Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

30-08-2021
Welkom Obbe!

We kregen een melding van een katje, die al gedurende tijd last zou hebben van zijn pootje. Waarschijnlijk gaat het inderdaad om een oudere breuk, omdat Obbe zich enorm snel kan voortbewegen.
Hij is bang, heel erg bang... maar we gaan eerst zorgen dat hij weer op zijn pootjes komt. Of in ieder geval bekijken wat we voor hem kunnen betekenen. Mocht hij zo angstig blijven, dan mag hij eventueel weer terug naar de melders, waar hij zijn natje en droogje krijgt en waar hij in de gaten gehouden wordt. Zijn vertrouwde habitat is dan beter dan een huiselijk leven waar hij niet gelukkig gaat worden.
Maar....uiteraard gaan we hem eerst eens observeren en wie weet, schuilt er wel een vleugje huistijger in hem en heeft hij gewoon wat tijd nodig.
We gaan het zien, nu eerst maar pas op de plaats en lekker verwend worden. Welkom, lieve jongen ❤

 


28-08-2021
Welkom Otje!

Enkele weken geleden, kregen we telefoon van een organisatie.
Ze hadden een kat uit de Ardennen gered, maar toen hij bij de dierenarts was voor de castratie en de nodige vaccinaties, werd er een snaptest gedaan.... Otje bleek fiv positief te testen en kon niet blijven.
Veel tijd om te overleggen en eventuele mogelijkheden te bekijken, kregen we niet. Als hij niet bij ons mocht binnenkomen, dan werd hij ter plekke ingeslapen.
We zijn inmiddels al aardig bekend met altijd maar die dreiging, maar begrijpen doen we het niet. Willen we ook niet. Als je echt een dier wil helpen, is er altijd een oplossing, maar dat kost soms wat moeite....blijkbaar is dat toch echt een brug te ver voor een aantal organisaties. Maar met boos zijn is Otje niet geholpen. Het gaat erom dat we hem hebben kunnen redden en de rest slikken we maar gewoon in. Gaat ons toch niets brengen. Wij zijn in elk geval heel blij met deze knapperd in ons midden.
Otje is blijkbaar gevonden in het plaatsje Mellet, na de vreselijke overstroming. Uiteraard hebben we hem ook weer op franstalige sites gedeeld, mocht er toch een baasje zijn.
Alles komt goed, lieve jongen. Welkom in de Villa ❤


26-08-2021
Welkom Loïc

We mochten nog een Ardennen katje in onze Villa verwelkomen. Een zwervertje van de camping in Rivage. Althans, hij was niet gecastreerd of gechipt, dus dat is helaas wat moeilijk te beoordelen....
Uiteraard hebben we hem wel bij de vermiste en gevonden dierengroep Ardennen geplaatst, om misverstanden te voorkomen.
Loic kwam ekele weken geleden al binnen, samen met nog twee andere katjes. Pym bleek zwanger te zijn en om haar in alle rust te laten bevallen, ging Noah naar een gastgezin en Loic kwam naar de Villa. Loic en Noah konden niet met elkaar overweg, dus hen samen laten was helaas geen optie. Loic is nog wat onder de indruk, maar we weten ook niet wat hij allemaal meegemaakt heeft. In de Villa heeft hij de ruimte, om rustig te bekomen van zijn vreselijke avontuur.
Geen haast, lieve Loic. Je bent welkom bij ons ❤


25-08-2021
Noudy haar verwenpakket... of...

Dankzij jullie donaties en nog eens een flinke ondersteuning van mama Zwerfkat in Nood, heeft onze heldin Noudy haar verwenpakket gekregen, omdat zij het leven van een ander poesje heeft gered. De succesvolle bloedtransfusie!

