangezien ze een langere tijd buiten heeft moeten overleven na het sterven van haar baasjes,
Het is van enorm belang om haar zo snel mogelijk terug te vinden.
Mensen in de regio, mocht u haar spotten, probeer haar niet zelf te vangen, maar bel onmiddellijk 0498/243862. Ze zal zich buiten verstoppen en zich waarschijnlijk angstig gedragen.
Delen mag uiteraard ook! Iedere tip is welkom....
Laten we hopen dat we haar heel snel weer vinden 🍀


17-06-2021
Trouwe supporter van de Rode Duivels

De Rode duivels kunnen wel wat extra support gebruiken nu ⚽
Raoul helpt graag een pootje mee 🙂
Hup hup, Rode duivels, zet 'm op 💛❤️


16-06-2021
Welkom Tobias!

We namen Tobias over van een andere organisatie. Hij zou van kleins af aan neurologische problemen hebben en ze konden hem niet de nodige zorg bieden. Ook heeft hij een aangeboren oogafwijking, waardoor hij aan een oogje blind is.
Zijn kopje staat schuin en maakt schuddende bewegingen. Zijn oortjes zijn zeer gevoelig...tijd voor een nader onderzoekje door onze dierenarts.
Wat blijkt? Tobias heeft een poliep in zijn oor, heel dicht tegen de schedel.
Hier gaat hij uiteraard aan geholpen worden, want dat is hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van al zijn klachten.
Hij is pas 8 maandjes jong, dus er ligt hopelijk nog een heel mooi, pijnvrij leven voor hem in het verschiet. Daar gaan we in ieder geval heel hard ons best voor doen.
Nu heeft hij nog oorpijn, maar dat belemmert hem toch niet om te genieten van knuffels en aaitjes. We begrijpen dat het pijn doet lieverd.
Je bent nu bij ons en wij gaan jou helpen....
Nog even en je bent verlost van die nare oorpijn.
Welkom lieve Tobias ❤ 


08-06-2021
Gedood vanwege het protocol

We kregen een melding uit Nederland, Margraten. Een mankend katje met een bloedoogje, enorm onderkomen en uitgedroogd.
De dierenambulance van de Dierenbescherming was gebeld, maar zij wilden eigenlijk helemaal niet komen, de melder moest zelf de kat maar vangen. Na lang aandringen besloten ze na 1 1/2 uur even een kijkje te komen nemen, zonder vangkooi...
"Nah, weet je wat? We maken er een notitie van en gaan weer, maar we komen niet meer terug."
En dat was het dan...klaar.
Het ernstig zieke dier (Luna) werd aan haar lot overgelaten. Maar dit lieten wij niet gebeuren, no way.
We besloten zelf in actie te komen, op Nederlands grondgebied. En we hadden haar al snel gevangen, YES! Wat een voldaan gevoel.
Gezien de wetgeving, brachten we haar ook naar een Nederlandse dierenarts. We zeiden hem: "Zet alles op alles, wij zijn een No Kill organisatie, niets is ons teveel!"
En dan laten we Luna achter.... met het idee dat er uitstekend voor haar gezorgd zou worden. Overgeleverd aan de professionele zorg.
Maar niets was minder waar.
De volgende morgen kregen we telefoon. "Het diertje is ingeslapen."
WAT???? Wij zijn gewend dat er VOOR elke euthanasie overleg met ons wordt gepleegd. Wij, als vzw, zijn de klant en hebben de eindbeslissing. Zo simpel is het.
Maar er was niet overlegd, Luna was al dood.
Met ingehouden woede belden onze verantwoordelijken terug naar de betreffende dierenarts in de hoop, dat alles goed onderbouwd kon worden en ons meisje terecht zou zijn ingeslapen.
Maar dit bleek niet het geval.
Ten eerste was ze onmiddellijk al onder narcose gebracht. Geen bloedonderzoek, geen stabilisatie vooraf, gewoon meteen onder narcose, terwijl ze uitgedroogd was, in shock.
Ja natuurlijk was dit veel voor Luna, ze had het lastig onder narcose. Ach ja, dan maar spuitje.
Het protocol van asielen in Noord en Midden Limburg Nederland is: Elk ZIEK dier wordt sowieso geëuthanaseerd. De dierenarts besloot dit protocol in te voeren. ZONDER overleg, ZONDER te onthouden dat wij No Kill zijn en ons uiterste best doen voor al onze dieren.
En dat was de conclusie.
Geen bloedonderzoek, geen diagnose, de verwondingen waren niet ernstig, Luna is doodgemaakt. PUUR, omdat asielen in die regio deze standaard protocollen hanteren. Daar zijn deze dieren vet mee, wat een asociaal dierenleedprotocol.
En dan slaan onze stoppen door, dan wordt het allemaal even teveel.
Dus elke kat in deze regio die onder een asiel/ambulance vallen en ziek zijn? Krijgen de spuit. De dierenarts sloeg dicht.
Moeten wij nu echt gaan uitbreiden? Moeten wij nu echt een Stichting gaan oprichten in Nederlands Midden en Noord Limburg om deze dieren van de spuit te redden?
Nou... we gaan er nu heel hard over nadenken, want het is niet te verkroppen. Zoveel levens zijn onnodig beëindigd.
Wij zullen nooit weten of wij Luna hadden kunnen helpen, maar er is ons 1 ding afgenomen: Een keuze.


07-06-2021
Herkenbaar?

Voor ons in elk geval wel  🙂


🙂🙂

05-06-2021
Een mooie hereniging ♥

Afgelopen week kwam June bij ons binnen. Ze zat al enkele dagen bij de meldster in de tuin en maakte geen fitte indruk.
June bleek gechipt te zijn, dus we belden meteen haar baasjes. Deze kwamen wel naar de Villa, maar vroegen of ze niet bij ons kon blijven?
Ze was al een half jaar weg en er was geen sprake meer van een band.
We waren sprakeloos, maar omdat we ons wat zorgen maakten over haar gezondheid, zetten we onze verbazing vlug opzij en hadden we meteen de kans om haar na te laten kijken bij onze dierenarts.
Ze was wat uitgedroogd en had een zeer hoog ontstekingsbeeld in het bloed. Na enkele dagen mocht ze weer terug naar ons.
Gisteravond stond er een jonge meneer aan de deur, hij kwam zijn kat ophalen?? We wisten niet over welke kat het ging, maar het bleek om onze June te gaan. Hij had haar een half jaar geleden overgenomen van de eerste baasjes, omdat ze altijd bij hem in huis kwam.
De chip was niet omgezet, zodoende kwamen wij bij de eerste baasjes uit.
Helaas hadden zij ons niet het hele verhaal verteld, waardoor er onnodige misverstanden ontstaan zijn.
Ze stond bij haar baasje ook al onder medische behandeling en doordat ze vermist was, had ze haar medicatie niet meer gekregen.
Ze waren enorm blij om elkaar weer te zien. De kosten werden netjes betaald en June mocht weer mee naar huis. Over enkele weken worden haar tandjes nog verzorgd en dan kan ze er weer tegenaan.
Dit geeft wel maar weer eens aan hoe belangrijk het is om de chip van je huisdier juist te registreren.
Voor June is gelukkig alles goed gekomen, ons meisje is weer thuis ❤


05-06-2021
Onze nieuwe quarantainekooien zijn een feit!

Een hele tijd geleden deden we een oproep voor onze nieuwe quarantainekooien. De oude kooien voldeden niet meer aan de wetgeving, dus moesten we een ander soort kooien laten plaatsen. Ze zijn prachtig geworden, op maat gemaakt, duurzaam en geschikt voor de eerste opvang bij binnenkomst.
Dankzij jullie steun hebben we dit kunnen realiseren.
Nu willen we heel graag met de aankleding beginnen, de verplichte plankjes om de hoogte in te gaan, afwasbare verstopmeubels en mandjes, want alles moet hygiënisch schoon te houden zijn.
We willen het verblijf, ook in de eerste periode, voor onze nieuwe Vagebondjes, zo aangenaam mogelijk maken.
Onze katjes hebben immers vaak al genoeg meegemaakt. Zorgen voor een fijn plekje is dan toch het minste wat we kunnen doen.
Maar.... duurzame spullen kosten veel geld. Zoals jullie wellicht weten, hebben we momenteel enorm veel zorgkatjes in opvang. De medische kosten slokken het hele budget op, waardoor er weinig ruimte is om deze aankopen te doen.
Mogen we jullie nog eens vragen voor een steuntje in de rug?
Een steuntje om de quarantaineruimte te voorzien van de nodige verstop- en ligplekjes?
Dat zou fantastisch zijn! Dank jullie wel alvast namens al onze nieuwkomertjes, van nu en in de toekomst ❤