Noudy heeft volgens mij een gedaanteverwisseling ondergaan, of gunde ze Ferrero een momentje van fame 😃
Noudy deelt graag haar kadootjes met haar vriendjes ❤


24-08-2021
Kattendorp in Harfsen ♥

Vijf kanjers van schuwe katjes naar een prachtig onderkomen!
Coco, Lydia, Marlon, Polly en Ava zijn met hun kontje in de boter gevallen. Deze vijf knapperds vonden ons mensen behoorlijk stom. We kregen geen contact met hen, ze hadden liever de vrijheid en de ruimte, dan met ons mensen contact maken. Daar hadden wij natuurlijk alle begrip voor, dus we besloten aan hun eisen te voldoen. Zij bepalen wat zij willen, wij volgen 😉
Er bestaat een ongelooflijke prachtige opvang in Gelderland, nl. in Harfsen. Al heel wat jaren kennen wij deze organisatie en we besloten een poging te wagen...
Jawel hoor, geduld wordt beloond, onze kanjers mochten verhuizen naar kattendorp!
Vele verstopplekjes, mooie rennen, heel natuurlijk gehouden, een ware paradijs op aarde voor hen die nood hebben aan vrijheid.
Na een lange rit, werden we verwelkomd met een lekkere kop koffie en een fijne rondleiding.
Toen de vijf reismanden opengingen, wisten Coco, Lydia, Marlon, Polly en Ava niet hoe snel ze hun nieuwe verworven vrijheid moesten inpalmen ❤
Lieve schatten, ja, we vinden jullie lief, jullie hebben een fantastisch onderkomen gekregen waar alle ruimte en rust overheerst om weer lekker jezelf te mogen zijn. Het is jullie enorm gegund!
Ontzettend veel dank aan Kattendorp om deze dames en heer te omarmen, jullie geven hen de wereld terug...


23-08-2021
Update wateroverlast in onze villa...

Na de wateroverlast door onze waterpomp, is de gang van de Villa maar een troosteloze bedoening. Ferrero maakt het dan wel weer een stuk gezelliger 🙂
De gang is goed opgedroogd, op korte termijn wordt de vloer ontvet en voorbehandeld, zodat de schimmelsporen wegblijven. We hebben een mooie tegelvloer uitgekozen, die we met heel veel korting kunnen aankopen.
De lieve adoptant van Floor en Pitou heeft wat verlofdagen ingeleverd, die als korting verrekend werden. Het bedrijf waar hij werkt, Roermondse Bouwmaterialen Handel (RBH), deed daar ook nog eens een hele mooie korting bovenop...
Dank jullie wel, we zijn er zo blij mee ❤

Nu is het nog even wachten op levering en de tegelzetter, dan kunnen we starten met de renovatie van de gang en de keuken. Een duurzame investering kost nu eenmaal wat tijd en voorbereiding, maar dan krijgen onze Vagebondjes er ook iets prachtigs voor terug.
Dankzij alle donaties kunnen we er iets heel moois van maken
Wordt zeker vervolgd ❤


20-08-2021
Welkom Seth!

We werden benaderd door de meldster of we plek hadden voor een fiv positief katje. Hij was gevangen tijdens een castratieproject.
Een sociaal fiv katje werd reeds ondergebracht bij een andere organisatie, een schuw fiv positief katje werd reeds ingeslapen. Enkel vastgesteld middels een snaptest...
We wilden het leven van Seth niet op de waagschaal leggen, dus besloten we dat hij naar ons mocht komen.
Nu zit hij veilig, in onze weliswaar overvolle Villa, maar vol of niet, een keuze van leven of dood vanwege geen plek, dat kunnen we niet verkroppen.
Hij heeft, net als ieder ander katje, alle recht op leven. Het is een zorgelijke ontwikkeling dat er tegenwoordig massaal snaptesten gedaan worden, zonder een back-up plan voor als er een positieve uitslag verschijnt.
Het enige plan is vaak de spuit....
Wij voelen deze druk steeds meer en ook wij kunnen niet oneindig fiv positieve katjes uit alle windstreken opvangen, maar ons hart wint het altijd van de ratio. We blijven ons vastberaden voor deze doelgroep inzetten. Seth is nu veilig, behoorlijk onder de indruk, maar hij komt er wel.
Hem hebben we kunnen redden, in tegenstelling tot vele fiv positieve katjes die in alle anonimiteit de dodelijke spuit krijgen. Welkom lieve Seth, we zullen altijd blijven strijden voor jouw vrienden


18-08-2021
Ardennen na waterramp...

Achter de schermen zijn we nog steeds bezig met de ramp in de Ardennen. Er werden reeds twee opgevangen katjes herenigd met hun baasje en ook wordt er door middel van een lijst nog steeds bekeken welke dierenorganisaties voeding en spullen nodig hebben.
Een aantal vrijwilligers hielpen met katten vangen, opvang van de katjes, maar ook vakantiedagen en partners werden ingezet om nog een extra voerrondje te kunnen doen. Kortom, een fijne groep mensen die allemaal hun beste beentje voorzetten, om op welke manier dan ook te kunnen helpen.
Dank jullie wel kanjers ❤


17-08-2021
Onze Noudy heeft een levensreddende missie!

Vanmiddag belde onze dierenarts ons, met de vraag of we een gezond katje in opvang hadden, gewicht ongeveer 4.5 kg, om een ander katje te helpen met een bloedtransfusie.
Na even denken dachten we aan Noudy....echter onze verzorgster was al op weg naar huis, dus maar weer rechtsomkeer naar de Villa.
Het verhaal is als volgt, er ligt een katje bij onze dierenarts aan het infuus. Dit katje heeft een baasje en het baasje wil alles doen om haar geliefde dier te redden. Het katje heeft ernstige bloedarmoede en dringend een bloedtransfusie nodig. Een aantal oorzaken zijn al uitgesloten.
Nu is het enkel nog afwachten op een bepaalde uitslag, voordat de bloedtransfusie kan plaatsvinden. Onze Noudy gaat 50 ml bloed geven, dit wordt dan klaargezet om via een infuus aan het katje toe te dienen, zodra alle bloeduitslagen volledig binnen zijn.
Heel spannend en ook voor ons geen dagelijkse kost, wij willen dit katje zeker helpen, maar natuurlijk ook onze Noudy niet onnodig in gevaar brengen. Gelukkig is Noudy sterk en kerngezond en zal het vast allemaal goed verlopen. We branden een kaarsje en duimen dat dit katje er weer bovenop gaat komen. Noudy was voor ons al een kanjer en nu kan ze een leven redden, hoe prachtig is dat....
Onze Noudy, een ex-zwerfkatje, asielkatje, maar bovenal enorm geliefd en onze heldin 🍀❤ 


15-08-2021
Welkom terug Louisa!

Vorig jaar werden Thelma en Louisa samen geplaatst. Thelma overleed korte tijd later aan een ongeneeslijke ziekte. Na verloop van tijd kwamen er nog twee andere katjes bij, die zich voornamelijk aan elkaar optrokken, maar alles leek voorspoedig te gaan.
Helaas bleek het kindje van de adoptant zwaar allergisch te zijn voor de katten en werd de situatie onhoudbaar. Ook al zitten we propvol, uiteraard verwelkomden we Louisa met open armen. De andere katjes moesten helaas naar een ander asiel, die waren ook niet via ons geadopteerd. Als het niet zo druk was geweest, hadden we uiteraard voor hen ook een plekje overwogen.
Maar....Louisa kennende maakt ze snel weer nieuwe vrienden in de Villa, zoals ze dat in het verleden ook gedaan heeft.
Het is natuurlijk even wennen voor haar, vanuit een gezellige thuissituatie naar een drukke Villa, we moeten gewoonweg even roeien met de riemen die we hebben.
Voor Louisa gaan we gewoon weer op zoek naar een nieuw thuis, zo´n levenslustig, vrolijk katje. Dat kan gewoonweg niet lang duren.
Voor nu, welkom terug lieverd ❤


15-08-2021
Welkom Grimm!

We kregen een melding van een verzwakte, zieke kat in de tuin van de meldster. Hij kreeg al jaren zijn eten daar, maar zou niet te benaderen zijn.
Grimm bleek helemaal niet schuw te zijn, eerder een beetje verlegen, maar hij is superlief. Zijn snoetje verraadt een zwaar buitenleven, maar gelukkig bleek hij, behalve een huidontsteking, niet ernstig ziek te zijn.
Grimm mag nu even genieten van de zorg bij een gastgezin. Hij krijgt medicatie voor zijn huidontsteking en we gaan hem goed observeren.
Als hij weer de oude is, ontvangen we deze lieve beer met open armen in onze Villa.
Welkom lieve Grimm ❤


10-08-2021
From Rosje & Duvel with love...

Afgelopen week kregen we een hele lieve donatie van ex-vagebondjes, Duvel en Rosje. Gelukkig zijn zij beiden terechtgekomen bij geweldige baasjes. Ondanks dat ze nu een fantastisch leven hebben, zijn ze ons nog niet vergeten. Zulke dingen verwarmen ons hart....
Dank jullie wel lieverds, dikke x van ons allemaal ❤


06-08-2021
Welkom Hobbes!

Deze jongen komt van de verwoestte camping in Rivage. Alles was verlaten, geen teken van leven meer. En daar was hij dan, een witte, noeste kater. Een triest beeld tussen al het puin, dus we besloten hem uiteraard in veiligheid te brengen. Hij heeft een behoorlijk trauma opgelopen, want bij hevige regenval is hij even totaal de kluts kwijt. De paniek is in zijn ogen te lezen, zo triest....
Kalm maar jongen, je bent veilig nu. Er gaan geen akelige dingen meer met jou gebeuren....je hebt het gered ❤


03-08-2021
Welkom Gilles!

Gilles was de kat van een oudere dame die niet meer terug thuis zou komen. Hij werd aangereden, maar er was niemand die hem naar een dierenarts bracht. Na enkele maanden kwam hij dan toch eindelijk bij een dierenarts terecht, waar neurologische schade werd vastgesteld. Zijn heup en staart waren ook te zeer beschadigd om te opereren. Hij mocht niet bij de familie van de dame blijven, dus zochten ze een oplossing voor hem, anders zou hij ingeslapen worden....
Hij heeft geen controle over zijn blaas en ontlasting, dus een plekje voor hem vinden was sowieso heel moeilijk. Bij andere gespecialiseerde opvangen kon hij niet terecht. Wij besloten dat plekje voor hem te maken. We hebben inmiddels ruime ervaring met blaasverlamde katjes en hier is prima mee om te gaan. We kunnen hem de juiste zorg bieden.
Gilles kan gewoon stappen en klimmen, dus deze lieve jongen laat zijn kopje niet hangen. Gewoon een vrolijke, jonge kater, die heel graag de aandacht van ons mensen krijgt.
Hij voelt zich helemaal thuis in de Villa!
Welkom lieverd ❤


02-08-2021
De katjes zijn op hun gemak!

Ondanks alle bedrijvigheid en gesloten kamerdeuren in de Villa, lijken de katjes zich heerlijk te kunnen ontspannen. In de ochtend hun hapje eten, sommige gaan even naar buiten en rond de middag zie je ze overal in hun mandjes liggen. Zelfs Youpi vindt het helemaal prima, heerlijk dutten in de pootjes van Fabian. Een slapende Youpi zien we niet zo heel vaak, dus dat moesten we even vastleggen 🙂
Fabian is niet zo gecharmeerd van de paparazzi, hij houdt de boel goed in de gaten. Tis al goed, we laten jullie verder genieten van de rust ❤Steunen
info@vagebond.com
0032 (0) 495-285127 (B)

Belgie
IBAN: BE57001690189735
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL67INGB0007712739
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie


© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
Provincie Limburg