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

of Belgie:
Villa Vagebond
BE57 0016 9018 9735 


05-06-2021
Winter is weer thuis ♥

Een tijd geleden stierf onze Winter. Omdat hij tot de speciale zorgkatjes behoorde, kreeg hij een individuele crematie. We proberen altijd om een passende "urn" voor de katjes te vinden.
Winter was bijna altijd buiten, dus kreeg hij zijn eigen lampje. In het donker zorgt hij nu voor licht in de buitenrennen. De as zit in de steel van de lamp. De overige as strooiden we uit op zijn geliefde plekje buiten.
Hij is nu voor altijd vrij en zijn lichtje schijnt voor al onze Vagebondjes ❤


04-06-2021
Welkom June!

Er stond een mevrouw voor de deur van ons kattenasiel. June lag in haar armen.
June zat al enkele dagen in haar tuin en men besloot ons te bellen.
Haar doorleefde snoetje en verbaasde oogjes gaven een beetje de weergave wie ze was. Ze was erg mager en onderkomen, de dierenarts zal echt even naar haar moeten kijken.
Deze onverwachtse ontmoeting verraste ons. Onvoorbereid, maar kom maar meiske.
We namen haar even mee naar achter om te checken op chip. Een routine klus.
Verhip, het apparaat reageerde, ze was gechipt. Oke! Dat is alvast goed nieuws..We belden haar baasjes en hoopten op een snelle reactie.
In de tussentijd moest ze even in een bench, omdat ze nog niet door onze dierenarts was gecheckt. Ze was zo lief. Maar ook een beetje de weg kwijt. Ze snapte het allemaal niet zo goed. Met haar lieve droevige oogjes zocht ze contact en we probeerden haar gerust te stellen.
Aan het eind van de dag, kregen we eindelijk telefoon van haar baasje. Hij kwam langs.
June is al 14 jaar oud en een half jaar vermist?
Hij keek naar haar en zei: " Ik heb eigenlijk niet echt meer een band met haar, willen jullie haar niet overnemen?"
Dan wordt het even stil in ons hart.
Dan weten we even niet meer wat te zeggen.
"Als ze weer gaat weglopen komt ze toch weer bij jullie, dus...."
Kom maar June, kom maar bij ons.
Nog steeds verward wat haar baasje had gezegd, brachten we haar naar onze dierenarts, want ze was gewoon niet oke.
Inderdaad, ze bleek wat uitgedroogd te zijn en uit het bloed bleek dat ze een fikse ontsteking onder de leden had.
Ze werd aan het infuus gelegd en ligt nog steeds tijdens dit schrijven daar...
Gelukkig is ze wel heel levendig en bedelt ze om aandacht, de lieve schat.
Wij hebben nu al een band met jou lieve schat, welkom lieve June, je bent geliefd.


01-06-2021
Update Valor ♥

Afgelopen week werd Valor geopereerd aan het oortje dat op deze foto nog zichtbaar is. De operatie is zeer goed verlopen. Ook de andere kant zag er rustig uit, alhoewel we weten dat er zich onderhuids iets afspeelt wat helaas ongeneeslijk is...
De dierenarts had nog een kleine bemerking dat ze eigenlijk wat te zwaar is, maar daar vallen we niet over 😉
Valor is terminaal en we weten niet hoeveel tijd haar nog gegeven is. Ze mag intens genieten van liefde, knuffels en haute cuisine hoort daar natuurlijk ook gewoon bij.
We zijn enorm dankbaar dat we dit voor haar mogen doen. En zeg nou zelf, is ze niet prachtig ❤
Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg